Volkan Demirel Logo
30EYLÜL 2015
Fenerbahçemiz Celtic Deplasmanında

Fenerbahçemiz Celtic Deplasmanında

Fenerbahçemiz UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci hafta maçında deplasmanda  İskoç ekibi Celtic’e konuk oluyor. 1 Ekim Perşembe günü Celtic Park’ta oynanacak karşılaşma TSİ 22.05 başlayacak. Mücadelede Danimarkalı hakem Kenn Hansen düdük çalacak.

Avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda başlayan Fenerbahçemiz, bu turda Ukrayna ekibi Shaktar Donetsk’e elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi play off turunda devam etti. Burada Yunanistan takımı Atromitos ile eşleşen sarı lacivertliler, rakibini ilk maçta 1-0, rövanşta ise 3-0 yendi ve gruplara yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda Hollanda takımı Ajax, İskoç ekibi Celtic ve Norveç ekibi Molde ile eşleşen Fenerbahçemiz, gruptaki ikinci maçında İskoç ekibi Celtic ile karşılaşacak. Fenerbahçemiz, A Grubu ilk hafta maçında Kadıköy’de Norveç ekibi Molde’ye 3-1 mağlup olurken,  Celtic, deplasmanda Ajax ile 2-2 berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda İzlanda'nın Stjarnan (2-0 ve 4-1) takımını 2-0 ve 4-1’lik skorlarla geçen Celtic, 3. ön elemede ise Azerbaycan'ın Karabağ takımını ilk maçta 1-0 yendi ve rövanş maçında 0-0 berabere kalarak eledi. Play-off turunda ise Celtic, 3-2 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda İsveç temsilcisi Malmö'ye 2-0 kaybederek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

İskoçya Birinci Futbol Ligi'nde (Premiership) ve Avrupa kupalarında bu sezon sahasında toplam 8 maç oynayan Celtic, 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Avrupa'da seyircisinin önünde oynadığı 3 maçı da kazanan Celtic, ligde ise 4 galibiyet alırken sadece geçen hafta Hearts ile berabere kaldı.

Avrupa'da 196. randevu

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda ikinci maçında yarın deplasmanda İskoçya'nın Celtic takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında 196. maçına çıkacak.

Avrupa'da farklı kulvarlarda bugüne dek çıktığı 195 maçın 69'unu kazanan sarı-lacivertli ekip, 88 maçı yitirdi, 38 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı.  Bu maçlarda rakip fileleri 242 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 300 gol gördü.

Takımımızın 19 kişilik Celtic FC kadrosu

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2. hafta karşılaşmasında yarın deplasmanda İskoçya ekibi Celtic FC ile karşılaşacak olan Fenerbahçemizin 19 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Volkan Demirel, Fabiano Ribeiro, Ertuğrul Taşkıran, Bruno Alves, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Caner Erkin, Raul Meireles, Mehmet Topal, Diego Ribas, Ozan Tufan, Alper Potuk, Volkan Şen, Uygar Mert Zeybek, Luis Nani, Fernandao ve Robin van Persie.

UEFA Avrupa Ligi'nde 12 grupta ilk iki sırayı alacak takımlar, adlarını son 32 turuna yazdıracak. Takımlar, son 32 turundan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak finale yükselmeye çalışacak.

Kupada 2015-2016 sezonu finali, 18 Mayıs'ta İsviçre'nin Basel kentindeki 36 bin kişi kapasiteli St. Jakob-Park Stadı'nda oynanacak.

PAYLAŞ