Volkan Demirel Logo
02EKİM 2015
Ekim Sayısı Bayilerdeki Yerini Aldı

Ekim Sayısı Bayilerdeki Yerini Aldı

Fenerbahçe Dergisi’nin 152 no’lu Ekim 2015 sayısı; Kulübümüzün önemli projelerinden Fenerbahçe Yandex için çekilen reklam filmlerinde rol alan futbol takımı oyuncularımızdan Volkan Demirel, Robin van Persie, Luis Nani, Caner Erkin ve Fernandao’nun bulunduğu görsel ve “Fenerbahçe Yandex için Kulübünü destekle” sloganlı kapağıyla okuyucuyla buluştu.

Derginiz, bu sayısında da sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında bir poster hediye ediyor. Bu ayki posteriniz; sarı lacivert formayla kısa sürede gönülleri fetheden futbolcumuz Lazar Markovic’e ait. 

Fenerbahçe Dergisi abonelik işlemleri için Sitanbul Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz:0 216 822 0 907. Abonelik yaptıran taraftarlarımızı çekilişle forma ve sürpriz hediyeler de bekliyor. Ayrıntılar www.fbdergisi.com’da!

Fenerbahçe Dergisi’nin Ekim sayısından başlıklar:

• Daha da büyük bir Fenerbahçe olabilmek bizim elimizde…

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün; paydaşlarıyla imzaladığı sözleşmeler doğrultusunda yürüttüğü 3 büyük proje; Fenerbahçe’nin geleceği için büyük önem taşıyor. Fenerbahçe taraftarının desteğiyle her geçen gün büyüme potansiyeline sahip olan projelerden Fenerbahçe Yandex ile Avrupa’da şampiyonluğu getirecek kadronun kurulması; Hedef 1 Milyon Projesi ile daha geniş tabanlı ve demokratik bir seçim sistemi sağlanması ve Denizbank ile de taraftarımızın ihtiyacına yönelik yaptığı harcamalarda ödeme şekillerine esneklik kazandırılması hedefleniyor. 

Başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz ve sporcularımız; bu önemli projelerin Kulübümüze ne tür katkılar sağlayacağını aktarmak amacıyla çeşitli organizasyonlarda yer alıp her gün daha çok Fenerbahçeliye ulaşmaya gayreti içindeler. Geçtiğimiz ay içinde de projelerin tanıtımı için yoğun programlar gerçekleşti. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne üyelik koşulları, Fenerbahçe Yandex’in arama kriterleri ve Denizbank’ın Fenerbahçe için uyguladığı kredi düzenlemeleri ile ilgili olarak çeşitli iller, ilçeler, mahalleler ve sokaklar gezildi; esnaflar dolaşıldı; taraftarımıza destek çağrısı yapıldı. Çok özel fotoğraflar ve projelere dair önemli duyurular derginizde!

• İnternetteki aramalarını Fenerbahçe Yandex’te yap, Dünya yıldızları Kulübümüze gelsin!

Kulübümüzün dev projesi Fenerbahçe Yandex ile, taraftarımızın istediği Dünya yıldızlarını yine taraftarımızın muazzam desteği sayesinde kadromuza katacak bütçeyi ortaya çıkarmayı hedefleyen Fenerbahçemizde, projenin tanıtımı için çekilen reklam filmleri, yayınlanır yayınlanmaz kamuoyunun ilgi odağı oldu. İlk iki reklam filminde konsept olarak; Fenerbahçe’nin lafına itimat etmeyen futbolseverin Fenerbahçeli bir taraftarımızla girdiği iddiayı kaybederek komik duruma düşmesi konu alınırken 3. filmde ise olay, Sportif Direktörümüz Guiliano Terraneo ve futbolcularımız arasında cereyan ediyor. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşen çekimlerde kamera karşısına geçen Terraneo, futbolcularımızdan Robin van Persie, Fernandao, Volkan Demirel, Luis Nani ve Caner Erkin’in kamera arkası halleri ise görülmeye değer…

• Volkan Şen: “Hayalimi gerçekleştiriyorum”

Her zaman gönlünde yatan Kulübe imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyor, Volkan Şen. Bu imzanın karşılığını, kariyerine noktayı koyacağı güne kadar Fenerbahçe’nin başarılarına nice goller atarak ve asistler yaparak vermek peşinde… Başarılı futbolcumuz bizi ailesiyle birlikte Acarkent’teki evlerinde konuk etti. “Çok çalış ve asla pes etme” parolasını her daim aklının bir ucunda tutan Volkan Şen ile bugünlere nasıl geldiğini ve bundan sonrasını konuştuk.  

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 

01: Babam Çetin Şen de geçmişte profesyonel bir futbolcuydu ve benim yetişmemde emeği çok büyüktür. Bana futbolu hem sevdiren hem de bu spor dalının üzerinde durmamı sağlayan kişidir.
02: Açıkçası Trabzonspor’da geçen 2,5 yıl benim için büyük bir kayıptı. Keşke Şenol Hoca’ya “Hazırım” demeseydim de biraz daha bekleseydim.
03: Fenerbahçe’ye geç transfer oldum, çünkü Bursaspor’da şampiyonluk yaşadığım dönemde de bir transfer konuşması oldu ama o dönem için gerçekleşmedi. Bu sezon başında yine böyle bir teklif gelince de, Fenerbahçe’ye geldim. Çünkü bu kulübün formasını giymeyi çok istiyordum. Hayalimi gerçekleştiriyorum. 
04: Bu sezon çok güzel bir kadro kuruldu ve ben de bu kadronun parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Tabii buraya oturmaya değil, oynamaya geldim. Hedefim; sadece Fenerbahçe’nin başarısına odaklanıp, Fenerbahçe’de çok iyi işlere imza atmak. Fenerbahçe camiası tarafından güzel bir şekilde anılmak istiyorum. İnşallah burada çok ama çok başarılı olup, uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet ederim. Yine her futbolcunun hayali olduğu gibi sarı lacivertli forma altında aktif futbolculuk yaşantımı noktalamak istiyorum.
05: Fernandao, Şener ve Ozan çok değerli ve çok kıymetli isimler. Ben, Atromitos maçında oyuna girdiğimde Fernandao’nun ne yapacağını, nereye koşacağını çok iyi bildiğim için girdiğim ilk pozisyonda orta yapıp Fernandao’nun attığı golün asistini yaptım. Bu da bu sayılan isimlerle uyumumu gösterir. Kaliteleri zaten ortada. Ancak Ozan’a ayrıca bir parantez de açmak isterim. Çok genç ve çok yetenekli bir futbolcu. Uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet edecektir.
06: Bu takımın zamana ihtiyacı var. Zaman içinde her şey daha güzel olacak, hocamızın oturtmak istediği sistem gün geçtikte yerleşecektir.
07: UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçımızda kötü bir sonuç almış olabiliriz ama hiç kimse merak etmesin Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya, büyük bir takıma yakışır şekilde UEFA’da elimizden geleni yapıp, inşallah final oynayacağız. 
08: Kısa sürelerle görev almış olabilirim ama bıraktığım etkinin önemli olduğunu düşünüyorum. Milli takımda ise son oynadığım maçta çok fazla gol pozisyonuna girdim ama yine de iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. 
09: Emre Ağabey ile aynı takımda oynayamadığım için çok üzülüyorum. Keşke olsaydı da beraber oynasaydık.
10:Bursaspor maçında Bursasporlu taraftarların protestolarından sonra taraftarımızın bana sahip çıkması beni gururlandırdı ve mutlu etti. Ben de buna karşılık olarak; Fenerbahçe forması ile güzel bir futbol sergileyip, Fenerbahçe’nin başarısında pay sahibi olup onlara teşekkür etmek istiyorum.
11: Başarılı futbolcumuz Volkan Şen; eşi Victoria, 2 yaşındaki kızı Scarlett Melek ve 7 aylık oğlu Can Parker ile İstanbul’a kısa sürede adapte olmuş durumda…

• İstanbul Fatih Şubesi açıldı; Bayramlaşma töreni yapıldı; Teröre ortak tepki; Fenerbahçe Yandex’e büyük ilgi sürüyor; Fenerbahçe Koleji’nde ilk ders zili çaldı; Lazar Markovic gönülleri fethetti; Yolun açık olsun Moussa Sow; Fenerbahçe Ülker Sports Arena Kombine Kart satışı detayları; Gurur kaynağımız atletlerimiz; Hedef 1 Milyon Üye Projesi organizasyonları; Kulüp, futbol A takım haberleri ve maç sayfaları, futbol altyapı, basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden çok özel haberler, transfer dosyaları, faaliyetler, kura çekimleri, fikstürler ve daha birçoğu “Haber Turu” sayfalarımızda! Fenerbahçe gündeminden kopamayacaksınız. 

•Guillaume Quesque: “Fenerbahçe çok büyük bir kulüp”

Dergimizin bu ayki sayısında Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımızın yeni transferlerinden başarılı smaçör Guillaume Quesque’yi taşıdık sayfalarımıza. Fenerbahçe’nin çok büyük bir kulüp olduğunu ve transfer teklifi geldiğinde teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini söyleyen Quesque’yle yeni takımı, kariyeri ve hedefleri üzerine samimi bir söyleşi gerçekleştirdik.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 

01: Fenerbahçe, Dünya’nın her yerinde tanınan ve bilinen bir spor kulübü. Belki futbol ve basketbol daha popüler ancak Fenerbahçe’nin voleyboldaki başarıları Avrupa’da gerçekten yankı buluyor. Aynı zamanda Türkiye Ligi’nde de her zaman üst sıralarda. Fenerbahçe’den transfer için teklif geldiğinde çok mutlu oldum ve hiç düşünmeden kabul ettim.
02: Voleybol bir takım oyunu ve eğer başarıya ulaşmak istiyorsak bir takım olarak uyum içerisinde mücadele etmeliyiz. Aksi halde işimizi zorlaştırırız. Diğer takımların kapasitesini tam olarak bilmiyorum ama bizim takımımız çok genç ve yetenekli oyunculardan oluşuyor. Önümüzdeki sezon mücadele edeceğimiz kulvarlardaki tüm kupalara talibiz. Kişisel olarak ise tutarlı ve istikrarlı bir oyun oynarım. Fenerbahçe’de uzun yıllar forma giymek istiyorum. 
03: Ben voleybolun içine girdikten sonra şunu fark ettim; voleybol maçında maç süresi boyunca sahada kalmak müthiş bir mental ve fiziksel beceri gerektiriyor. Bence, hayatımız için çok önemli bu iki unsuru geliştirmek için voleybol tercih edilmesi gereken bir spor dalı.
04: Futbol maçına giden taraftarlarımızın yüzde 5’i gelse bile bizim için yeterli olur. Sonuçta aynı takımın farklı branşlarıyız. Hepimiz Fenerbahçe’nin başarısı için çalışıyoruz.

• Katarzyna Skorupa: “Yeni sezon için sabırsızlanıyorum”

Geçtiğimiz sezonu hem Süper Kupa hem de Lig şampiyonluğu ile tamamlayan Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Takımımız, yeni sezon öncesi kadrosuna 6 oyuncu kattı. Bunlardan biri de; Polonyalı milli pasör Katarzyna Skorupa. 31 yaşında ve 1.83 metre boyundaki yıldız oyuncunun kariyerinde İtalya Ligi, Azerbaycan Ligi ve Polonya Ligi şampiyonlukları bulunuyor. Deneyimli oyuncumuzla, hazırlık sürecini, transfer hikayesini, oyuncu özelliklerini ve yeni sezondan beklentilerini konuştuk.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 

01: Fenerbahçe, geçmişi başarılarla dolu olan ve her branşta zirveye oynayan çok iyi bir spor kulübü. Teklif geldiği anda direkt buraya gelmeyi istedim. Bu sebeple de transfer çok hızlı gerçekleşti. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Yeni sezon için sabırsızlanıyorum. 
02: Soğukkanlı bir yapıya sahibiyim. Kazanmayı seviyorum ve sonuna kadar galip gelmek istiyorum. Yeni sezonda elimizden geleni yapıp, her maçı kazanmaya çalışacağız. 
03: Annem, babam ve ikiz kardeşim voleybolcu. Aile voleybolun içinde olunca ben de doğal olarak voleybola yöneldim.  

• Madalya koleksiyonerleri Yasmani Copello Escobar ve Ramil Guliyev:

“Dünya Şampiyonası’nda rakiplerimiz en iyilerdi”

Dergimizin bu ayki konukları, 22-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Çin’in Beijing kentinde düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 400 metre engel ve 200 metre yarışlarında Dünya 6.’lığı gibi önemli bir başarıya imza atan Milli atletlerimiz, Ramil Guliyev ve Yasmani Copello Escobar. 
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
01: Escobar: Dünya Şampiyonası’nda yarışmak harika bir duyguydu. İlk yarışı kazandığımda finalde koşacağıma ilişkin inancım daha da arttı. Benim için çok eşsiz bir deneyim oldu. Tabii bu denli turnuvalarda konsantrasyon da çok ama çok önemli. Hedefinize yoğunlaşıp ne istediğinizi bilirseniz başarı kaçınılmaz olur. Ben de hedefime, amacıma odaklandım ve sonunda güzel bir başarı elde ettim.
02: Guliyev: Dünya Şampiyonası’na gidene kadar çok iyi bir hazırlık sürecini geride bıraktık. Amacımız en iyi şekilde hazırlanıp o arenada güzel bir başarı elde etmekti. Gerek antrenman programımız, gerekse de moral ve motivasyonumuz her anlamda hazır olmaya çalıştık. Özveriyle hazırlandık diyebilirim. Nitekim bunun sonunda da Dünya 6.’lığı gibi önemli bir başarının yanı sıra Türkiye rekoru kırdım. Bu başarıya inanmıştım. Dünya Şampiyonası’ndan güzel bir başarıyla ayrılacağıma olan inancım tam idi. Usain Bolt gibi büyük sporcularla da aynı organizasyonda yer almak önemli bir şey.

• “Müthiş bir mutluluk, müthiş bir gurur”

Fenerbahçe Atletizm Şubemiz başarıya doymuyor. Başarıyı alışkanlık haline getiren atletlerimiz, geçen yıl İspanya’nın Castello kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyon Kulüpler Kupası’nda hem bayanlarda, hem de erkeklerde elde ettikleri Avrupa Şampiyonluğunun ardından bu yıl da Kulübümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada bayanlarda Avrupa Şampiyonu, erkeklerde ise Avrupa ikincisi olarak ülkemizi ve camiamızı bir kez daha gururlandırıp, göğsümüzü kabarttı. Bu başarının kahramanlarından biri olan ve şampiyonayı gümüş madalyayla tamamlayan genç atletlerimizden Yudum İliksiz ve erkekler 4x400 metre bayrak takımında 4.’lük yaşayan Ferhat Argun ile yarışlara dair her şeyi konuştuk.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 

01: “Biz Fenerbahçe olarak 1.’liklere alışığız. Bu yüzden 2.’lik bizi mutlu etmiyor.”
02: Yudum İliksiz: “Antrenörüm Saliha Özyurt çok destek verdi. Saliha Hocam’dan sonra Gürsel Özyurt Hocam da desteklerini hiç esirgemedi. Kulübümüzün sunduğu imkanlar bu noktada çok önemli. Her şeyden önce burada bir tesisimiz var, pistimiz var, fizyoterapistlerimiz var. Başarı biraz da inanç meselesi. Ben inanıyorum ama bu yeterli olmuyor. Az önce de söylediğim gibi antrenörlerim, ailem ve kulübüm bana inanıyor. Bu harika bir motivasyon kaynağı.”
03: Ferhat Argun: “Kulübüm özellikle her konuda arkamdaydı. Sakatlıkta ya da herhangi bir sıkıntımda şube yöneticilerimiz hep ilgilendiler, hep destek verdiler. Kulübümüz ayrıca her yıl 2 kez Topuk Yaylası’nda kamp yapma imkanı sunuyor. Kamp dönemi bizim için çok faydalı ve verimli geçiyor.”

• Basketbol Analiz / İlker Üçer

NBA’in İtalyan yıldızı Luigi Datome nam-ı diğer “Gigi” 

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, Zeljko Obradovic yönetiminde iki sene boyunca forvet pozisyonunda çok değerli bir oyuncuyu kadrosunda bulundurdu. Fenerbahçe forması giymeye başladığı 2013 yazına kadar Avrupa basketbolunun en yetenekli oyuncularından biri olarak anılan bu isim, Zeljko Obradovic’in sisteminde ve sarı lacivertli forma altında yetenekli oyuncudan büyük oyuncuya geçişini tamamladı. Bu yolun sonu o ismi, yani Nemanja Bjelica’yı “Euroleague MVP’si” ünvanıyla NBA’ya taşırken Fenerbahçe’yi bu pozisyonda yeni bir yıldız arayışına itti.

Avrupa basketbolunda yetenekli oyuncuları tutabilmek artık çok zor. NBA; hem ligin seviyesi, hem de gittikçe güçlenen maddi kaynaklarıyla birlikte Avrupa basketbolunu fazlasıyla baskı altına alıyor. Bu ortamda kendi yıldızını yaratmak ya da yıldız seviyesine ulaşmış isimleri kadronuza katmak oldukça güç.

Fenerbahçe Yönetimi, bu şartlar altında transfer döneminde büyük bir işe daha imza attı. Nemanja Bjelica’dan boşalan forvet pozisyonuna Avrupa’nın en yetenekli oyuncularından biri olan, iki senedir NBA’de forma giyen ve özellikle Rus temsilcilerinin transferiyle yakından ilgilendiği Luigi Datome eklendi. 

Datome, Roma formasıyla bıraktığı Avrupa macerasına Fenerbahçe forması altında geri dönüyor. Üstelik bu kez kendisi için hedefler de daha büyük… Fenerbahçe’nin yeni transferi, Luigi Datome ile ilgili tüm bilmek istedikleriniz derginizde…

•  Ersin Demirel ile “Hayatın İçinden Fenerbahçe”de konuk; Uraz Kaygılaroğlu 

“Fenerbahçe’nin değişen vizyonu, büyük başarılar getirecek”

“Pis Yedili”deki “CanBurger” rolüyle gençlerin sevgilisi oldu, “Yedi Güzel Adam”da “Erdem Beyazıt” ile harikalar yarattı, şimdi “Baba Candır” dizisiyle de evlerimize konuk oluyor… Kalbinde koskocaman Fenerbahçe sevgisi taşıyan, Fenerbahçe semtinde büyüyen, Fenerbahçe Koleji’nden mezun olan, sevilen isim Uraz Kaygılaroğlu ile yaptığımız keyifli söyleşiye Dergimizde!

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 

01: Ağabey dediğim iki kuzenim var. Biri Fenerbahçeli, biri de Galatasaraylıdır. Ben çok küçükken ikisine de çok düşkündüm. Bir Fenerbahçe – Galatasaray maçı öncesinde bana dediler ki; “Hangisi yenerse o takımı tut.”. Ben de “Tamam!” dedim. E tabii ki her zamanki gibi Fenerbahçe, Galatasaray’ı yine yendi ve ben de Fenerbahçeli oldum.
02: Fenerbahçe, vizyon değiştiriyor. Taraftarından aldığı güçle müthiş transferler yaptı ve hem Başkanımızın hem de yöneticilerimizin söylemlerine göre bu transferlerin daha da büyüğü zamanla devam edecek. Sponsorluk anlaşmalarımız, özellikle Yandex, Hedef 1 Milyon Üye kampanyamız olsun, bu transferleri yapacak gücü Kulübümüze sağlamaya devam edecektir. 
03: Öyle bir kadro kuruldu ki; iki ayrı kadroyla bile şampiyon olabilecek durumdayız. Vitor Pereira kenarda maçı yaşayan, futbolcuları ateşleyen bir teknik adam. Tabii ki takımın oturması için zamana ihtiyacımız var. Adaptasyonu en az kayıpla geçirmek zorundayız. Taraftarlar olarak da sabırlı olmak zorundayız.

• Yazarımız Alp Bacıoğlu’nun bu ayki “Zaman Tüneli”nde; “Tarihteki İlk Fenerbahçe Marşı” adlı yazısını derginizde okuyabilirsiniz. 

• Köşe yazarımız Gürdoğan Yurtsever, bu ay kaleme aldığı “Spor medyası, sportif kültüre katkı sağlamalı” başlıklı yazısıyla derginizde…

•Facebook, Instagram, Twitter, DailyMotion, Google+, Youtube, Foursquare, Periscope ve Spotify! Milyonlarca takipçisi olan sosyal medya kanallarımızın özet bültenini, Dergimizin sosyal medya sayfasından takip edebilirsiniz.

• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler, sayfalarımızdan sizlere taşınıyor. 

• Fenerbahçe Spor Okulları, Fenerbahçe Turizm & Catering, Fenerium, Fenercell, FenerNET etkinlikleri derginizde.

• “Minik Kanaryalar” adlı köşemizde siz de çocuğunuzu Fenerbahçe camiasıyla tanıştırabilirsiniz. Ayrıntılar derginizde…

• Fenerbahçe Dergisi, astroloji ve bulmaca köşesiyle de taraftarın hayatına renk katmaya devam ediyor.

• Fenerbahçe Dergisi’nin 152 no’lu sayısı, gündemi oluşturan gerçek haberler ve özel fotoğraflarla yine dopdolu. Derginizi bayiinizden ekleriyle birlikte istemeyi unutmayın. Derginiz adresinize gelsin istiyorsanız; Fenerbahçe Dergisi abonelik işlemleri için Sitanbul Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz:0 216 822 0 907.

Öte yandan, Fenerbahçe E-Dergi App Store ve Google Play’de yurt dışı aboneleri için yayında! Cihazınıza yüklemeyi unutmayın! 

Keyifli okumalar…
 

PAYLAŞ