Volkan Demirel Logo
04KASIM 2015
Fenerbahçemiz Ajax’ın Konuğu Oluyor

Fenerbahçemiz Ajax’ın Konuğu Oluyor

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında Hollanda’nın AFC Ajax takımıyla karşılaşacak. 5 Kasım Perşembe günü Amsterdam Arena’da oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'da başlayacak. Müsabakayı İsrailli hakem Liran Liany yönetecek.

Avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda başlayan Fenerbahçemiz, bu turda Ukrayna ekibi Shaktar Donetsk’e elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi play off turunda devam etti. Burada Yunanistan takımı Atromitos ile eşleşen Takımımız, rakibini ilk maçta 1-0, rövanşta ise 3-0 yendi ve gruplara yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda Hollanda takımı Ajax, İskoç ekibi Celtic ve Norveç ekibi Molde ile eşleşen Fenerbahçemiz, gruptaki 4. maçında Hollanda ekibi Ajax ile deplasmanda karşılaşacak. Fenerbahçemiz, A Grubu ilk hafta maçında Kadıköy’de Norveç ekibi Molde’ye 3-1 mağlup olurken,  ikinci hafta maçında Celtic deplasmanından 2-2 eşitlikle ayrıldı. A Grubu 3. hafta maçında Ajax’ı konuk eden Fenerbahçemiz rakibini 1-0’la geçti.

İlk 11 haftası oynanan Hollanda Ligi'nde 28 puanla lider durumda bulunan Ajax ise, A Grubu'ndaki ilk maçında Celtic’le 2-2, Molde’yle ise 1-1 berabere kaldı ve 3. hafta maçında Fenerbahçemize 1-0 mağlup oldu.

A Grubu’nda Norveç’in Molde takımı 7 puanla lider durumda bulunurken, 4 puana sahip Fenerbahçe 2., Hollanda ekibi Ajax 2 puanla 3., İskoçya ekibi Celtic 2 puanla son sırada yer alıyor.

Takımımızın 19 kişilik maç kadrosu

Takımımızın Hollanda’ya giden 19 kişilik maç kadrosu ise şöyle:

Volkan Demirel, Ertuğrul Taşkıran, Erten Ersu, Simon Kjaer, Bruno Alves, Michal Kadlec, Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef De Souza, Raul Meireles,  Ozan Tufan, Diego Ribas,  Alper Potuk,  Volkan Şen, Luis Nani, Fernandao, Robin van Persie.

Karşılaşmayı Liran Liany yönetecek

Fenerbahçemizin, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. hafta maçında Hollanda ekibi AFC Ajax ile oynayacağı maçı İsrail Futbol Federasyonu'ndan Liran Liany yönetecek. Liany'nin yardımcılıklarını David Elias Bilton ve Oren Borneshtain yaparken maçın dördüncü hakemi Mahmud Mahagna olacak. Müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Alon Yefet ve Roi Reinshreiber.

Son hazırlık Amsterdam Arena'da

Bugün saat 11.00'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Hollanda’ya hareket eden kafilemiz yaklaşık 3,5 saatlik yolculuğun ardından maçın oynanacağı Amsterdam kentine vardı. Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ve oyuncularımızdan Josef de Souza TSİ 20:30'da bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Teknik Direktörümüz Vitor Pereira maça sadece galibiyet düşüncesiyle çıkacaklarının altını çizerken, oyuncumuz Josef de Souza ise tek isteklerinin galibiyet olduğunu ve Hollanda’ya kazanmak için geldiklerini söyledi. Daha sonra Takımımız, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. haftasında karşılaşacağı Ajax maçının hazırlıklarını, maçın oynanacağı Amsterdam Arena Stadı'nda yaptığı 1 saatlik antrenmanla tamamladı.

Avrupa'da 198. randevu

Fenerbahçemiz Ajax maçıyla Avrupa arenasındaki 198.  maçına çıkacak. Avrupa'da farklı kulvarlarda bugüne kadar çıktığı 197 maçın 70'ini kazanan Takımımız, 88 maçı yitirdi, 39 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda rakip fileleri 245 kez havalandıran sarı-lacivertliler,  kalesinde ise 302 gol gördü.

A Grubu’nda dördüncü hafta maç programı ve puan durumu ise şöyle:

05.11.2015 Perşembe
Ajax – Fenerbahçe / TSİ 21:00
Celtic – Molde / (Yerel saat) 19:00
 

PAYLAŞ