Volkan Demirel Logo
01OCAK 1753

"Biz İnşallah Bu Sene 4. Yıldızı Takacağız"

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımızın Kaptanlarından Volkan Demirel, Topuk Yaylası’nda yapılan kamp ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sözlerine Fenerbahçemizin efsane başkanlarından Faruk Ilgaz’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Volkan Demirel, "Büyük başkanımız, ağabeyimiz için başsağlığı dilemek istiyoruz. Tekrar tekrar başsağlığı dilemek istiyoruz. Keşke yanlarında olabilseydik. Takım adına başları sağ olsun diyorum." diye konuştu.

Topuk Yaylası’nda 4. Sezon açılışlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Volkan, "Bir çok ilki burada yaşadık. Buradaki tesis ve ortam iyi olmamızı sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekiyor. Takım da hazır olarak geldi. Süre uzun olmasına rağmen herkes kendine bakmıştı. Hava şartları bizi zorluyor ama daha güzel günlerde daha güzel çalışma ortamlarda birlikte olmayı planlıyoruz." dedi.

Dünya Kupası’ndaki kalecilerin performansları ile ilgili sorulan bir soruya ise Volkan Demirel, "Dünyanın en iyi kalecisi Neuer’i çok beğeniyorum. Çok iyi bir performans sergiledi. Dünya Kupası’nda sadece yarı final ve finali izledim. Kalecilerin ön planda olduğu bir turnuvaydı. Kendi takım arkadaşlarımdan birinin kazanmasını isterdim ama olmadı Almanya kazandı." yanıtını verdi.

Yeni sezon ve çekilen fikstür ile ilgili olarak ise Volkan, "Her sezon yeni bir umut, yeni bir heyecan. Fikstürün tabii ki önemi var. Sezon son haftalarda belli oluyor. Ne zaman nasıl olduğu fark etmez iyi çıkıp oynamalıyız. Fikstürün ben şahsen avantajlı olduğunu düşünüyorum. Önemli maçları 8 haftada oynamış oluyorsunuz. Takımda bir tek Salih ayrıldı onun adına çok sevindim. Büyük işler yapacaktır. Biz elimizden geleni yapıp en iyi başlayıp en iyi tamamlamak istiyoruz. 4. Yıldız konusu var bu sene inşallah bu sene bunu tamamlayacağız. Türkiye şampiyonlukları 1959’dan beri sayıyor. Ama bizim müzemizde 28 kupa var. O zamanda sayılmaya başlansa biz 6. yıldıza gidiyoruz denilebilir. Biz inşallah bu sene 4. yıldızı  takacağız" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl erken gelen şampiyonluğun sorulması üzerine ise Volkan Demirel şu yanıtı verdi: "Bizim amacımız şampiyon olmak… Taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz. Önce kendi mutluluğumuz, ay gün tarih fark etmeden tek hedef şampiyon olmak."

Trabzonspor ile oynanacak karşılaşmanın seyirci ile oynanacağının hatırlatılması üzerine Volkan, "Seyirci kendi takımını ateşlediği kadar bizi de ateşler. Taraflı tarafsız seyircili seyircisiz fark etmez duruşumuzu sergileriz." diye konuştu.

Fenerbahçemizin son transferi Diego Ribas, ile ilgili ise Volkan, "Diego ile fazla bir arada olmadık. İyi bir futbolcu, 10 numara giyen futbolcular efsaneleşmiştir." şeklinde konuştu.

Teknik direktörümüz Ersun Yanal ile yaptıkları toplantının içeriğinin sorulması üzerine ise Volkan Demirel, "Kamp hakkında konuştuk. Neyi nasıl yapacağımız hakkında konuştuk. Güzel geçti. Tüm takım toplandıktan sonra esas toplantı yapılacak." yanıtını verdi.

Yabancı kısıtlaması ve kampta zamanın nasıl geçtiği ile ilgili olarak sorulan soruya ise Volkan Demirel, "Biz avantajlı durumdayız. Türkiye’nin en kaliteli isimleri bizim takımımızda. Çıkan her oyuncu Fenerbahçe formasını giydiği takdirde elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Zamanımızı nasıl geçirdiğimiz sorusu ise şöyle balık tutuyoruz. Play station oynuyoruz. Bu tarz kamplar hep zor geçer."

PAYLAŞ