Volkan Demirel Logo
25EYLÜL 2011
Fenerbahçe Tek Yürek Ve Tek Bilek Oldu

Fenerbahçe Tek Yürek Ve Tek Bilek Oldu

Kulübümüz Yönetim Kurulu’nun, yaşanan süreçte attığı adımları ve izlediği yolu Genel Kurul Üyelerimiz ile paylaşmak amacıyla toplantıya çağırdığı Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, üyelerin yoğun katılımı ve büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi. Başkanvekilimiz Nihat Özdemir’in 18. Şampiyonluğumuzu helal alın teri ile söke söke kazandığımızı vurgulayan konuşmasıyla başlayan Genel Kurulda kürsüye gelen tüm üyelerimiz Fenerbahçe’nin bu süreçte tek yürek ve tek bilek olduğunu apaçık gösteren konuşmalar yaptılar ve bu duruşlarını sergilediler. Eski başkanlarımızdan Ali Şen ve eski yöneticilerimizden Vefa Küçük’ün de aralarında bulunduğu konuşmacılar, bu günlerin "Fenerbahçe’de muhalefet değil, birlik" günü olduğunu vurguladı.

Genel kurul üyeleri büyük ilgi gösterdi

Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri’ndeki Olağanüstü Genel Kurul’a üyelerimiz yoğun ilgi gösterdi.  Kongre salonunu tamamen dolduran üyelerimiz için tesislerde havuz başında da bir alan ayrıldı ve buraya salondan yayın yapan dev bir ekran konuldu. Üyelerimiz, bu alanı da tamamen doldurdu. Kongre sonunda Nihat Özdemir, Genel Kurul’a 3114 üyenin katıldığını açıkladı. Genel Sekreterimiz Vedat Olcay’ın kürsüden yaptığı teklifi üzerine, Talat Yılmaz başkanlığındaki genel kurul divan heyeti, genel kurul üyelerinin oybirliğiyle seçildi ve göreve başladı. Talat Yılmaz ve diğer divan üyelerinin yerini almasının ardından, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, başta dün Siirt’te verdiğimiz şehitler olmak üzere tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş üyelerimiz anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Genel Kurul başladı.

Coşkuyla başladı, coşkuyla sürdü

Bir açılış konuşması yapan Talat Yılmaz, bu genel kurulun bir danışma ve görüş bildirme platformu olduğunu bildirdikten sonra, kürsüye Başkanvekilimiz Nihat Özdemir’i davet etti. Özdemir, konuşmasına yaşanan süreci özetledi, Yönetimin yaptıklarını ve görüşlerini aktardı, destek veren herkese teşekkür etti. 

( http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=25978 )

Deprem yönetimi devam etmeli

Nihat Özdemir’in konuşmasının ardından Genel Kurul, diğer üyelerimizin konuşmalarıyla devam etti. Nihat Özdemir’den sonraya kürsüye ilk gelen Vefa Küçük, 3 Temmuz’da yaşananları 10 şiddetinde depreme benzetti ve bu yönetimi de deprem yönetimi olarak tanımladı. Vefa Küçük, mevcut yönetimin sadece bu dönem sonuna kadar değil, 2015 yılına kadar göreve devam etmesi gerektiğini belirtti. Vefa Küçük, genel kurul nedeniyle toplanan camianın bugün tamamen bir birlik örneği göstermesini isteyerek, "Muhalefeti ertelemeliyiz" dedi. Başkanımız Aziz Yıldırım’ı Metris Cezaevi’nde ziyaret ettiğini de belirten Vefa Küçük, "İçerideki Başkan ile dışarıdaki başkan çok farklı. İçerideki çok dirayetli ve güçlü. Onun bu yönünü hiç bilmiyordum, şaşırdım. Böyle olduğu sürece kimse sırtımızı yere getiremez" diye konuştu.

Kimi ihbar yapar kimi sahip çıkar

Kadıköy Belediye Başkanı ve Yüksek Divan Kurulu üyemiz Selami Öztürk ise Genel Kurulda yaptığı konuşmada  " Her zaman olduğu gibi dimdik ayakta durmalıyız" dedi. Öztürk, "Burada Belediye başkanı vasfı ile değil bir üye olarak konuşmak istiyorum.Zor günler geçiriyoruz. Bugünlerde bazıları ihbarcılık yapar, bazıları kulübüne sahip çıkar. Avrupa’ya mektup yazanlar unutmasınlar ki  ilahi adalet gerçekleşiyor. Bugün kulüp yine lider, yine şampiyon olacaktır. Dünyanın her köşesindeki Fenerbahçelilere sesleniyorum, aklı selim futbol taraftarımıza sesleniyorum, kulüp üyelerimize sesleniyorum. Başkanımızı ben de ziyaret ettim başı dimdik. Bize düşen Aziz Yıldırım gibi yönetim, teknik direktör, kaptanımız hepimiz dimdik durmalıyız" dedi.

Her platformda destek

Üyelerimizden Hulusi Belgü ise Fenerbahçe’ye her şartta destek vermenin bir Fenerbahçelilik gereği olduğunu belirterek, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu söyledi. Belgü, "Fenerbahçe, hiç kimsenin tapulu malı  değildir. Şubelerde başarı sağlamış, ancak bugün yolları ayrılmış yönetici ve sponsorlar yaşanan başarısızlıkları gördükçe rahatsız oluyorlar. Bu arkadaşlarımıza tekrar şans verebiliriz. Genel kuruldaki her arkadaşım, bu isimlerin kimler olduğunu çok iyi bilir. Ben ve arkadaşlarım kulübümüze her platformda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Taş atma değil dertleşme günü

Eski başkanlarımızdan Ali Şen ise, "Bugün en çok kalbi atanlardan biri benim. Onların kalbini burada taşıyoruz bunu bilmenizi istiyorum. Biz bir aileyiz. Genel kurulu topladığı için de yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" dedi. Son Manisa maçından bahseden ve kadınların Fenerbahçe’ye verdiği desteğe önem çeken Ali Şen, "Bugün de bir Pazar günü, güneşli bir tatil günü yönetim kurulumaza Fenerbahçeliliğin ne olduğunu anlatmak için insanlar geldi. Tribünümüze sonuna kadar destek veriyoruz. Bugün taş atma günü değil, dertleşme günüdür. Lütfen bugün bu beraberliğimize birliğimize en ufak kötü bir şey olmasın. Yönetim kurulu ile aramıza sigara kağıdı bile giremez. Bunu da topluma göstermeliyiz" diye konuştu. UEFA’daki işleyişten bahseden Ali Şen, uluslararası kurullarda Fenerbahçelilerin bulunması gerektiğini söyledi. Ali Şen, Fenerahçe’nin UEFA nezdinde hakkını araması konusundaki fikirlerine  Genel Kurul’a sundu. Ali Şen, bugünün birlik günü olduğunu yineleyerek hiçbir Fenerbahçelinin bugün dışlanmaması gerektiğini de savundu.

Büyük alkış aldılar

Üyelerimizden Uğur Dündar ise "Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki; herkes özellikle sorumlu mevkilerdeki herkesin neler yapması gerektiğini; kimlerin neler yaptığının, kimlerin yapamadığını; kimin mangal yürekli kimin tavşan pisliği olduğunu çok iyi görüyorum. Bu zorlu süreçte bizim Fenerbahçelilerin çok çok teşekkür etmesi gereken bazı değerli isimlerden söz edeceğim" diyerek, Alex de Souza, Volkan Demirel, Fenerbahçeli kadınlarımız ve onları o stada gönderen Fenerbahçeli erkekler, bu olayı örgütleyen Yasemin Merçil, Aykut Kocaman, Ali Koç ile taraftar ve camiaya teşşekkür etti. Talat Yılmaz bu isimlere diğer tüm Yönetim Kurulu üyelerini de ekledi. Tüm isimler telaffuz edildiğinde ise tüm salon ayağa kalkarak dakikalarca alkışladı.

Kışkırtıcı açıklamalara hukuki yöntem

Genel kurul üyelerimizden Vedat Bayram ise medyada, aleni şekildeki Fenerbahçe aleyhtarı söylem ve ve bu söylemlerin sahiplerine dikkat çekti. Bayram, söz konusu iddialar hakkında adeta peşinen mahkumiyet kararları veren; provakatif, kışkırtıcı açıklamalar yapan bu medya mensupları hakkında Yönetim Kurulu’nun hukuki yollara başvurmasını istedi.

Pazarlık yapmayın

Bir diğer üyemiz Funda Sibel Pala ise, yöneticilerimize seslenerek, "Asla, ne puan silme ne de başka bir konuda hiçbir şekilde pazarlık masasına oturmayın. Bizim alnımız ak. Biz sonuna kadar sizin arkanızdayız. Gerekirse gider amatör kümede oynarız" şeklinde konuştu.

Tek eleştirim 25 Eylül’de konuşmak

Üyelerimizden Rahmi Eyüboğlu ise Başkanımız ve Yöneticilerimizi Metris’te ziyaret ettiğini ve onların dimdik durduklarını söyledi. Süreci anlatan Eyüboğlu "Burada Tek eleştirim, 3 Temmuz’da başlayan şeyi 25 Eylül’de konuşmak" dedi.

20 Eylül ’Dişi Kanaryalar Günü’ olsun

Genel Kurul Üyelerimizden Bedri Baykam da Fenerbahçe-Manisaspor maçının oynandığı 20 Eylül tarihinin ’Dünya Dişi Kanaryalar Günü’ ilan edilmesi talebini dile getirdi ve bu talebin kendisinden değil, internetteki tüm Fenerbahçe taraftar gruplarından geldiğini söyledi. Baykam, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı kurulması önerisi de getirdi.

Diğer üyelerimiz de yaptıkları konuşmalarda sürece ilişkin görüşlerini belirttiler ve Yönetim Kurulumuzun fayadalanabileceği önerilerini dile getirdiler.

Kongrenin selamı  Metris’e gidecek

Tüm konuşmalardan sonra kürsüye gelen ve bir teşekkür konuşması yapan Başkanvekilimiz Nihat Özdemir "Dertleşmek ve yön vermek için bir davet yaptık. Olağanüstü Genel Kurulumuzu, Fenerbahçeliliğe yakışır bir biçimde, herkese dünyaya örnek olablicek bir  şekilde yaptık. 3114 kişyi geldi bugün buraya. 30 arkadaşımız kürsüye geldi bir o kadar arkadaş da söz almak istedi ancak yorgunluk ve zaman darlığnadan söz veremedik. Konuşan 30, konuşamayan bir o kadar ve buraya gelen 3114 kişiye Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulumuz adına canı yürekten teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun. Bundan sonraki izleyeceğimiz yol hakkında önemli insanların önemli öğütlerini, yol haritalarını aldık. Buna göre bir yol izleyeceğiz. Bu kongrenin hemen ardından arkadaşımız Yasemin Merçil, avukat olduğu ve görüşme için izin almasına gerek olmadığı için bugün Metris’e gidecek. Öncesinde tüm arkadaşlarımızla görüşecek ve buradaki arkadaşlarımız ile herkesin selamlarını oraya ileletecek. Sağ olun var olun" dedi.

Kongre, Divan Başkanı Talat Yılmaz’ın "Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir çınar olduğu, bugün bir kez daha göründü" sözleriyle sona erdi.


PAYLAŞ

ETİKETLER
FENERBAHÇE, TEK, YÜREK, VE, TEK, BİLEK, OLDU