Volkan Demirel Logo
31TEMMUZ 2008
Ağustos Sayısı Bayilerdeki Yerini Alıyor

Ağustos Sayısı Bayilerdeki Yerini Alıyor

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün "TEK" resmi dergisi olan Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısı, dopdolu içeriği, hiçbir yerde görmediğiniz fotoğrafları, dev posteri ve Fenerli Çocuk ilavesiyle yakında bayilerde...
Fenerbahçe Dergisi’nin 66 no’lu sayısı, yeni transferimiz Daniel Güiza’nın görselinin bulunduğu ve "Oklar Gol Olup Yağacak" başlıklı kapağıyla bayilerdeki yerini alıyor.
Derginiz bu sayısında da sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında poster armağan ediyor. 14 numaralı oyuncumuz Güiza’nın dev posteri sizlerin oluyor…
Fenerbahçe Dergisi’nin taklitlerinden sakının, derginizi ekleri ve hediyeleriyle birlikte tükenmeden alın.

Hepinizin müptelası olduğu Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısından çarpıcı başlıklar:

• Yeni formalarımız yine göz kamaştırdı. Fenerbahçe profesyonel futbol takımımızın merakla beklenen sezon formaları Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda düzenlenen defileyle tanıtıldı. Çubuklu, Neon, Kuruluş 2008 ve Bayrak Forma olarak 4 ayrı temada tasarlanan formalarımız, tüm adidas satış noktalarında ve Feneriumlarda taraftarımızın beğenisine sunuldu. Yeni formalarımız ve etkinliğe dair tüm detaylar derginizde…
• Fenerbahçe, 24 yıllık teknik direktörlük kariyeri boyunca birçok başarıya imza atan, son olarak EURO 2008’de başında bulunduğu İspanya Milli Takımı’nı şampiyon yapan, tatlı-sert disiplini ve sevecenliğiyle dikkat çeken İspanyol teknik adam José Luis Aragonés Suárez Martínez ile 2 yıllık kontrat imzaladı. Teknik direktörümüzün çok özel açıklamaları derginizde…
• Fenerbahçe’nin dinamoları; yardımcı antrenörlerimiz… Fenerbahçe profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlük görevine Luis Aragones’in gelmesiyle yardımcı antrenörümüz Cesar Mendiondo, fizik kondisyonerimiz Carlos Cascallana ile kaleci antrenörümüz Angel Ferez Crespo, teknik kadromuza dahil olan isimler arasına girdi. Takımımızın gücüne güç katacak ve performanslarını üst düzeye taşıyacak tecrübeli hocalarımızı derginizle daha yakından tanışacaksınız.
• "Oklarını Fenerbahçe için atacak" Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon Real Mallarco formasıyla attığı 27 golle La Liga’yı gol kralı olarak tamamlayan, son Avrupa şampiyonu İspanyol Milli Takımı’nın santrforlarından, her attığı gol sonrası sergilediği ilginç gol sevinci nedeniyle "Okçu" lakabıyla tanınan Daniel Gonzalez Güiza’yı renklerine kattı. Aylardır spor kamuoyunu meşgul eden, Güiza’nın da forma giydiği İspanya Milli Takımı’nın EURO 2008’de gösterdiği performansla daha da sansasyonel hale gelen bu transfer, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda atılan imzayla mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe Güiza’yı alarak, her yıl takıma yen bir yıldız ekleme geleneğini sürdürdü ve her zaman olduğu gibi transfer dönemine yine damgasını vurdu.
• Emre Belözoğlu imzaladı. Fenerbahçemizin İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United takımından transfer ettiği ve aynı zamanda Türk Milli Takımı’nın kaptanı olan Emre Belözoğlu, kendisini 4 yıllığına sarı lacivertli renklerimize bağlayan imzayı attı.
• "Can ve Cemil ağabeyler gibi sembol olmak istiyorum" Efsanevi Brezilyalı futbolcu Pele tarafından dünya futbolunun yaşayan en büyük 125 oyuncusundan biri olarak gösterilen, Türk Milli Takımı’nın kaptanı, Fenerbahçe’nin flaş transferi Emre Belözoğlu ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki imza töreninden hemen sonra konuştuk. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’ye attığı imza daha kuramadan, sorularımızı içtenlikle cevapladı. Transferinin ayrıntılarından, askerlikte geçirdiği günlere, Fenerbahçe’deki gelecek hedeflerinden, Milli Takım’a kadar birçok konuda açıklamalar yapan Emre, askerlik öncesi nişanlandığı müstakbel eşiyle devre arası evlenmeyi planladığını da bildirdi. Babasının koyu bir Fenerbahçe taraftarı olması nedeniyle çocukluğundaki ilk formasının bir Fenerbahçe forması olduğunu anlatan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’de en az 8 yıl top oynayacağını söyleyip futbolu Fenerbahçe’de bırakmayı düşündüğünün sinyallerini vererek, Can Bartu ve Cemil Turan gibi Fenerbahçe’nin idol haline gelmiş, sembol futbolcularından biri olmayı hedeflediğini açıkladı.
• Fenerbahçemizin Vestel Manisaspor’dan transfer ettiği, Türk futbolunun genç yeteneklerinden biri olarak gösterilen, hem orta saha hem de forvet mevkilerinde oynayabilen 23 yaşındaki Burak Yılmaz, düzenlenen bir törenle, kendisini 4 yıllığına kulübümüze bağlayan sözleşmeye imza attı. Çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Burak Yılmaz, "Fenerbahçe çok büyük bir camia. Bu açıkça görülüyor" dedi.
• "ARAGONES’ten çok şey öğreneceğim." Profesyonel futbol takımımızın yeni transferlerinden Burak Yılmaz’ı elinde kramponları koşar adımlarla Samandıra Kamp Merkezi’ndeki sahaya çıkarken yakalıyoruz. Bize göre daha antrenmana 45 dakika var. Ona göre ise hiç vakit yok. Çünkü Aragones antrenman saatini geriye almış, Burak bunun paniğini yaşıyor. Antrenman sonrası için sözleşiyoruz ve ayrılıyoruz yanından. Çok disiplinli olduğu kesin. Aragones’in etrafında toplanıp can kulağı ile teknik direktörün söylediklerini tercüme edecek Umut’un ağzından çıkacak kelimeleri bekliyor. Yoğun bir idman sonrasında, Avusturya kamp sonrası, Samandıra’daki hayatı, Saracoğlu’ndaki Fenerbahçeli formalı ilk günü gibi biraz klasik, biraz da olmazsa olmaz sorularımızı sıralıyoruz ardı ardına…
• "Rakiplerin korkulu rüyası olacağız" Tecrübeli eldivenimiz Volkan Demirel, EURO 2008 Futbol Şampiyonası’nın ardından kısa süreli bir dinlencenin sonunda soluğu Avusturya kampında aldı. Burada yeni teknik heyetiyle uyumlu çalışmalar içinde gördüğümüz kalecimizle onun penceresinden hayatın nasıl olduğuna ilişkin hoş bir sohbet içine girdik. Çok kaliteli bir takım ve çok tecrübeli hocalarla sezona bir hayli iddialı gireceklerini dile getiren Volkan Demirel, kısaca rakiplerimizin canlarının yanacağını ima etti.
• Yeni tercümanımız Umut’a göre Aragones "Disiplinli ve babacan". Yeni teknik direktörümüz Luis Aragones’in tercümanı Umut Köse, bize kendisiyle ilgili bilgiler verdi ve yaklaşık bir aydır en yakınındaki kişi olarak, Aragones hakkındaki ilk izlenimlerini aktardı. 9 ay Arjantin’de kalarak daha önce eğitimini aldığı İspanyolca’sını geliştirdiğini belirten 24 yaşındaki yeni tercümanımız, Aragones’i "Disiplinli ve babacan" olarak tanımladı. Umut Köse, Aragones’in kendisine verdiği ilk talimatı ise bize şöyle aktardı; "Benim söylediklerimi aynen aksettir. Ben sert konuşuyorsam sen de sert konuş. Ben gülerek konuşuyorsam, sen de gülerek aktar"
• "Acıları geride bırakarak yoluma devam edeceğim" Yeni bir heyecanla takımdaki diğer herkes gibi sezon hazırlıkları için kollarını sıvayan golcü oyuncumuz Deivid de Souza, Avusturya’daki ilk antrenmanda kendi tabiriyle ekmek teknesi olan ayak kemiğinin kırılmasıyla büyük bir darbe aldı. Oyuncumuz ülkesinden gelen ikinci bir haberle ise çok daha büyük bir acı yaşadı. Bu kez kalbi kan ağladı: Annesi vefat etmişti… Hayatın neler getirebildiğini hepimize sorgulatan bu hadiseler ve Deivid’in duygu dolu açıklamaları hepimizi kat ve kat üzdü. Büyük acılarla yüzleşmek zorunda kalan ve önüne bakmak istediğini söyleyen Deivid kendisine moral veren, desteğini esirgemeyen Türk halkına çok teşekkür etti.
• Samandıra sezonunu Önder Hoca açtı. 2008 - 2009 futbol sezonu hazırlıkları Samandıra Tesislerimiz’de start aldığında; milli formalarıyla 2008 Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale kadar çıkan Fenerbahçeli oyuncularımız karşılaşmanın ardından izinlerini kullanıyor ve o günlerde takımımızın başına geçeceği açıklanan İspanyol teknik direktörümüz Luis Aragones de kendi milli takımıyla final mücadelesi veriyordu. Bu sırada Fenerbahçeli futbolcularımız ise vakit kaybetmeden sezon açılışını takım antrenörümüz Önder Özen ile yaptı ve bu çalışmalar Aragones’in takımın başına geçmesine kadar Önder Hoca eşliğinde devam etti.
• Tam 30 sayfa Avusturya Kampı Özel! Fenerbahçe profesyonel futbol takımımızın sezon hazırlık kampını siz de yaşamış kadar olacaksınız. Sizin için hazırladığımız bu dosyadaki capcanlı fotoğraflar ve akıcı anlatımlarla siz de takımın içinden biri olacaksınız. Tüm hazırlık maçlarımızın detaylı notları ve istatistikleri de bu dosyada…
Fenerbahçemizin 2008-2009 Turkcell Süper Lig 1. devre fikstürü derginizde. Belirlenen fikstüre göre; Fenerbahçemiz ligdeki ilk maçını 22-23 ya da 24 Ağustos’ta deplasmanda Gaziantepspor ile oynayacak. Ligde ilk yarı 21 Aralık’ta sona erecek. 2. devre, 23 Ocak’ta başlayacak ve 31 Mayıs’ta oynanacak 34. hafta maçları ile 2008-2009 futbol sezonu sona erecek. Fenerbahçemiz, ligin ilk yarısında 10. haftada Galatasaray, 13. haftada ise Beşiktaş’ı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ağırlayacak.
• Yüksek Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Kulübümüzün Yüksek Divan Kurulu toplantısı, 26 Temmuz günü Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya dair tüm detaylar ve Başkanımızın konuşması derginizde…
• "Fenerbahçeli genç dehaların kanserle bilimsel mücadelesi" Mustafa Babadağlı ve Hazal Babadağlı kardeşler ikiz. Tayfun ve Şule Babadağlı’nın çocukları olan ikizler, 1990 yılında Los Angeles Kaliforniya’da dünyaya gelmişler. Yoğun bir eğitim dönemi geçiren ikiz kardeşler ailelerinin de etkisiyle bilime karşı ilgi duyduklarını ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını söylemişler. Biyoteknoloji alanında birçok yarışmaya katılan ve birincilik kazanan ikizlerin bir diğer büyük çalışması ve hatta başarısı da; kanserin yayılmasını önleyici "siRNA" adında bir RNA molekülünü kullanmaları ve kanser hücrelerine transferi çok zor olan bu molekül için bir transfer sistemi kurarak başarılı bir sonuç elde etmeleri… Bu bilim ilgisinden ve sevgisinden sonra gelen ikinci bir sevdaları daha var: Her maçını sabırsızlıkla bekledikleri ve hiç kaçırmadan izledikleri Fenerbahçe. Bizimle görüşmek isteyen ikiz kardeşlere telefonla ulaşıyor ve çığır açacak bu gelişmenin daha da ses getirmesini istiyoruz. İkizlerin sözcüsü, Mustafa oluyor. Sohbetin içinde sarı laciverdi de bulunca keyfimize keyif katılıyor.
• Genel sekreterimiz Vedat Olcay’ın hazırladığı "Geçen Ay Neler Oldu?" dosyası sayesinde Fenerbahçe’mizdeki tüm önemli olayları takip etme fırsatını yakalayacaksınız.
• Yazarımız Sibel Kurt’un "Sibel’in Sahası" köşesinde konuk: Fenerbahçe Spor Ürünleri’nden sorumlu Asbaşkanımız Tuncay Uzun.
• Yazarımız Alp Bacıoğlu bu ay iki konu işliyor: Birincisi "Milli Takım ve Fenerbahçe". İkincisi konuda ise; kendilerini Tek Büyük olarak lanse eden Galatasaray’a gerçekçi bir açıklama işleniyor.
• Yazarımız Ersin Demirel, bu ayki "Hayatın İçinden Fenerbahçe"de Ebru Köksaldı’yı konuk etti.
• Köşe yazarlarımız Jak Benzonana ve Ayşesu Zorlutuna gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar.
• Basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden çok özel haberler, transferler, müsabaka sonuçları ve sezon kutlamaları Fenerbahçe Dergisi’nde.
• "Fenerbahçe’nin olimpiyat gururu" Türkiye’yi 2008 Olimpiyatları’nda temsil edecek 68 sporcunun 17’si Fenerbahçe’nin lisanslı sporcuları. Fenerbahçe, dünyanın en eski, en önemli spor organizasyonu olarak kabul edilen olimpiyatlara, Türkiye’den en çok sporcu gönderen kulüp. Fenerbahçe’nin Türk sporuna verdiği bu hizmet, sporcularımızın olimpiyat hedefleri ve gelecek planları, FB TV’de yayınlanan özel bir programda konu edildi. Programda, Çin’in başkenti Pekin’de Ağustos ayında yapılacak 2008 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek Fenerbahçeli sporcular ve bu sporcuların bağlı bulunduğu şubelerimizin kaptanları, Fenerbahçe’nin bu haklı olimpiyat gururunu dile getirdi. Ayrıntılar derginizde…
• "Pekin’e açılan kulaçlarımız Buse ve İris" Buse Günaydın ve İris Rosenberger bu ay Pekin Olimpiyatları’nda ülkemizi ve dolayısıyla da Fenerbahçemizi temsil edecek iki başarılı yüzücümüz. Fenerbahçe bünyesinde yetişip, olimpiyatlara katılmaya hak kazanan bu iki başarılı sporcu ilk olimpiyatları için oldukça heyecanlı ve gelecek başarıdan dolayı da çok ümitli. İkili gerek rakiplerine karşı gerekse birbirlerine karşı bir yarış içerisinde olacaklar. Kendilerine olan güvenleri ve geçmişteki başarılarına bakıldığında başarı onlar için hiç uzak değil. Buse ve İris’le kariyerlerini, geleceklerini ve tabii ki Pekin’i konuştuk.
• "Artık hep şampiyonluk peşinde olacağız" Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımımız yeni bir oluşuma hazırlanıyor. Takımın başına getirilen Üzeyir Özdurak ve ekibi, büyük bir titizlikle yeni sezonu planlamaya koyuldu bile... Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı’nda da bir süre forma giyen Özdurak, Fenerbahçe bünyesinde yeniden görev almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Üzeyir Özdurak ile takımımızın yeni sezon hazırlıklarını ve kendisini konuştuk.
• PCA’ya katıl geride kalma! Amatör ve profesyonel sporcuların performans düzeylerini artırmaya yönelik hazırlanan Powerade Sporcu Performans Kampı PCA’nın 3. dönemi Ağustos ayında başlıyor. Kampa başlamadan önce bir dizi testten geçirilen sporcuların üç haftalık bir programla eksikliklerinin giderilmesi ve maksimum performanslarına yaklaştırılması hedefleniyor. Kulübümüz sporcularından Nevriye Yılmaz, Birsel Vardarlı ve Barış Hamaz da yaz döneminde bu kamp ile performanslarını güçlendirdiler.
• Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde geçtiğimiz ay yaşanan her etkinliği ve organizasyonu "Kısa Haber Turları"mızla kaçıranlar veya duymamış olanlar için dergimizde tekrar sunuyoruz.
• 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü’ndeki yurt içi ve yurt dışındaki tüm kutlamaları derginizde bulabilirsiniz.
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler ve Fenerbahçe Kart etkinlikleri derginizde.
• Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları’na dair tüm haber ve etkinlikler derginizde.
• Yurt çapında yani açılan Fenerbahçe Spor Okulları ve Yaz Okulları’na dair tüm haberler derginizde.
• "12. ADAM" köşesinde sizlerin görüş ve duygularınıza birebir yer vererek 12. adamı biraz daha yakından tanıma fırsatı bulacağımıza inanıyor, sarı ve laciverdin sevgisi ile atan kalplerimizin hep bir arada ve bir yolda buluşmasını diliyoruz.
• Dergimizin en hit köşelerinden biri de sizlerin katkısıyla büyümeye devam ediyor. "Minik Kanaryalar" köşemizde geleceğin aydınlık Fenerbahçelileri, sizlere şimdiden kendilerini tanıtmak için adeta yarışıyorlar. Onların sıcak "Merhabaları"nı ve Kulübümüze seslenişlerini bu köşeden takip edebilirsiniz.
• Karikatüristlerimiz Mete Kıyma ve Vacip Örger Fenerbahçe Tarihi’ni sizler için çizgi roman haline getirdiler. Şanlı tarihimizin bölüm bölüm anlatılacağı çizgi roman tüm heyecanıyla devam ediyor.
• Fenerbahçe Dergisi, her ay taraftarını Fenerbahçe gündeminden haberdar ettiği gibi, sinema, albüm, kitap, teknoloji, play station ve bulmaca köşeleriyle de, taraftarının hayatına renk katmaya devam ediyor.
• Fenerbahçe Dergisi’nin Ağustos 2008 sayısı gündemi oluşturan gerçek haberler ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu. Bayiinizden posteriniz ve Fenerli Çocuk ilaveniz birlikte istemeyi unutmayın.
Keyifli okumalar…

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

PAYLAŞ