Volkan Demirel Logo
18KASIM 2009
“Beşiktaş Maçına En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz”

“Beşiktaş Maçına En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz”

Fenerbahçemizin milli kalecisi Volkan Demirel takımın performansı, Beşiktaş maçı ve bu sezonki oyunuyla ilgili Fenerbahçe Televizyonu'na değerlendirmelerde bulundu.

Sezona çok iyi bir başlangıç yaptıklarını belirten Volkan Demirel, "Sezon başı önümüze böyle bir tablo serseler memnuniyetle karşılardık. Bence çok iyi bir durumdayız. Hem UEFA Avrupa Ligi hem de Turkcell Süper Lig'de lideriz. Ligde 1 mağlubiyet ve 1 beraberliğimiz var. O maçlarda da puan kaybetmememiz gerekirdi ama her maçı kazanacaksınız diye bir kural yok. Lig maratonunda bazen istemeseniz de kayıplar yaşanabiliyor. Sonuçta çok iyi bir performansımız var. Güzel de bir ara geçirdik. Yaklaşık 15 gün süren arada hem dinlenme hem de yükleme yapma imkanı bulduk. Hazır bir durumda hafta sonunu bekliyoruz. Hem futbolcular hem de taraftarlar açısından güzel bir karşılaşma bizi bekliyor. Ben derbileri bayram olarak görüyorum. Derbiler futbolun güzelliklerini ve coşkusunu en üst düzeyde yaşadığımız önemli maçlardır. Umarım güzel bir atmosferde, dostluk ortamında güzel bir maç oynarız. Spor öyle bir yere geldi ki insanların hayatları tehlikeye girebiliyor. Fanatikliği bir kenara bırakıp fair play anlayışına dayalı taraftarlığı ön plana çıkarmalıyız. Umarım maç bizim lehimize biter" şeklinde konuştu.

Hafta sonu karşılaşacakları Beşiktaş'ın çok güçlü bir rakip olduğuna değinen Volkan, "Beşiktaş geçtiğimiz sezon 2 kupa kazandı. Bu sezon da çok kaliteli futbolcuları var. Herkes ne kadar kaliteli bir kadroya sahip olduklarını biliyor. Zaten her zaman Beşiktaş Türk futbolunun en önemli temsilcilerinden biri oldu ve yine iyi bir takıma sahipler. Biz de onların neler yapabileceklerini tahmin ediyoruz. Hocamız bize Beşiktaş'ı sözlü ve görsel dokümanlarla bütün detaylarıyla anlatıyor. Biz de en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Beşiktaş deplasmanı her zaman zor olmuştur ama biz de her zaman orada iyi maçlar çıkarıyoruz. İyi motivasyon, iyi mücadele ve iyi oyunla 3 puanı alıp evimize geri döneceğimizi düşünüyorum. Umarım güzel bir maç olur" dedi.

Bu sezonki performansından memnun olduğunu dile getiren Volkan Demirel, "Bana forma şansı verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Geçmiş dönemlere bakınca her sene üstüne koyduğumu düşünüyorum. Bu sene şansın da yardımıyla iyi oynuyorum. Çok da iyi çalışıyorum. Bu sene en iyi Volkan'ı izletmeye çalışıyorum. Ben de sahada en iyi Volkan'ı görüyorum. Bu tecrübeyle orantılı, ilerleyen senelerde çok daha iyi bir Volkan olacak. Her futbolcu maç oynadıkça daha iyi olur. Bu benim için de geçerli. Ne kadar oynarsanız tecrübeniz, deneyiminiz o kadar artar. Ben de bunun artılarını görüyorum" ifadelerini kullandı.

Defans oyuncularının uyum içinde oynadığına da değinen Volkan, "Her maçı kazanamazsınız. Bu sezon ligin en az gol yiyen takımlarından biriyiz. İyi bir savunmaya sahibiz. İyi bir uyum içerisindeyiz. Uzun zamandır beraber oynuyoruz. Bu sezon aramıza katılan Bilica'nın adaptasyon sorunu ortadan kalkıyor. Umarım Beşiktaş karşısında da gol yemeden kazanırız" dedi.

PAYLAŞ