Volkan Demirel Logo
30ARALIK 2005
Fenerbahçe Yılınız<br>
kutlu Olsun

Fenerbahçe Yılınız
kutlu Olsun

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün “TEK” resmi dergisi olan Fenerbahçe Dergisi’nin yeni yıl sayısı, dopdolu “164” sayfası ile bayilerdeki yerini alıyor! Futbolcularımızdan Semih Şentürk, Serkan Balcı, Selçuk Şahin ve kalecimiz Rüştü Reçber’in imzalı kartpostallarını, dergimizin içinde sizlere hediye ederken, yeni yılda tekrardan abonelik hizmetimizi de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Derginizin içinde bulacağınız abone formunu eksiksiz doldurursanız, Fenerbahçe Dergisi’ni herkesten önce okuma fırsatını da yakalayacaksınız... Ve bu sayıdaki posterimiz çok özel bir anlam taşıyor! 1. Dünya Savaşı’nda Kırklareli bölüğünde görev almış Fenerbahçeli askerlerimizin görselini kullandığımız posterimiz, “Kurulduğumuz Gün Tek Hayalimiz Vardı: Türkiye Cumhuriyeti” sloganıyla derginizle birlikte sizlerin olacak!

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün “TEK” aylık resmi dergisi olan Fenerbahçe Dergisi’nin Ocak 2006 sayısı, Profesyonel Futbol Takımımızın bulunduğu fotoğraf ve “Fenerbahçe Yılınız Kutlu Olsun” başlıklı kapağı ile çok yakında bayilerde! Dergimiz her sayısında olduğu gibi bu sayıda da sizlere poster ve 4 adet kartpostal armağan ediyor! Taklitlerinden sakının ve derginizi hediyelerinizle birlikte tükenmeden alın!

Fenerbahçe Dergisi’nin Ocak sayısı, büyük bir keyifle okuyacağınız röportajlar ve gündemi oluşturan gerçek haberlerle dopdolu! Hepinizin müptelası olduğu Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısından çarpıcı başlıklar:


• Teknik Direktörümüz Christoph Daum, sezonun ilk yarısını, oyuncularımızın performanslarını, Türk hakemleri, spor medyasını değerlendirip, önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini Fenerbahçe Dergisi’ne anlattı.

• “Türkiye’nin tartışmasız en büyük spor kulübü olan Fenerbahçe Spor Kulübü, 15 Şubat 1998 tarihli kongrede Aziz Yıldırım’ın başkan olması ile beraber tesisleşmedeki hamlelerin yanı sıra faaliyette bulunduğu tüm spor dallarında da çok büyük başarılara imza attı. Aziz Yıldırım’ın başkanlığı dönemi Fenerbahçe Spor Kulübü’nde ilklerin ve büyük başarıların yaşandığı bir dönem olarak daha şimdiden tarihe geçti. İleriki yıllarda büyük olasılıkla Fenerbahçe Tarihi, Aziz Yıldırım’dan önce ve Aziz Yıldırım’dan sonra diye ikiye ayrılacak.” Baki Aydın’ın kaleminden Başkanımız Aziz Yıldırım’ın bugüne kadar Fenerbahçe’ye kazandırdıklarına ilişkin ve bundan sonraki hedefleriyle ilgili gerçek bir yazı!
• Profesyonel Futbol Takımımız ile teknik ve idari heyetimiz, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na asılan yılbaşı tebrik mesajının bulunacağı dev panonun fotoğraf çekimleri için, devre arası tatili öncesi, Samandıra Kamp Merkezi’nin giriş bahçesinde bulunan çam ağacının önünde toplandılar. Çekimlerin perde arkası hikayesi, çok özel fotoğraflarla derginizde!

• Futbol takımızın vazgeçilmez ismi Alex de Souza’nın evine, devre arası tatili için ülkesine dönmeden önce konuk olduk. Her ne kadar Noel’i ülkesindeki evinde geçirecek olsa da, Alex’in, Dereağzı Tesislerimiz’in yakınında bulunan evini de süslemeyi ihmal etmediğine tanık oluyoruz. İçeri girdiğimizde Christmas hazırlıkları yapan Alex, kızı Maria için aldığı Noel Baba oyuncağını da bizlere büyük bir keyifle gösteriyor. Yıldız sambacımız, 2. devrede Fenerbahçe Altyapısı’ndaki gençler için de sürpriz bir programının olacağının müjdesini veriyor...

• Korkma Appiah! Gerçek değil! Appiah’ı korkutma girişimleri tüm hızıyla devam ediyor. Takımımız Samandıra Tesislerimiz’deki revirden aldıkları iskeletle bu kez Appiah’ı korkuttular.
• Fransız oyuncumuz Nicolas Anelka ve genç oyuncumuz Can Arat objektifimize poz veriyorlardı ki aralarında çok ilginç ama bir o kadar da bizden bir muhabbet yaşandı. Muhabbetin sonunda, bir baktık ki Can Arat çoktan soyunmuştu bile... Tüm detaylar derginizde!

• İlk yarıdaki bütün maçlarda 90 dakika forma giydi. Tam 1530 dakika sahada kaldı. Ama siz Önder Turacı’yı bir de maç öncesi soyunma odasından çıkarken görmelisiniz. Teknik ekip başarı dilekleriyle bütün oyuncularımızı maç kazanmak için sahaya gönderirken, sıra Önder’e geldiğinde ondan hiçbir tepki göremezsiniz. Çünkü maç öncesi soyunma odasında aldığı taktik, onun maça olan konsantrasyonu daha karşılaşma düdüğü çalmadan başlar. Sanki bir başka Önder Turacı çıkar sahaya… Maç biter sevinç ya da üzüntü olur, Önder normal haline döner ve iyi kötü ağzından bir iki kelime çıkar... Oyuncumuzla çok özel röportaj derginizde!
• Deplasman Zaferi! Bir çok takımın korkulu rüyası olan deplasman maçları, 2005-2066 sezonunun ilk yarısında Teknik Direktörümüz Christoph Daum yönetimindeki takımımıza adeta vız geldi. Oyuncularımız, 7 farklı ilde 8 takımla oynadıkları zorlu deplasmanların ardından aldıkları puanların sevincini soyunma odalarında doyasıya yaşadılar!

• Turkcell Süper Lig’de ilk yarıyı 45 puan toplayarak namağlup lider kapayan Fenerbahçemiz’de tüm oyuncularımız dinlenmeyi doyasıya hak ettiler. Çok özel fotoğraflarla liderin öyküsü derginizde!
• Uzun süren bir sakatlık döneminden sonra bu sezon bazı önemli maçlarda forma şansı bulan başarılı orta saha oyuncumuz Kemal Aslan, yedek kulübesinden sahaya çıksa da bu durumu dert etmiyor... Kemal, “Futbolcu bireysel düşünmediği takdirde mutlak başarıyı yakalar” dedi.

• Mahmut Hanefi Erdoğdu, takım arkadaşlarının taktığı ismiyle Carlos… Tip olarak Roberto Carlos’a benzediği için takım arkadaşları tarafından bu isimle çağrılıyor. Fenerbahçemiz’in Carlos’undan çok önemli açıklamalar derginizde!
• Fenerbahçemiz’e ve Milli Takım’a yaptığı katkılarla, Türk Spor Tarihi’ne adını altın harflerle yazdıran tecrübeli file bekçimiz Rüştü Reçber’e, gazeteler şu sıralar “Avrupa’nın en pahalı yedek kalecisi” unvanını yakıştırdı. Reçber’e bu konu hakkındaki düşüncelerini sorduk.
• Luciano, Olcan’a kol kanat gerdi! Takımımızın Kayseri Erciyesspor ile oynadığı deplasman maçının son dakikalarında yaşananlar Fenerbahçe Dergisi olarak gözden kaçıramayacağımız nitelikte bir olaydı...
• Bu halini özlemiştik! Fenerbahçemizin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza saçlarını CardFinans reklam filmi için kestirdi. Taraftarlarımız da bu vesileyle Brezilyalı yıldızımızı, sevdikleri halde görmenin sevincini yaşadılar. Çekim arkası görüntüleriyle derginizde!
• Turkcell Süper Lig’de ilk yarıyı namağlup lider kapayan Fenerbahçe’mizin bu başarısında büyük pay sahibi olan isimlerden biri de, şüphesiz ki 17 maçın tamamında kalemizi koruyan Volkan Demirel... Kalecimiz’in yeni açılan www.volkandemirel1.com adlı internet sitesinde ise yok yok! Merak ediyorsanız bir tık kadar yakın!
• Mert Saltık, Fenerbahçe’ye gönül vermiş milyonlarca taraftardan biri ve Fenerbahçe Kart sahibi… Mert Saltık’ı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise Fenerbahçe Spor Kulübü’nün piyasaya sürdüğü ve Türkiye’de bir ilke imza attığı Kulüp kartı uygulamasındaki talihlilerden biri olması... 1907 numaralı kart sahibi olduğu için takımımızın PSV Eindhoven ile Hollanda’da yaptığı maça Fenerbahçe Kafilesi ile birlikte giden, maçı izleyen Mert Saltık’ın yaşadığı mutluluk ve izlenimleri derginizde!
• Yüksek Divan Kurulumuz, kulüpte 40 yılını dolduran üyelerimize plaket, 50 yıl ve üzerindeki üyelerimize ise altın rozet ve plaket verdi. Plaket ve rozet alan tüm üyelerimizin isimleri derginizde!
• Türk spor tarihçilerinin duayeni sayılan Cem Atabeyoğlu, kulübümüzün davetlisi olarak ödül törenine katılıp 50 yılı geçmiş üyelere verilen altın rozet ve sertifikasını aldı, sonrada Fenerbahçe Müzemizi ziyaret etti.
• Bayan Basketbol Şubemiz, son yıllarda elde ettiği başarılar, kulübümüzün yaptığı yatırımlar ve yıldız oyuncuları ile Türkiye’de olduğu kadar, Avrupa’da da zirveye oynuyor. Bu başarılı grafiğin ardında hiç kuşkusuz yönetimimizin de büyük payı bulunuyor. Bayan Basketbol Şubemizden Sorumlu Yöneticimiz Işık Eyigüngör gerek basketbolcu kimliği gerekse tatlı-sert babacan tavırları ile bayanlarımızın başarılarının perde arkasındaki ismi... Işık Eyigüngör bu ayki sayımızın konuğu oldu ve sorularımızı yanıtladı.
• Yıldız Keşfi Başlıyor! Yeni yetenekleri keşfetmek, takıma kazandırmak ve futbol okullarının sorumlularını bilgilendirmek amacıyla Fenerbahçe Futbol Altyapı Geliştirme ve Eğitim Direktörü Joop Lensen yönetiminde Dereağzı Tesislerimiz’de 3 gün süren bir seminer düzenlendi.
• Fenerium’un her yıl geleneksel olarak yaptığı “Yılbaşı Balosu” 23 Aralık 2005 Cuma akşamı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun VIP salonunda gerçekleşti. Geceden renkli fotoğraflar derginizde!

• Kıbrıs ve Rauf Denktaş... Bu iki isim, birbirinden asla ayrı düşünülemez. Değerli yazarımız Sibel Kurt, hayatını Kıbrıs çıkarları uğruna adamış deneyimli ve bu deneyimini de her zaman paylaşmış değerli devlet büyüğünü, makamında ziyaret etti.
• Genel Sekreterimiz Vedat Olcay’ın hazırladığı “Geçen Ay Neler Oldu?” dosyası sayesinde Fenerbahçe’mizdeki tüm önemli olayları takip etme fırsatını yakalayacaksınız.
• Tarih, Arşiv ve Müze Kurulu Başkanı Araştırmacı Yazar Dr. Sertaç Kayserilioğlu’ndan çarpıcı bir yazı ve başlık: “O Hepimizin Ata’sı! Atamızın hangi takıma gönül verdiği üzerine döndürülen polemiğe son noktayı Kayserilioğlu koyuyor.
• Yazarımız Alp Bacıoğlu rahmetli Rüştü Dağlaroğlu’ndan edindiği bir alışkanlıkla eski kupürleri biriktirdiği ve üzerine yorumlar yaptığı “GÜNLÜK DEFTER”ini Fenerbahçe Dergisi okuyucuları için açıyor.  Bacıoğlu, çarpıcı başlıklarla sizleri 1980’lerin ikinci yarısına götürüyor...
• Köşe yazarlarımız; Abdülkadir Kuşin, Lütfi Akarçay, Erden Or, Ersin Demirel ve Ayşesu Zorlutuna gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar.
• Yazarımız Erdener Koyutürk, Kitaplarda Fenerbahçe Cumhuriyeti yazı dizisini kaldığı yerden tüm heyecanıyla sürdürüyor...
• Futbol Takımımızın “2005-2006 TURKCELL SÜPER LİG İLK YARI İSTATİĞİ” Hasan Gören’in tuttuğu grafikler ve Onur Tuncer’in yorumlarıyla derginizde!
• Ve tüm maçlarımız! Trabzonspor, PSV Eindhoven, Kayseri Erciyesspor, Denizlispor maçlarımız ve Gaziantep Kupa maçımız çok özel fotoğraflar, Onur Tuncer’in yorum ve değerlendirmeleriyle derginizde...
• Basketbol, voleybol ve boks şubelerimizden çok özel haberler ve müsabaka sonuçları Fenerbahçe Dergisi’nde!
• Fenerbahçe Koleji’ne ve spor okullarına dair tüm haber ve etkinlikler, kayıt süreleri derginizde!
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden, son haberler, etkinlikler derginizde!
• Dergimizin en hit köşelerinden biri de sizlerin katkısıyla büyümeye devam ediyor! “Minik Kanaryalar” köşemizde geleceğin aydınlık Fenerbahçelileri, sizlere şimdiden kendilerini tanıtmak için adeta yarışıyorlar. Onların sıcak “Merhabaları”nı ve Kulübümüz’e seslenişlerini bu köşeden takip edebilirsiniz.
• Fenerbahçe Dergisi, her ay taraftarını Fenerbahçe gündeminden haberdar ettiği gibi moda, sinema, albüm, sergi, kitap, teknoloji, Play Station ve bulmaca köşeleriyle de, taraftarının hayatına renk katmaya devam ediyor!
• Karikatüristlerimiz Mete Kıyma, Vacip Örger ve M. Sinan Ayhan Fenerbahçe Tarihi’ni sizler için çizgi roman haline getirdiler. Şanlı tarihimizin bölüm bölüm anlatılacağı çizgi roman tüm heyecanıyla devam ediyor!
• Fenerbahçe Dergisi’nin 35 no’lu yeni yıl sayısı gündemi oluşturan gerçek haberlerle ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu! Bayiinizden posterinizle birlikte istemeyi unutmayın!

Basın Kuruluşları Stadyum VIPgirişinden dergi temin edebilirler

Basın Fotoğrafı1

Basın Fotoğrafı2

Basınfotoğrafı3

Basınfotoğrafı4

PAYLAŞ