Volkan Demirel Logo
20KASIM 2007
“Denizi Geçtik, Derede Boğulmayız”

“Denizi Geçtik, Derede Boğulmayız”

A Milli Futbol Takımımızın başarılı file bekçisi, oyuncularımızdan Volkan Demirel, Milli Takımın Norveç maçını kazanmakla denizi geçtiğini, Bosna-Hersek maçını da kazanarak derede boğulmayacağını söyledi. Volkan, Norveç maçında sarı kart görerek cezalı duruma düştüğünü, maç sonrası öğrendiğini de açıkladı.
Kart cezalısı olması nedeniyle Milli Takım kadrosundan çıkarılan Volkan Demirel, dün akşam Samandıra'da takımımızın antrenmanına çıkarak bir rejenerasyon çalışması yaptı. Antrenman sonrası FB TV'ye özel açıklamalar yapan Volkan Demirel, Norveç maçıyla Türk halkını sevindirdiklerini ve gurur yaşadıklarını ifade etti. Volkan Demirel, "Norveç maçında Türk halkını sevindirmenin gururunu yaşadık. Türk halkına, ülkemize böyle bir gurur, böyle bir sevinç yaşattığımız için mutluyuz. Çünkü Türk futbolunun ve Türkiye'nin böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Gruptaki durumumuza göre galip gelmemiz gerekiyordu. Maç öncesi hocamızın taktik olarak bize verdiği her şeyi takım olarak  iyi bir şekilde analiz ettik, kafamızda yer etti. Neler yapacaklarını biliyorduk. Sahaya bunları bilerek çıktık ve güzel bir oyunla, güzel bir netice aldık. Bu maça gruptan çıkma maçı olarak bakılıyordu. Neticesinde kazandık. Türk halkına armağan olsun. Norveç maçını kazanarak, Yunanistan maçı sonrası üzerimizde oluşan baskıyı da atmayı başardık. Yunanistan maçından sonra hem takım, hem hocamız, hem de futbolcular olarak üzerimizde baskı yükselmişti. Biz her şeyi geride bıraktık ve tamamen maça konsantre olduk. Rakibi çok iyi analiz ettik. Kazanmasını bildik. Takım olarak hocamıza, başkanımıza, ülkemize böyle bir galibiyet kazandırdığımız için mutlu olduk. Maç sonrası o anda, herkesin mutluluktan sevinç gözyaşları akıyordu. Herkes çok mutluydu. Bu mutluluk şu anda anlatılacak bir şey değil. Orada yaşamak lazım. Ben de bunu yaşadığım ve o olaya tanık olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü, Türk Milli Takım formasını giyip, böyle başarılara imza atmak herkese nasip olmaz. Biz bugünleri gördüğümüz için çok şanslıyız. Bence biz denizi geçtik, şimdi derede mücadelemiz var diye düşünüyorum. Ama dereyi de geçmek önemli. Boğulmamak gerek. Ben şu anda onlarla birlikte değilim ama, benim kalbim onlarla. İnşallah Bosna maçını en iyi şekilde mücadele ederek kazanacağız ve Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz" dedi.
Volkan Demirel, Norveç maçında gördüğü sarı kart ve cezalı duruma düşmesiyle ilgili olarak da, "Maçın içerisinde bir şey düşünemiyorsun. Ben sarı kartı gördüm ama, cezalı olduğumu bilmiyordum. Maçtan sonra bana söylediler. Daha doğrusu, ben bir turnuvada iki tane sarı kart yiyince cezalı duruma düşeceğimizi bilmiyordum. Sarı kartı yediğim için, maçtan sonra bunu bana söylediklerinde bir şok geçirdim tabii. Çünkü, Milli Takım formasıyla, Çarşamba günü o zaferi tatmayı çok isterim. Tabii ki gidip onlarla birlikte olacağım ama, o formayı giyip terini akıttıktan sonra o tadı tatmak bambaşka bir şey. Onu yaşamak isterdim ama yaşayamıyorum. İnşallah Avrupa Şampiyonası'nda daha güzel duygular yaşarım diye düşünüyorum" dedi.
Ankaraspor maçında forma giyecek durumda olduğunu belirten Volkan Demirel, "Kayseri maçından kalan bir darbem vardı. O maçta ilk yarının sonuna doğru bir arkadaşımızla çarpıştık. Ayağımda şiş söz konusu. Ödem yapmış. O sıvıyı gidermeye çalışıyoruz. Ama fazla büyütülecek bir şey yok. Ligimize bakıyoruz artık. Ankara maçı var önümüzde. Geçen hafta bir mağlubiyet aldık. Hakem hatalarıyla verilmiş bir 3 puan diyebiliriz. Ama biz bu hafta çıkıp kazanarak, aradaki puan farkını kapatmayı çalışacağız. Tabii rakibimizin maçı da önemli. İnşallah kazanarak yolumuza devam edeceğiz. Ama ben bu maçta oynayacak durumdayım" dedi.

 

 

PAYLAŞ