Volkan Demirel Logo
07KASIM 2007
Fenerbahçe 2 – 0 Psv Eindhoven

Fenerbahçe 2 – 0 Psv Eindhoven

Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Fenerbahçemiz ile PSV Eindhoven, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Bu skorla Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma yolunda büyük bir avataj yakaladı. Maç öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda muhteşem bir gösteri vardı. Takımlar sahaya çıktığında, Maraton üst tribününden dev bir Türk bayrağı, Telsim kale arkası tribinünden de dev bir Fenerbahçe bayrağı dalgalandırıldı. Tribünleri tamamanı kaplayan bu dev bayraklar eşliğinde stad ses sisteminden yüksek tempoyla önce Kıraç'ın bestelediği Fenerbahçe 100. Yıl Marşı, sonra da 10. Yıl marşı çalındı. Bu arada maraton alt tribününde, dev Türk Bayrağınının altında, sarı lacivert kartonlarla dev "TÜRKİYE" yazısı oluşturuldu. Diğer tribünlere dağıtılan küçük Türk Bayrakları da bu anda tüm seyirciler tarafından sallanarak, marşlara eşlik edildi. Bu gösteriler maç öncesi statta atmosferi en üst seviyeye çıkardı. Muhteşem taraftarımız da maç boyunca, maçtan önce söylendiği gibi rakip üzerinde müthiş bir baskı kurdu.


20' Roberto Carlos'un sol kanattan kullandığı uzun taç atışında Alex ceza sahasının sol çaprazında topla buluştu, PSV Eindhoven defansının sıkı markajına rağmen şutunu çekti, PSV Eindhoven defansına çarpan top daha sonra uzaklaştırıldı.
24' Fenerbahçemizin kazandığı frikik atışını Roberto Carlos kullandı, bu oyuncunun uzun mesafeden sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.
28' Fenerbahçemizin presi sonuç verdi ve topun sahibi oldu. Alex, sağ çaprazda Colin Kazım'ı gördü, Colin Kazım'ın sert şutunda top Marcellis'in ayağına çarparak filelere gitti. 1-0
30' Alex ve Semih'in şık paslaşmasında Alex son olarak topu Semih'in önüne açtı, bu oyuncunun sağ çaprazdan yaptığı sert vuruş ağlara gitti. 2-0
34' Alex'in ceza sahasının sol önünde yaptığı aşırtma vuruşta top üst ağlara gitti.
35' PSV Eindhoven'un sağ kanattan kullandığı duran topta ceza sahasına yapılan ortaya sol çaprazda Simons gelişine vurdu, top kaleci Volkan'da kaldı.
37' Alex sağ kanatta Colin Kazım'ı gördü, bu oyuncunun içeriye yaptığı ortaya yine Alex kafayı vurdu, etkili olmayan kafa vuruşunda top kaleci Gomes'de kaldı.
43' Colin Kazım'ın ceza sahasına girmeden sağdan yerden sert yaptığı ortada kaleci Gomes'in elinden kaçırdığı top boşta kaldı, PSV Eindhoven defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARI

55' Colin Kazım'ın sağ çaprazdan çektiği şutta kaleci Gomes'den seken topu Mehmet Aurelio tamamlamak istedi, PSV Eindhoven defansı araya girdi, top kaleci Gomes'de kaldı.
67' Semih'in ceza sahası önünde attığı sert şutta kaleci Gomes topu kornere çeldi.
75' Semih'in topu kafayla sol kanata indirdiği yerde Vederson topla buluştu, bu oyuncu topu sürerek rakip ceza sahasına girmeden sert vurdu, top az farkla yandan auta gitti.
84' Koevermans'ın ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşta kaleci Volkan topu çeldi, açılan topu Fenerbahçe defansı uzaklaştırdı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Alain Hamer , Francis Crelo , Christian Holtgen  (Lüksemburg)
FENERBAHÇE: Volkan Demirel , Gökhan (Önder dk. 88), Yasin , Edu , Roberto Carlos, Deniz , Mehmet Aurelio, Vederson , Alex (Ali Bilgin dk. 71), Colin Kazım(Appiah dk. 86 ?), Semih
PSV EINDHOVEN: Gomes, Kromkamp  (Zonneveld dk 45), Salcido, Simons , Mendez , Lazovic, Perez  (Koevermans dk. 63), Alcides , Farfan , Marcellis, Van Der Leegte  (Bakkal dk. 81)
GOLLER: Marcellis (dk. 28 K.K), Semih (dk. 30)
SARI KART: Salcido (PSV Eindhoven)


PAYLAŞ

ETİKETLER
FENERBAHÇE, 2, , 0, PSV, EİNDHOVEN