Volkan Demirel Logo
21TEMMUZ 2018
Fenerbahçe 3-3 Feyenoord (Hazırlık Maçı)

Fenerbahçe 3-3 Feyenoord (Hazırlık Maçı)

Fenerbahçemiz, hazırlık maçında konuk ettiği Hollanda ekibi Feyenoord ile 3-3 berabere kaldı.

Profesyonel Futbol Takımımız, yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynadığı dördüncü hazırlık maçında Hollanda temsilcisi Feyenoord ile karşılaştı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan mücadelede Takımımızın golleri; 7. dakikada Eljif Elmas, 14. dakikada Giuliano Victor De Paula (penaltı) ve 18. dakikada Mathieu Valbuena’dan geldi. Feyenoord’un gollerini ise ise 86 ve 90+6. dakikalarda (penaltı) Berghuis ile 90. dakikada Toornstra kaydetti.

Hakem Arda Kardeşler’in yönettiği karşılaşmada, 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nda uygulanmaya başlayacak Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi de uygulandı.

Teknik Direktörümüz Phillip Cocu yönetimindeki Takımımız maça; Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Roman Neustadter, Martin Skrtel, Mauricio Isla, Mehmet Topal, Eljif Elmas, Barış Alıcı, Alper Potuk, Giuliano Victor De Paula, Mathieu Valbuena 11’iyle başladı.

7. dakikada ceza alanı dışı sol tarafındaki Giuliano, savunma arkasına hareketlenen Alper’e pasını verdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Alper’in vuruşunda top kaleciden sekti. Seken topu uzaklardan genç Eljif Elmas tamamladı ve Fenerbahçemiz 1-0 öne geçti.

13. dakikada Valbuena’nın uzun pasında genç Barış Alıcı topu çok şık bir şekilde önüne aldı ve ceza alanına girer girmez savunma oyuncusu Malacia, Barış’ı omzundan çekerek düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. 14. dakikada topun başına geçen Giuliano Victor De Paula’nın vuruşunda top filelere gitti ve fark 2’ye çıktı.

18. dakikada ceza alanı önündeki Eljif Elmas, sağ kanattan ceza alanına hareketlenen Isla’ya pasını verdi. Şilili oyuncunun kale önüne ortasında ortasında Mathieu Valbuena’nın kafa vuruşuyla top filelere gitti: 3-0.

32. dakikada Mehmet Topal’ın pasıyla ceza alanına giren Alper, Botteghin girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Arda Kardeşler penaltı kararı verdi. 33. dakikada topun başına geçen Brezilyalı Giuliano’nun vuruşunu kaleci kurtardı.

34. dakikada Valbuena’nın sol köşeden kullandığı kornerde kafalardan seken topu Mehmet Topal tamamlamak istedi ancak top genç kaleci Bijlow’dan sekti. Arka direğe açılan topu bu kez Skrtel tamamladı ancak top savunmadan sekti.

61. dakikada ileri gönderilen uzun topta hareketlenen Barış şık hareketlerin ardından ceza alanına girer girmez vuruşunu yaptı ancak kaleci topu güçlükle kornere çeldi.

63. dakikada Volkan Demirel, Barış Alıcı ve Mathieu Valbuena oyundan çıkarken; Erten Ersu, Josef de Souza ve Nabil Dirar oyuna dahil oldu.

75. dakikada Hasan Ali Kaldırım ile Alper Potuk oyundan çıktı; Serhat Kot ile Samed Karakoç oyuna dahil oldu.

80. dakikada Mehmet Topal oyundan çıktı, yerine genç Ferdi Kadıoğlu dahil oldu; 85. dakikada ise Martin Skrtel oyundan çıktı ve yerine Yiğithan Güveli dahil oldu.

86. dakikada Feyenoord atağında Berghuis’in ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top filelere gitti: 3-1.

90. dakikada Berguis'in ortasında ceza alnı içinde müsait durumda bulunan Toornstra'nın kafa vuruşuyla top ağlara gitti: 3-2.
 
90+5. dakikada gelişen Feyenoord atağında Isla'nın ceza alanı içinde rakibine yaptığı müdahaleyi hakem faul olarak değerlendirdi ve penaltı noktasını işaret etti. 90+6. dakikada Berghuis'in kullandığı penaltı vururşuyla skora denge geldi: 3-3.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 3-3 eşitlikle sonuçlandı.

Fenerbahçemiz, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 5. hazırlık maçında Cagliari ile karşılaşacak. 1 Ağustos Çarşamba günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak mücadele saat 21.00’da başlayacak.

PAYLAŞ