Volkan Demirel Logo
01EKİM 2008
Ekim Sayısı Bayilerde

Ekim Sayısı Bayilerde

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün "TEK" resmi dergisi olan Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısı, dopdolu içeriği, hiçbir yerde görmediğiniz fotoğrafları, dev posteri ve Fenerli Çocuk ilavesiyle bayilerde...  Fenerbahçe Dergisi’nin 68 no’lu sayısı, futbol takımımızın başarıya ne kadar inandıklarını gösteren bir sevinç görseli ve "Kötü başladık. İyi bitiririz" başlıklı kapağıyla bayilerdeki yerini aldı
Derginiz bu sayısında da sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında poster armağan ediyor. 27 Ağustos’ta stadımızda yapılan Partizan maçı Fenerbahçe kadrosunun dev posteri sizlerin oluyor…
Fenerbahçe Dergisi’nin taklitlerinden sakının, derginizi ekleri ve hediyeleriyle birlikte tükenmeden alın.

Hepinizin müptelası olduğu Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısından çarpıcı başlıklar:

• "Aragones’i sorgulamak vakit kaybıdır" Yarım asrı futbolla geçirmiş, yüzlerce oyuncu karakterini çözüp oyuna dahil etmiş, futbol şablonlarının kitabını yazmış, Avrupa’nın dev takımlarını dize getirmiş bir üstadı, teknik direktörümüz Aragones’i, yaş haddinden dolayı yargılayan ve verimliliğini sorguya çekenleri, dergimizde bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz.
• Kaptan dümene geçti… Kritik anlarda attığı birbirinden güzel goller, verdiği müthiş asistlerle bu yıl da Fenerbahçe’yi sırtlayacak isimlerden biri olarak görülen takım kaptanımız Alex de Souza, doğum gününü geçtiğimiz ay içerisinde ailesi ve yakın arkadaşlarıyla birlikte Boğaz’da demir alan bir teknede kutladı. Kutlamadan çok özel görüntüler derginizde…
• "Bomba gibi dönüyorum" Sezon başında yeniden Fenerbahçe’ye dönen Tümer Metin, uzun süren sakatlığının ardından futbola susamış bir halde dergimizin sorularını cevaplandırdı. Sakatlığının tamamen geçtiğini, kondisyon açığını kapatıp gerekli gücü topladıktan sonra bomba gibi sahalara döneceğini söyleyen Tümer Metin, uzun zaman önce uzatmaya başladığı sakallarını ne zaman keseceğini de açıkladı. Tümer, futbola duyduğu özlemi dile getirircesine, 1 dakika da olsa resmi bir maçta yeniden forma giydiği gün sakallarını da keseceğini söyledi.
• Başkanımızın Aziz Yıldırım’ın geçtiğimiz ay gerçekleşen Kulüpler Birliği toplantısı ve Futbol Zirvesi programında Türk futbolu için yaptığı çok önemli açıklamalarından derlediğimiz konuşmaları derginizde… Tekrarlanmasında çok büyük yarar gördük.
• Yıl sonunda Ankaralıların hayatına farklı bir soluk kazandıracak proje, hayata geçmiş olacak. İncek’te 32 dönümlük bir alan üzerine kurulu Ankaralı taraftarlarımızın her isteği karşılayacak yüksek standartlı bir tesis olan Fenerbahçe Ankara Tesisleri kapılarını açıyor. Arsa payı dahil, yaklaşık 10 milyon dolara mal olan tesis, başkentte maç yapacak her şubemizin kafilesini de ağırlayacak. Yatırımlar-Projelerden Sorumlu Asbaşkanımız Nihat Özbağı tesislerle ilgili detaylı bilgiler verirken Fenerbahçe’nin baş koyacağı diğer projeleri de aktardı. 
• Yazarımız Sibel Kurt’un "Sibel’in Sahası" köşesinde konuk: Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanı Ali Şen.
• "Yeterince ısınıyorlar" Sezon başında takımın başına getirilen teknik direktörümüz Luis Aragones, idmanlara farklı teknikler kattığı gibi, maç öncesi kısa süreli yapılan ısınma idmanlarında da bir yeniliğe gitti. Teknik direktörümüz, şimdiye kadar kendi sahamızda ve deplasmanda yapılan tüm maçlarda saha ısınmasından önce takımına bir de salon ısınması yaptırıyor.
• Cascallana’nın İstanbul kondisyonu müthişti! Takımımızın kondisyoneri Carlos Cascallana, İstanbul’un önemli tarihi mekanlarını hakkını vererek gezdi. 10 km.lik bir İstanbul parkuru boyunca yorulmak nedir bilmeden yürüyen hocamızın kondisyonuna ayak uydurmak her turistin harcı değildi. Cascallana, gezisi boyunca Türkçe konuşmaya ve yeni kelimeler öğrenmeye de özen gösterdi. 
• Strese yeni bir çözüm! Teknik direktörümüz Luis Aragones’in sezon başı takımımızın başına geçmesiyle birlikte ekibe dahil olan kaleci antrenörümüz Angel Ferez Crespo’yu, Samandıra Tesisleri’ndeki idmanlarda soğukkanlı tavrıyla tanıdık. Ancak sezon başından bu yana yapılan tüm resmi karşılaşmalarda Angel Ferez’in değişik bir huyuna da tanıklık ettik. Detaylar derginizde…
• Sakatlık başa dert! İlhan, sakatlık korkusunu bilimsel bir yönle yenmeye çalışıyor. Takımımızda yaşanan sakatlıklardan etkilenen oyuncumuz, tesislerimizin revir bölümünde iskelet ve kas yapısını inceliyor.
• Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada takımımızın kadrosunda yeni bir oyuncu vardı. Kalecilerimizden Volkan Demirel A Milli, Volkan Babacan da Ümit Milli Takım kamplarına katıldığı için takımımızda kaleci sıkıntısı baş gösterince, PAF Takımı’nın kalecisi Ertuğrul Taşkıran, A Takım’la antrenmanlara çıkmaya başladı. 2 hafta boyunca A Takım’la antrenmanlara çıkan 18 yaşındaki Ertuğrul, takımın tüm üyeleriyle inanılmaz derecede kısa sürede kaynaştı. Detaylar derginizde…
• Fenerbahçemizin Hacettepe ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada topun ayağına değmesi nedeniyle takımımızın yediği ikinci golde etkisi bulunan oyuncumuz Can Arat’a yaşadığı bu zor günleri atlatmasında tüm takım arkadaşları destek verdi.
• Porto karşılaşma öncesi soyunma odası görüntüleri derginizde…
• Transferin son günlerinde Fenerbahçe’nin kadrosuna Villareal’den katılan İspanyol oyuncumuz Josico, Kurtköy Milennium Evleri’ndeki yeni yuvasına yerleşti. Yeni evinin çok kullanışlı olduğunu ve evini çok sevdiğini söyleyen Josico, Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye de alışmaya başladığını söyledi. Detaylar derginizde…
• Top oynamaya aç bir Edu geliyor. Fenerbahçe profesyonel futbol takımımızın Brezilyalı oyuncularından Edu Dracena sahalara geri dönmeye hazırlanıyor. Turkcell Süper Ligi’nin ilk haftasında Gaziantepspor maçında yaşadığı sakatlık sonrasında sahalardan bir süre uzak kalan oyuncumuz iyileşme sürecinin sonuna geldi.
• Gençlerbirliği ile kendi evimizde oynadığımız maçta Güiza, savaşçılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Maçın ilk yarısında koluna ve kaburgasına aldığı darbeler o kadar sarsıcıydı ki devre arasında sağlık ekibi ve teknik heyet oyuncumuza karşılaşmaya devam etmemesini söyledi. Ancak Güiza bunu istemedi. Detaylar derginizde…
• Semih hazır kıta! Milli Takımımızın Belçika ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaptığı ve 1-1 sona eren maçta ayak bileğinden sakatlanan Semih Şentürk, yeniden takıma döndü.
• Sakatlık geçiren diğer futbolcularımız Vederson ve Önder Turacı da dergimize özel açıklamalarda bulundular.
• Bunları biliyor muydunuz? Kısa kısa Burak Yılmaz.
• Altın Ayak Roberto Carlos! Kariyeri başarılarla dolu Brezilyalı yıldızımız Roberto Carlos, dünyanın en prestijli futbol ödüllerinden biri olarak kabul edilen "Golden Foot"un bu yılki sahibi oldu. Ödülünü Monaco Prensi II. Albert’in elinden alan Roberto Carlos, Monte Carlo’daki Şampiyon Geçidi’ne ayak izlerini de bıraktı.
• Gümüş ayakkabılı kral. Geçtiğimiz sezon Turkcell Süper Lig’de attığı 17 golle Türkiye’nin gol kralı olan 2. kaptanımız Semih Şentürk, Euro 2008’de Milli Takım formasıyla attığı 3 gol ile gümüş ayakkabı ödülünü de kazandı.
• "Felsefeleri Fenerbahçelilik ruhu olan üniversiteli taraftarlar" Temelleri 1998 yılında atılan, adını 2001 yılında alan ve son 5 yıldır da dernek statüsünde faaliyet gösteren 1907 ÜNİFEB’in Başkanı Yiğit Arman’la ÜNİFEB’in nasıl ortaya çıktığını ve neyi amaçladığını konuştuk. Yiğit Arman, dünyada bir benzeri olmayan bu taraftar oluşumunun Fenerbahçe’nin ve Türkiye’nin aydınlık geleceği olduğunu söyledi. Türkiye genelindeki 68 üniversitede örgütlenmiş 11 binden fazla aktif üyesi bulunan ÜNİFEB’i, önceliği tribün olan sosyal bir oluşum şeklinde tanımlayan Yiğit Arman, felsefelerini Fenerbahçe’nin kuruluş ruhu ve felsefesinden aldıklarını, bu felsefeyi de sadece tribünlerde değil, hayatın her anında yaşatmayı amaçladıklarını ifade etti. ÜNİFEB’in tüzüğünde de yazan ve asla taviz vermeyecekleri özelliğinin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık olduğunu belirten Yiğit Arman, tribünlerde gerçekleştirdikleri organizasyonlardan, Anadolu’da yaptıkları etkinliklere kadar bir çok şeyi de bize anlattı.
• Takımına gösterdiğin aşkı ve sadakati bir kadına gösterebilir misin? Murat Şeker’den Aşk Tutulması… Umut dolu, hayallerinin peşinden koşan, iyi analiz eden, tutarlı ve gerçekçi bir Fenerbahçeli ile söyleşi yaptık bu ay; Murat Şeker ile… Yönetmeni ve yapımcısı olduğu "Aşk Tutulması" adlı uzun metrajlı sinema filmi, 24 Ekim’de gösterime giriyor. "Fenerbahçeli" olmanın hayatımıza kattıklarıyla ilgili olarak, yeri gelince güleceğimiz, yeri gelince burnumuzun direğini sızlatacak bir senaryo. Tolgahan Sayışman, Fahriye Evcen ve Fenerbahçe’nin başrolü paylaştıkları sinema filminde, hepimiz kendimizden bir parça bulacağız. Röportajımız size film hakkında ipuçları verecek, ardından gişeye giderek filmin tadını çıkarın mutlaka…
• Türkiye Futbol Federasyonu’nun; Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Milli Gurur Milli Forma" sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açıldı. Hayatını kaybeden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın anısına düzenlenen sergide, TFF’nin kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar (A) Milli Futbol Takımı’nın giydiği formalardan örnekler sergileniyor. Sergi İstanbul’dan sonra, 2009 yılının Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacak.
• Büyük şampiyon güle güle! Türk tenis tarihinin duayeni, uluslararası birçok tenis turnuvasındaki başarılarıyla ülkemizin adını dünyaya duyuran, koyu Atatürkçü ve Kulübümüzün 2990 sicil numaralı Yüksek Divan Genel Kurul üyesi ve eski milli tenisçimiz Nazmi Bari, yaşama veda etti. O azim abidesi bir tenisçiydi. 1951 – 1965 yılları arasında aralıksız Türkiye Şampiyonu oldu. Beyrut Burmana’da ve Viyana Enternasyonal Turnuvası’nda, İsrail ve Yugoslavya Enternasyonal’de final oynadı.
• Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 4. kez gerçekleştirilen Antu.com&Fenerlist ödülleri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ligin ikinci maçında Fenerbahçemiz ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması öncesinde ve devre arasında sahiplerini buldu. Ödül alanların tam listesi derginizde…
• Onur Tuncer’in kaleminden Fenerbahçemizin geçen ay içinde yaptığı tüm maçlar…
• Mali İşler Koordinatörümüz Abdülkadir Kuşin, bu ayki köşesinde, geçtiğimiz ay içinde Şampiyonlar Ligi Porto maçı için konuk olduğumuz Portekiz ülkesinin tüm karakteristik özelliklerini aktarıyor.
• Genel sekreterimiz Vedat Olcay’ın hazırladığı "Geçen Ay Neler Oldu?" dosyası sayesinde Fenerbahçe’mizdeki tüm önemli olayları takip etme fırsatını yakalayacaksınız.
• Fenerbahçe’den eğitime büyük destek!  "101. yılda 101 bin kitap" kampanyası eğitime katkı sağlamayı sürdürüyor. Kampanya kapsamında toplanan yardım malzemeleri, belirlenen ansiklopedi, roman – hikaye, ders kitapları, kırtasiye malzemeleri ve kıyafet gibi yardım malzemelerinden oluşan koliler, Aras Kargo vasıtası ile bu illerimizde bulunan Fenerbahçe Derneklerine gönderildi. Bu gönderimlerin ardından kulübümüzün tayin ettiği yetkililer, illere giderek okul müdürlerine malzemeleri teslim etti. Dağıtım, ilerleyen haftalarda da devam edecek.
• Yazarımız Alp Bacıoğlu, "Zaman Tüneli" köşesinde bu ay, Şampiyonlar Ligi’nde rakiplerimiz ve ülkelerindeki öteki takımlarla yaptığımız tüm maçları değerlendiriyor.
• Yazarımız Ersin Demirel, bu ayki "Hayatın İçinden Fenerbahçe"de Cahit Berkay’ı konuk etti.
• Köşe yazarlarımız Jak Benzonana ve Ayşesu Zorlutuna gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar.
• Altyapımız da milli gururumuz olma yolunda… Danone Uluslar Kupası geçtiğimiz ay içinde Fransa’da gerçekleştirildi. Türk Milli Takımımız kupada en atak takım unvanını alarak 11. sırada yer aldı. 10-12 yaş grubu futbolcuların mücadele ettiği bu yılki turnuvaya, beş kıtadan 40 ulusal takım ve 600’a yakın genç sporcu katıldı. Milli Takımı’nda bu yıl Fenerbahçemizden 6 oyuncu yer aldı. Ayrıca Milli Takımımızın antrenörlüğünü de Fenerbahçe Futbol Altyapı U-14 Akademik Lig ve Minik Takım sorumluluğunu da üstlenen Semih Özü yaptı. Özü ve Fenerbahçeli millilerimiz Melih Okutan, Caner Koca, Mirkamil Haşimli, Anıl Demir, İbrahim Serdar Aydın, Melih Gönenç ile turnuva hakkında konuştuk.
• "Şampiyonluğa yüreğimi koydum" Adım adım kariyer merdivenlerini çıkan genç bir voleybolcu Seda Tokatlıoğlu. Voleybola tutkuyla bağlı olmasının yanı sıra başarılı olabilmek için gösterdiği hırs ve performans ile takdir edilmeyi gerçekten hak ediyor. Fenerbahçeliliği kalbinin derinliklerinde yaşayıp, Fenerbahçe’ye katkı sağlamak için uğraşan kısacası Fenerbahçeliliğin hakkını veren bir sporcu. Seda aynı zamanda Milli Takımımızın ilk kez Dünya Grand Prix’inde final oynamasının ardından birçok rakibini geride bırakarak 134 smaç, 14 blok ve 3 blok sayısıyla 152 puan toplayıp en skorer oyuncu unvanına da sahip oldu.
Kişiliği, hırsı, yaptığı işe olan sevgisi ve saygısı onu birçok insandan ayırmaya yetiyor.
Seda’yla voleybolu, Fenerbahçe’yi, hedeflerini ve hırslarını konuştuk. Kız Kulesi’nde yapılan fotoğraf çekimlerinde de voleybolda olduğu kadar başarılı olduğuna tanıklık ettik.
• Basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden çok özel haberler, transferler ve müsabaka sonuçları Fenerbahçe Dergisi’nde.
• Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde geçtiğimiz ay yaşanan her etkinliği ve organizasyonu
"Kısa Haber Turları"mızla kaçıranlar veya duymamış olanlar için dergimizde tekrar sunuyoruz.
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler ve Fenerbahçe Kart etkinlikleri derginizde.
• Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları’na dair tüm haber ve etkinlikler derginizde.
• Yurt çapında yani açılan Fenerbahçe Spor Okulları ve Yaz Okulları’na dair tüm haberler derginizde.
• "12. ADAM" köşesinde sizlerin görüş ve duygularınıza birebir yer vererek 12. adamı biraz daha yakından tanıma fırsatı bulacağımıza inanıyor, sarı ve laciverdin sevgisi ile atan kalplerimizin hep bir arada ve bir yolda buluşmasını diliyoruz.
• Dergimizin en hit köşelerinden biri de sizlerin katkısıyla büyümeye devam ediyor. "Minik Kanaryalar" köşemizde geleceğin aydınlık Fenerbahçelileri, sizlere şimdiden kendilerini tanıtmak için adeta yarışıyorlar. Onların sıcak "Merhabaları"nı ve Kulübümüze seslenişlerini bu köşeden takip edebilirsiniz.
• Fenerbahçe Dergisi, her ay taraftarını Fenerbahçe gündeminden haberdar ettiği gibi, sinema, albüm, kitap, teknoloji, play station ve bulmaca köşeleriyle de, taraftarının hayatına renk katmaya devam ediyor.
• Fenerbahçe Dergisi’nin Ekim 2008 sayısı gündemi oluşturan gerçek haberler ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu. Bayiinizden posteriniz ve Fenerli Çocuk ilaveniz birlikte istemeyi unutmayın.

Keyifli okumalar…

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI


PAYLAŞ

ETİKETLER
EKİM, SAYISI, BAYİLERDE