Volkan Demirel Logo
16ARALIK 2009

"Elimizdeki En İyi Takımla Sahaya Çıkmak İstiyoruz"

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 6. Maçı'nda FC Sheriff takımını konuk edecek olan Fenerbahçemizde teknik direktörümüz Christoph Daum, ve oyuncularımızdan Deniz Barış bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Daum, basın toplantısında "Sözlerime UEFA'ya teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok iyi bir ligde oynuyoruz. O kadar ki UEFA Avrupa Ligi adeta Şampiyonlar Ligi'ne benziyor. İlk kez bu yıl düzenlenen bu organizasyon her ülkede çok iyi karşılandı" diyerek sözlerine başladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında yapılan  toplantıda Daum, "Bu yıl bir ilkte hakeme yardımcı olması için 2 asistan hakemin Avrupa Ligi'nde görev yapması oldu. Bu sistemin tam olarak oturmasını heyecanla bekliyorum. Avrupa Lig'inde izlediğim kadarıyla bu iki hakem karşılaşmalara pek de fazla karışmadı. Bunun bir nedeni belki de yerleştirilen hakemler sayesinde ceza alanında istenmeyen faullerin yaşanmaması oldu" dedi.

Christoph Daum, Fenerbahçemizin Avrupa Ligi'ndeki durumunun kendisini memnun ettiğini söyledi. UEFA Avrupa Ligi'ne Twente mağlubiyeti nedeniyle kötü bir başlangıç yaptığımızı ifade eden teknik direktörümüz bu durumu daha sonra kendi lehimize düzelttiğimizin altını çizdi. Daum, Sheriff ile yapacağımız karşılaşmada yine elimizden geleni yapacağımızı ifade ederken bunun hem Fenerbahçemiz hem de Türk futbolu için puan toplamanın her zaman avantaj olduğuna dikkat çekti.

Daum sözlerini şöyle sürdürdü: "Yarınki maç için şu an elimizde olan en iyi futbolcularla, takımla sahaya çıkmak istiyoruz. Görev alacak futbolcular da kazanmak için elinden gelen her şeyi yapacaklar. Bazı oyuncularımızın sakatlıkları bulunuyor. Emre, Deivid gibi yarınki maça yetişmeyecek oyuncularımız var. Ama bunun net yanıtını ancak yarın alabiliriz. Öte yandan  Alex, Cristian, Volkan Demirel'de de soru işaretleri var. Volkan Demirel ne yazık ki eniştesini kaybetti ve aile olarak önemli bir acı yaşıyor bu nedenle oynayamayabilir.  Ama az önce de ifade ettiğim gibi yine de oynayabileceğimiz en iyi takımla oynayacağız. Bu maçın en güzel yanı taraftarımıza kavuşuyor olmamız. Sonunda onların karşısında oynayabileceğiz. Bu maçta en iyi şekilde performans göstermeyi hedefliyoruz."
 
Daum, Sheriff ile ilgili olarak ise "İlk maçta da gördüğümüz gibi yine iyi bir ekiple karşılaşacağız. İlk maçta öne geçmemize ve rakibimiz geriye düşmesine karşın mücadeleyi bırakmayarak bizi oldukça zorlamıştı. Yine yarın da oldukça zorlu bir maç bekliyoruz. Rakibimiz karşısında maç devam ettiği sürece hep hazır olmak istiyoruz" diye konuştu.

Teknik direktörümüz Christoph Daum basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi.

Alex ve Cristian'daki soru işaretlerinin ne olduğu ile ilişkin soruya teknik direktörümüz Christoph Daum, "Alex'in adalesinde bir sorun var. Sağlık ekibi bu sorunu giderebilmek için en iyi şekilde çalışıyor. Alex dün yapılan idmanda hafif bir çalışmaya katıldı. Cristian'ın ise  bileğinde bir zedelenme söz konusu. O da aynı şekilde tedavi altında… Bu iki oyuncumuzun durumu ile ilgili olarak ne yazık ki bugün bir şey söyleyemeyiz. İki oyuncumuzun da durumu ile ilgili kararı yarın vereceğiz" diye konuştu.

Roberto Carlos'un oynayıp oynamayacağı ile ilgili bir soruya ise Daum, "Roberto Carlos'un oynama olasılığı var ancak o da net değil. Oyuncularımızın hangisinin oynayıp oynamayacağına bir gün önceden karar vermek istemiyorum. Son antrenmanı da değerlendirip karar vereceğim. Carlos şu anda kulübümüzle futbol dışı konuları konuşuyor. Bu duruma da bazı gelişmeleri bekleyip yarın karar vermek istiyoruz" yanıtını verdi.

Carlos'un bu maçla ilgili oynama yönünde bir talebi olup olmadığı sorulduğunda ise Daum, "Carlos benimle bu anlamda görüşmedi. Corintias ile ilgili bir şey duymadım" yanıtını verdi.

"Van Hooijdonk'u da son maçında oynatmamıştınız. Carlos aynı akıbete uğrayabilir mi?" sorusuna ise Daum, "Benim bildiğim kadarıyla Van Hooijdonk son maça kadar oynamıştı. Belki oynamamışsa bir sakatlık olmuş olabilir ama benim bildiğim kadar mukavelesinin son gününe kadar burada oynadı" diye cevap verdi.

PAYLAŞ