Volkan Demirel Logo
22ARALIK 2006
100. Yılımızda Avrupa’da Ses Getireceğiz

100. Yılımızda Avrupa’da Ses Getireceğiz

Cola Turka'nın sunduğu "Sorularınızı gönderin, oyuncularımız cevaplasın" bölümünün bu kez  konuğu kalecimiz Volkan Demirel. Kalecimiz devre arası tatiline çıkmadan önce gönderilen mailler arasından özenle seçtiği soruları sizler için cevapladı. İşte sorular ve kalecimizin verdiği cevaplar…

 

 

Bu sezon başında da Rüştü sakatlanınca gerçek kimliğini ve karakterini ortaya çıkardın. Bir kaç hatalı gol yiyince üzerine çok gelindi. Hatta senin gitmeni isteyenler bile oldu. Bu konuda sen ne düşünüyorsun? Bir de sezon başından beri BJK'ya transfer olacağın yer alıyordu basında. Beşiktaş ile görüşme yaptın mı? Levent Aslan

Her zaman söylemeye çalışıyorum. Golü atan da yiyen de takımdır. Futbolcunun oyun içinde yaptığı bir sürü hata genellikle göze batmaz ama kaleci hata yaptığında ve bu golle sonuçlandığında hemen Türkiye'de kaleci ön plana çıkar. Bunları ben de sezon içinde yaşadım. Burada önemli olan takım gol yedikten sonra hemen gol atmaya çalışmaktır. Kalecilik her maç değişkenlik gösteren bir meslek. Sözleşmem sezon sonunda biteceği için Beşiktaş dedikodusu çıktı ama ben Beşiktaş ile hiçbir zaman görüşme yapmadım.

Maçlara çıkmadan önce bir uğurunuz var mı? Emirhan Gürlevik

Maçlara çıkarken herhangi bir uğurum yok ama soyunma odasına girerken, formamı giyerken ve maça çıktığımda dua ederim.

Fenerbahçeliler olarak kaleciler konusunda hep rahat ettiğimizi düşünüyorum. Engin olsun, Rüştü olsun şimdi de sen hep içimizi rahatlatan isimler oldunuz. Üstelik Milli Takım'ın da vazgeçilmez kalecileri hep Fenerbahçe'den geliyor. Acaba senden sonra (uzun seneler sonra inşallah) bu geleneğin devam edeceğini düşünüyor musun? Bükre Bektaş

Fenerbahçe kalesini geçtiğimiz senelerde hep yerli kaleciler korudu. Engin ağabeyi olsun, Rüştü ağabeyi olsun, sadece bir maçlık ara ile kalemiz Enke'ye verildi ama daha sonra Recep ve ben devam ederek Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşadık. Bu geleneğin süreceğinden kimsenin endişesi olmasın. Fenerbahçe Spor Kulübü kaleci fabrikası gibi çalışıyor. Benden sonra da son derece iyi yetişen kaleciler olacak ve onlarda bu bayrağı taşımaya devam edecekler.

Edu ve Lugano ile maç esnasında sıkıntı yaşıyor musun? İhsan Oynacı

Edu ve Lugano son derece iyi ve kaliteli defans oyuncuları. Sezon başında uzun bir süre vücut diliyle konuşma mecburiyetimiz vardı. Ve eskilerden de sadece Önder vardı. Her ikisiyle de birbirimize alışma süresini çabuk atlattık. Bana göre defansımız takımın sigortası haline geldi.  Lige baktığınızda en az gol yiyen takımlardanız.

İlerleyen zamanlar da  Fenerbahçe lehine bir penaltı verildiği zaman topu sen kullanabilir misin? Ali Kaymak

Benim işim gol yememek. Bana gelene kadar penaltı atacak saha içinde 10 tane arkadaşım  var. Penaltıları onlar benden daha iyi değerlendirirler diye düşünüyorum. Zaten teknik direktörümüz maç çıkmadan önce kimin hangi topları kullanacağı konusunda gerekli açıklamayı yapıyor.

Kadroda diğer yıldız oyuncularla birlikte oynamak nasıl bir duygu. İçinizden "Ben nasıl oynarsam oynayayım. Bu adam maç kurtarır" dediğiniz oluyor mu? Ozan Bilican

Fenerbahçe içindeki her oyuncu zaten birer yıldızdır. Kullandığı arabası, duruşu, giyimi, hareket tarzı Fenerbahçe'nin 100 yıllık tarihine uygun olmalıdır. Bütün arkadaşlarım çok kaliteli insanlar. Bizi iyi takım yapan etkenler de zaten bunlar. Burada en önemli şey bireysel hareket etmemek takım halinde hareket etmektir. Bu son yıllarda bunu başardığımıza inanıyorum. Maç esnasında tabii ki bir oyuncunun neleri yapıp yapmayacağı konusunda fikirlerim oluyor ama maç kurtarmak bir birliktelik, takım işi.

Fenerbahçe olarak neden Avrupa'da başarı elde edemiyoruz. Kadromuz süper, yönetim iyi daha ne olsun bunun altında yatan sebep neler? Başkaları bunu nasıl başarıyor. Recep Karali

Genelde bu soru sorulduğunda hep kıyaslama yapılıyor. Bu kıyaslamalar bizi oldukça rahatsız ediyor. Hiç bir taraftarımız bizi başka bir takımla kıyaslamamalı. Kendi yaptıklarımıza bakmamız lazım. Bu sezon dikkat ettiyseniz dışarıda oynadığımız tüm maçlarda çok iyi performans gösterdik. Bunun tek sebebi tecrübe ile ilgili. Artık Fenerbahçe yurt dışında da söz sahibi olabilecek bir takım hüviyetinde ve ben inanıyorum ki bu sezon özellikle 100. yılımızda Avrupa'da ses getireceğiz.


 
Yan toplar ve ortalardan  gol olmasının boyunun uzun olması ile ilgisi var mı? Alihan İnce

Bence yan ortalardan gol yemenin boyla hiçbir alakası yok. Bu tamamen o zaman ki maçın konsantre ve pozisyon alımı ile alakalı. Ben her yediğim golden sadece ders çıkarmaya çalışıyorum aynı hataları tekrarlamamalıyım diye düşünüyorum.

 

Sezon sonu Fenerbahçe'den ayrılacak mısın? Bu bir Avrupa takımı olabilir mi?  İkinci devre kaleci transferi yapılacağı basında yer alıyor. Bu seni rahatsız ediyor mu? Bekir Gonca

Benim takımdan ayrılma gibi bir düşüncem yok ama sözleşmem sezon sonu bitiyor. Başkanımız ve yöneticilerimiz, teknik kadro "Kal" dediği müddetçe her zaman  Fenerbahçe'de görev almayı düşünürüm ve isterim. Bu arada başka bir kalecinin transferiyle gidecek değilim. Çünkü kendime güvenim tam. Her oyuncunun yurt dışı hayali vardır ama sadece yurt dışında bir takımda oynamak için Fenerbahçe'den ayrılmak istemem.
Ailen sana destek oluyor mu? Boş zamanlarında bilgisayar oyunu oynuyor musun? Ayşegül  Seviner

Ailem bana her zaman destek oldu. Onların sayesinde bu noktalara geldiğimi düşünüyorum. Kamplarda oynadığımız bir futbol oyunu var. Takım halinde internette yurt dışında bir turnuvadayız ve iyi sonuçlar alıyoruz ama bunun detayları hakkında şimdilik bir şey yazmak istemiyorum. 
 
Avrupa'yı düşünür müsün? Osman İncekara

Daha önce de belirttim. Avrupa her zaman Türk oyuncu için hayalleri süsleyen bir düşünce. Önemli olan sizin isminizi dünyanın tanıması. Bunu sağlamanın yolu da zamanı iyi kullanmaktan geçiyor.  Futbolla ilgilenen birine dünyadaki kaleciler içersinde kimleri beğendiğini sorduğunuzda ortaya mutlaka Buffon ve Dida gibi isimler çıkacaktır. İşte benim amacım 3-4 sene içinde Volkan Demireli'i bu isimlerin içine ilave etmek. Bunun için zamana ihtiyacım var ama ne yaptığımın farkındayım.

Rüştü Reçber sana destek oluyor mu? İhsan Tekdal

Her zaman kimsenin etkisi altında kalmadan söylediğim bir şey var. Rüştü ağabeyinin bende emeği çok büyük. Ondan öğrendiğim ve bundan sonra da öğreneceğim çok şey var. Rüştü ağabeyle çalışmak ve ben oynadığımda onun beni desteklemesi her zaman bana güven vermiştir. Burada olduğu müddetçe de bu devam edecektir.

Hatalı gollerden sonra ne yapıyorsun? Selim Akdik

Hata yaptığım belli başlı zaaflarım olduğu söyleniyor. Benim her şeyde iyi olduğum yönünde bir iddiam yok ama şu bir gerçek ki oynadığım her maç kariyerime bir şeyler ilave ediyorum. Hatalarım oluyor. Bunları en iyi şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. Zaten hata yapmadan doğruyu bulmanız mümkün değil. Kendi mahkememi kendim kurarım ama ne olursa olsun çok fazla kafama taktığımı düşünmüyorum. Sevinci ve üzüntüyü 1 günde bitirmek hem benim hem de bütün takımın doğrusudur. 

Bir maça çıktığın zaman gol yiyeceğim korkusu yaşıyor musun? Berna Tok

Hiçbir maça çıkarken rakipten korkmam. Aksine rakibim "Bugün Volkan kalede ona nasıl gol atacağım diye korksun"

 

PAYLAŞ