Volkan Demirel Logo
03ŞUBAT 2013
Aykut Kocaman: “İyi Başladığımız Bir Karşılaşmaydı”

Aykut Kocaman: “İyi Başladığımız Bir Karşılaşmaydı”

Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, son dönemlerin en iyi oyununu oynadıklarını belirterek, şansız bir şekilde yenen golün mağlubiyeti getirdiğine değindi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, "Son dönemlerin en iyi oyunlarından birini oynama başladığımız, oynadığımız bir oyundu. Çok iyi başladık maça. 11. dakikada gol yiyince ufak bir sarsıntı oldu ama son 10 dakikaya kadar aynı şekilde götürdük. Son 10 dakika hariç iyi gidiyordu her şey. Bu sene toplamda 20, ligde de 14 oldu sanırım, geriye düştük ve çıkarmaya gayret ettik. Bu sezona damgasını vuran kötü bir yazgı gibi görünüyor. Oyuncular ve oyunla ilgili söyleyecek bir şey yok.. Doğruları fazlasıyla yaptılar ancak olmadı maalesef. Futbol garip bir oyun" diye konuştu.

Son 10 dakikalık bölümde oluşan yorgunluğun sahadaki oyuna da yansıdığını belirten Aykut Hoca, "Oyuncuların değerlendirmesinden yola çıkıp bir değerlendirme yapmam doğru değil ancak hayatta tüm faktörleri bilemediğimiz sürece; şans, rastlantı, tesadüf vardır. Böyle olduğuna inanıyorum. Bugünkü oyunda, her şey hemen her cümlemde kullandığımın tersineydi. Yeni transferlerin hem kalitesi, hem de istekli oyunları; başta Emre, Webo ve Reto olmak üzere oyunu güzelleştirdi ama 11. dakikada ilk defa kaleye gelen top gol oldu ve biz çıkarmaya çalıştık. Son 10 dakika yorgunlukla takım disiplininde bozulmalar medyana geldi. Belki burayı da bütünlükte tamamlasak galibiyete ulaşmak kolaylaşabilirdi. Ama burada bozulma olunca futbolun şans diye tanımlanamayacak adaleti yerine geldi ve eldeki 1 puandan da olduk" dedi.

Aykut Kocaman, maç sonunda Başkanımız Aziz Yıldırım’ın soyunma odasına geldiği hakkındaki bilgi üzerine, "Ben kendi odamdaydım, soyunma odasına girdiğini duymadım" dedi.

Oyuncumuz Emre Belözoğlu’nun geri dönüş sebebinin sorulması üzerine bu konuda konuşarak polemik yaratmak istemediğini anlatan Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, ’’Yapmamız gereken önümüze doğru bakıp özellikle bu oyunu biraz daha tutup, bu oyunu sonuçlu hale getirebilmek. Emre’yle ilgili yanıta girerek, polemik konusu yaratmak istemiyorum’’ ifadesini kullandı.

Kocaman, ’’Volkan Demirel’in Türkiye’nin en iyi kalecisi olduğuna inanıyor musunuz, inanmıyor musunuz?’’ şeklindeki soru üzerine, futbolcumuzun şanssız bir dönem yaşadığını ifade ederken, ’’Önce bir açılımını yapmak gerekiyor. Sadece Volkan’ın ya da kalecilerin değil, hepimizin inişleri, çıkışları oluyor. Moral olarak da form olarak da inişler, çıkışlar oluyor. Bunu bir tarafa koymak lazım. Dönemsel olarak tabii ki şanssız bir dönem yaşadığı bir gerçek’’ diye sözlerini noktaladı.

PAYLAŞ