Volkan Demirel Logo
11TEMMUZ 2009

"Fenerbahçe’de Hedef Her Zaman Şampiyonluktur"

Teknik direktörümüz Christoph Daum, yeni sezon hazırlıklarının İstanbul ayağının tamamlanmasının ardından bugün basın mensuplarının karşısına geçti. İki haftalık süreyi değerlendiren Daum, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.
Sözlerine Türkçe 'Hoşgeldiniz' diyerek başlayan Daum, "Bana her zaman hedeflerimle ilgili sorular geliyor. Bu soruyu tek bir cümle ile şöyle açıklayabilirim. Vizyona sahibim ve vizyon hedefleri gerçekleştirir. Herkesin performansını desteklemek ve yükseltmek için buradayız. Futbolu takip eden kişi şunu bilir: futbolda her zaman değişiklik ve devamlı kendini düzeltme prosedürü vardır. İdman metodunda da böyledir. Yenilikleri alıp burada, idmanlarda kullanıyoruz. Sporcunun beslenmesi konusunda bu şekilde davranıyoruz.  Fenerbahçe'ye maç analizi konusunda, futbolcunun taktiksel eğitimi anlamında yeni bir sistem getireceğiz. Oyuncu ve rakip gözetleme sistemi yeniden oluşacak. Ama futbolda en önemlisi karakterdir. Prensibimiz belli: oyuncunun karakterinin gelişmesi ve prensibimiz gereği bir futbolcuyu daha iyi yapmak ve onu geliştirmek. Bir futbolcuyu geliştirdiğimizde takımı ve kulübü geliştirmiş oluruz. Kendi adıma konuşmam gerekirse Aykut Kocaman ile diyaloğum mükemmel. Daha da iyi olacaktır. İnancım bu şampiyonluğu belirleyen takımın karakteridir" dedi.

Daum kendindeki hırsı oyuncularına da aşılamak istediğini söyledi. Teknik direktörümüz oyuncularımızdan bazıları ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Daum, "Amacım bende olan hırsı, zevki, coşkuyu ve heyecanı tüm takıma yansıtmak. Fenerbahçe'nin her zamanki gücü birlik ve beraberliktir. Bunu bir daha yaratacağız. Son iki haftada bunu görüyorsunuz. Şimdi görülen performans ve atmosferi bütün sezona yaymak önemli. Roberto Carlos gibi tecrübeli bir futbolcuyu şu anda bu hırs ve azimde görmek büyük bir mutluluk ve kendisi önemli bir örnek. Emre'nin takım arkadaşları ile konuşması, çaba göstermesi liderlik konusunda adım atması…Vederson'un koşularda hep en önde olması… Selçuk ve Deniz'i biliyorsunuz; her zaman önde koşarlar ama şimdi Vederson da onlara katıldı. Kazım'da da aynısı var. Gökhan'ı biliyoruz. Gökhan her zaman her şeyi vermeye hazırdır. Dünkü idmandaki tatsızlık hemen idman sonrası aile içinde çözüldü ve sıkıntı kalmadı.  Ama bir daha olmamalı" diye konuştu.

Altyapıdan gelen oyuncuların yetiştirilmesinin önemli olduğunu söyleyen Daum, transfer konusuna da değindi. Daum, "Bizim için altyapı da çok önemli. Buraya gelen futbolcuları da geliştirmek önemli. Altyapıdan gelen oyuncuları A takıma adapte etmek her hocanın görevidir. Bütün futbolcularım daha iyi ve güçlü oluyor.
Aynı zamanda transfer içinde uğraşıyoruz. Mutlaka birkaç transfer yapmalıyız. Ama yapınca tabii herhangi biri değil, net olan bizim işimizi yapacak düşüncelerimize layık olan bir transfer olacak. Bizim düşüncemiz belli. Aykut ile birlikte çalışıyoruz; aynı isimleri konuşuyoruz. Devamlı olarak bu konuda çalışıyoruz.
Sezonun başlangıcı çok önemli, ağustos sonuna kadar zamanımız var. Hiçbir isme yanıt vermem. Prensibim belli. Sözleşmede atılan imzanın mürekkebi kurumadan yanıt vermem. Hedefimiz belli. Fenerbahçe'yi Türkiye'de en üst sıralara çıkartmak. Fenerbahçe'de hedef her zaman şampiyonluk. Bu hedefler için geldim şampiyonluğa oynamak istiyorum" diye konuştu.

Daum, Mehmet Topuz'un sakatlığı ile ilgili olarak şunları söyledi: "Mehmet Topuz'un sakatlığı beni çok üzdü. Ama sağlık bölümümüz çok iyi işler yapıyor. Topuz'u bir an önce sahalarda göreceğiz. Benim için Topuz değerli bir futbolcu.  Sadece benim için değil Fenerbahçe için değerli. Gerçekten sahada onu görmek beni sevindirecektir.
Biz her şeyi ciddiye alıyoruz.  Alınmazsa ufak bir şey daha büyük sakatlık çıkarabilir. Topuz'un  kasında bir sakatlık var. Büyük bir sakatlığı bulunmuyor. Onu en kısa zamanda aramızda göreceğiz. Kampta birkaç maçımız var. İlk maçta yok ama diğer maçlara yetişecek."

Güiza ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise Daum, "Güiza'ya ulaşmak  istiyoruz ama tarih veremem. İkinci turu ceza olacaktır mutlaka. İlk hedefim ona ulaşmak. Onunla hala konuşamadım" diye konuştu.

Daum, Fenerbahçe'nin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi ve ekledi: "Fenerbahçe benim için dünyada en büyük ve güzel kulüplerden birisidir. İnanılmaz imkanlarımız var. Kulübün içinde ve etrafında büyük güç var. Eminim bu güçtün faydalanacağız. Samandıra'da değişen bir şey yok. FBTV gelişmiş ve stat değişmiş. Futbolcularımın maaşları da gelişmiş."
Lige Denizlispor deplasmanı ile başlamanın kendisini nasıl etkileyeceği sorusuna ise Daum, "Denizlispor maçı ile lige başlamamız güzel bir his. İlk şampiyonluğumuzu onları yenerek elde etmiştik. İkincisini hatırlamıyorum. O yıl orada Denizlispor maçında yaşananlar gerçekten haksızlıktı. Onun için üzüldük. Büyük haksızlığa uğradık.  Niye haksızlık diyorum çünkü takım çok iyi çalışmıştı. Üç defa Galatasaray'ı yendik. Hak etmedi takımımız bunu. Geçmiş bir olay bu" diye konuştu.

Daum Aragones ile ilgili bir soruya, "Fenerbahçe'nin hedefleri en üsttedir. Aragones hakkında şunu söylerim: tecrübeli başarılı birisi. Kominikasyon iki kişiye bağlı, tek taraflı olmaz. Ben bildiğiniz gibi her şeye açığım. Herkesin mesleği önemlidir. Aynı sulardayız ama gemilerimiz farklı" yanıtını verdi. Daum ayrıca basın mensuplarıyla verimli şekilde çalışmak istediğini söyledi.  

Teknik direktörümüz, Fenerbahçe'den ayrılmasının ardından neden FC Köln takımını çalıştırdığını da şöyle açıkladı: "Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra sonbaharda Şampiyonlar Ligi'ne katılan kulüplerden teklifler almıştım. İyi düşündüm... Şampiyonlar Ligi'nde olmak isterdim ama Köln halkı, kulübü bana Köln'ü çalıştırmam için çok rica ettiler. Köln'ü önce reddettim. İkinci lige mi gideyim diye düşündüm. Ama peşimi bırakmadılar. Biz hastayız, bizim ilacımız sende dediler.  O zaman ben 'evet' dedim yardıma hazır olduğumu ancak tek bir şartım olduğunu söyledim. Onu da sözleşmeme koydurdum. Bunu yaptım çünkü sürekli ikinci ligde çalışmak istemiyordum.  İkinci ligde alt sırada olan kulüpte çalışmaya başladım. Büyük bir risk aldım. Eğer Birinci Lige çıkmasaydım kariyerim nereye giderdi bilmiyorum. Risk büyüktü ama şükürler olsun iyi gitti birinci lige yükseldik. Çıktıktan sonra Köln'ün hedefleri imkanları sınırlıydı. Orta sıralarda çalışmak istemediğim için böyle bir madde koydum ve yürürlüğe soktum.
Real Madrid, M.United ve Fenerbahçe gibi kulübe gidersiniz öyle bir maddeye gerek yok. Fenerbahçe'nin hocası olmak gurur verici bir olaydır. Benim buradaki mukavelemde öyle bir madde kesinlikle yok."

Daum, Volkan Demirel ile ilgili olarak "Volkan Demirel ile ilgili olarak, geçen zamanlarda çok şeyler söyledim. Her dediğim her zaman net olarak gelişmiyor. Benim düşüncelerim de zaman içinde değişiyor. Volkan Türkiye'nin bir numarası, tecrübeli bir kaleci.  Volkan son yıllarda müthiş bir gelişme elde etti. Geçişte pozitif şeylerde söyledim. Onu bugün daha fazlada övmek isterim" dedi.

BASIN FOTOĞRAFI


PAYLAŞ