Volkan Demirel Logo
07KASIM 2014
Fenerbahçemiz Çaykur Rizespor’u Konuk Ediyor

Fenerbahçemiz Çaykur Rizespor’u Konuk Ediyor

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig’in 9. hafta mücadelesinde 8 Kasım Cumartesi günü (yarın) Çaykur Rizespor ile karşılaşıyor. Şükrü Saracoğlu’nda oynanacak maçın başlama saati; 20.30. Karşılaşmada hakem İlker Meral düdük çalacak.

Ligde geride kalan 8 haftayı 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamlayan Takımımız, 16 puanla zirvede bulunurken, Karadeniz ekibi ise 2, galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonrasında 10 puanla 11. basamakta bulunuyor.

Takımımızın 18 kişilik kadrosu belli oldu
Teknik Direktörümüz İsmail Kartal yönetiminde son antrenmanını akşam saatlerinde Can Bartu Tesislerimizde yaptığı çalışma ile tamamlayan kafilemiz tesislerimizde kampa girdi. Takımımızın 18 kişilik maç kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: 

Volkan Demirel, Mert Günok, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Hakan Çinemre, Michal Kadlec, Bruno Alves, Bekir İrtegün, Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Muhammed Akarslan, Raul Meireles, Alper Potuk, Diego Ribas, Moussa Sow, Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike, Pierre Webo..

Çaykur Rizespor ile 29. randevu
Fenerbahçemiz ile Çaykur Rizespor, bu maçla birlikte Süper Lig'de 29. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 28 lig maçının 15'ini Fenerbahçe, 6'sını Çaykur Rizespor kazanırken, 7 maç ise berabere sona erdi. Fenerbahçe, rakip filelere toplam 51 gol atarken, Çaykur Rizespor ise sarı-lacivertlilere 26 golle karşılık verdi. Taraflar arasında son lig maçları 2013-2014 sezonunda yapıldı. Rize'de kazanan taraf 2-1'lik sonuçla konuk Fenerbahçe olurken, İstanbul'daki maç 0-0 sona erdi. Geçen yıl oynanan ve 0-0 sona eren maçtan sonra Fenerbahçe lig şampiyonluğu sevincini kutlarken, Çaykur Rizespor da ligde kalmanın mutluluğunu yaşadı.
 
İstanbul'daki maçlar
Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor takımları yarın karşılaşacakları İstanbul'da daha önce 14 lig maçına çıktı. İstanbul'da ev sahibi Fenerbahçe 9, deplasman takımı Çaykur Rizespor 2 galibiyet alırken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe 28, Çaykur Rizespor ise 10 gol attı.
 
Farklı skorlar
Fenerbahçe, Çaykur Rizespor arasında oynanan en farklı skorlu maç, 1986-1987 sezonunda İstanbul'da Fenerbahçe'nin 6-0'lık sonuçla rakibini yenmesi oldu. Sarı-lacivertliler ayrıca, 103 golle şampiyon olduğu 1988-1989 sezonunda Çaykur Rizespor'u deplasmanda 5-0 yenmeyi başardı.

27 maçtır stadımızda kaybetmiyoruz
Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadığı son 27 lig maçında hiç yenilmedi, 24 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Sarı-lacivertli takım uzun süredir evinde başarılı sonuçlar alıyor. 2012-2013 sezonunun 20. haftasında sahasında Sivasspor'a 2-1 mağlup olduktan sonra seriye başlayan Fenerbahçe, Kadıköy'de oynadığı son 27 lig maçında 24 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Fenerbahçe'nin bu süreçte evinde berabere kaldığı 3 takımdan biri ise bu hafta karşılaşacağı Çaykur Rizespor. Sarı lacivertliler, Karadeniz ekibiyle sahasında oynadığı son 2 lig maçından da beraberlikle ayrıldı.

Bu sezona da Kadıköy'de hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadığı 4 lig maçını da kazandı. Sarı lacivertliler sırasıyla Karabükspor'u 3-2, Gaziantepspor'u 1-0, Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi. Fenerbahçe bu maçların tamamını tek farkla kazandı.
 

PAYLAŞ