Volkan Demirel Logo
01OCAK 1753
Fenerbahçe Usa İle Btf Rekor Bağış Topladı

Fenerbahçe Usa İle Btf Rekor Bağış Topladı

"Bir El Bin Çocuk" adlı  yardım kampanyası  ile yola çıkan Fenerbahçe USA Derneği ile Bridge to Türkiye Fund, Türkiye’deki çocuklar için New York’ta kısa sürede rekor düzeyde bağış topladı. Kampanya ve etkinlikte hedeflenin üzerinde para ve malzeme toplandı.
 
Yeni Diyarbakır Anadolu Lisesi’ne kütüphane ve müzik odası ile Urfa’da 1000 öksüz çocuğu giydirmeyi amaçlayan yardım kampanyası,  New York’ta IVI Loung etkinlikte tanıtıldı. T.C New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, işadamları ve Amerika’daki toplum temsilcilerinin katıldığı organizasyonda, yardım için açık arttırma ve hediye çekilişi  yapıldı. Online yapılan bağışlar ve  satılan  biletler dahil olmak üzere yardım kampanyasında şu ana kadar  $54.590.00 toplandı.

Birleşmiş  Milletlerden  uluslarası eğitime katkılarından dolayı yılın eğitimci ödülünü alan  Bahçeşehir Üniversitesi Mütevveli Heyeti Başkanı Enver Yücel de davete katılanlar arasındaydı. Yücel,  Yeni Diyarbakır Anadolu Lisesi’ndeki eksiklerin giderilmesi için okullarını harekete geçirdi.  Ayrıca Kitap, burs,  öğrencilerine eğitim fırsatları yaratacaklarını söyledi.  Yücel, bununla birlikte Urfa’daki 1000 öksüz çocuk için eşofman sözü verdi. Etkinlikte ünlü ressam Haluk Akakçe’nin  bağışladığı tablo, açık arttırmada 20 Bin dolara  Bahçeşehir Kolejleri İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel tarafından satın alındı.

Yeni Diyarbakır Anadolu Lisesi öğrencilerinden görüntülü mesajlarının yayınlandığı kampanyada, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın,  Fenerbahçe USA Derneği’nin Bridge to Tükiye Fund ile düzenlediği bu kampanyanın büyük bir amaca hizmet ettiğini ve diğer toplum kuruluşlarına, dayanışma, birlik ve beraberlikte örnek olması gerektiğini dile getirdi.


İkinci el müzik aletlerinin de bağış olarak alındığı kampanyaya çok sayıda müzisyen destek oldu. Kampanyada sahne alan ünlü  müzisyenler  İsmail Lumanovski,  Ara Dinkjian ve Tamer Pınarbaşı çocuklar için çaldı,  Sanatçı Eşref İnceoğlu ve Demet Sağıroğlu da çocuklar için şarkılar söyledi.

Gecede Volkan Demirel ve Mehmet Topal imzalı kramponları da açık arttırmada alıcı buldu.

Kampanyayı birlikte yapan  Fenerbahçe USA Derneği ile Bridge to Türkiye New York, toplanan para ve bağış malzemelerinin fazlasının,  Türkiye’nin başka şehirlerdeki okullar ve çocuklar için değerlendirileceğini, kendilerine gelen talepleri  dikkate alacaklarını söyledi. "Bir El Bin Çocuk" adli  yardım kampanyası Mart ayı sonunda kadar devam edecek.


PAYLAŞ