Volkan Demirel Logo
02AĞUSTOS 2017

"Galibiyet İçin Sahada Olacağız"

Fenerbahçemiz ile Avusturya ekibi Sturm Graz arasında 3 Ağustos Perşembe günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçı öncesinde Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman ile futbolcumuz Roman Neustadter bir basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, ilk maçta elde edilen avantajla yarın sahadan galibiyetle ayrılmak için mücadele edeceklerini ifade ederken,  Roman Neustadter ise yoğun bir hazırlık sürecini geride bıraktıklarını ve yarınki maçta sahaya kalitelerini yansıtacaklarını söyledi.

Roman Neustadter: “Kalitemizi ortaya koymak için buradayız”

“İlk maçımızı yaptık ve yarın bizi ne bekliyor bunu biliyoruz. Karşı takım da nasıl oynuyor, bunu biliyoruz. Baştan itibaren nelere karşı koymamız gerektiğinin farkındayız. Kalitemizi ortaya koymak için buradayız. Yarın için bir şansımız olacaktır. Hazırlıklarımız yoğun geçti. Birbirimize güveniyoruz ve yarınki maçı kazanmak istiyoruz.”

“Giden oyuncularımızın yerine başka arkadaşlarımızı devreye sokacağız. Biz iyi bir takımız. Farklı pozisyonlarda oynayabilen arkadaşlarımız var. Takım olarak bu kaygıyı telafi edeceğiz"

“Yarın önemli bir maç var, sadece ona konsantre oluyoruz. Türkiye’de çok şey yazılıyor ama dediğim gibi sadece yarınki oyuna konsantre olacağız, burada mutluyum ve takımıma destek vermek istiyorum.”

“Ben, bana duyulan güvenden dolayı mutluyum. Teknik direktörümüz de bunu biliyor. Sahada neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Zaman içinde her şey daha da güzel olacak. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum.”

“Aslında transferle ilgili soru soracağınız kişi ben değilim. Bir oyuncu gitti ve bir tane ihtiyacımız var. Sezon içinde çok maç oynayacağız. Dediğim gibi bu soruyu kulüp yetkililerimize sormalısınız.”

Aykut Kocaman:  “Yarın sahadan galibiyetle ayrılmak için mücadele edeceğiz”

Sözlerine yarın oynayacağımız rövanş maçını değerlendirerek başlayan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Öncelikle Roman’a yaptığı düzeltmeler için teşekkürler.  Bizim biraz daha futbolun oyun tarafına değil de diğer tarafına bakışımızı toparlayan cevaplar verdi. Yarınki maçı konuşacağımız, ilk maçta neler oldu, yarın bizi neler bekliyor en azından bunları değerlendireceğimiz bir durum. Dolayısıyla maç konsantrasyonuna götürmeye çalıştığımız bir oyuncuyu daha sonra olabilecek transfer tarafına götürmek konusunda bir düzeltme yaptığı için tekrar Roman'a teşekkür ederim. Ufak da olsa bir avantaj yakaladık. Rakibimiz maçın sonlarında maça tutundu ve neler yapabileceğini gösterdi. Karşımızda organize bir takım var. Fırsat bulurlarsa kendi oyunlarını rakibe kabul ettirebilirler. Kendi liglerinde deplasmandaki maçlarını kazanmayı başardılar. Futbolun doğruları konusunda eksiklerimiz var, tamamlamaya çalışıyoruz. Ufak da olsa avantajımız var ve bunu kullanarak yarın sahadan galibiyetle ayrılmak için mücadele edeceğiz. Ardından play-off’u da geçerek gruplara kalmak için çaba göstereceğiz.” dedi.

Aykut Kocaman, kulübüne sıkı sıkıya bağlı bir taraftara sahip olduklarını ise şu şekilde ifade etti:

"Biletlere gösterilen ilgiden dolayı son derece mutluyum.  Bu kulübün ve takımın en büyük dinamiği; taraftarıdır. Taraftarsız Fenerbahçe düşünülemez. 3 Temmuz gibi bir dönemi geçirmiş, bütün dünyaya tutkuyu ve kenetlenmeyi göstermiş bir taraftar var. Bu stat Türkiye’de ilk yapılan en önemli statlarından bir tanesidir. Burayı sportif anlamda rakipler için cehenneme çevirmiş ilk statdır. Yarınla beraber buraya gidebilmek mutluluk verici olacak. Taraftarın takıma ve kulübe olan tutkularına bizim iyi oyunla cevap vermemiz gerekiyor. Herkesi buraya doğru çekebilecek bir futbol ortamını yaratmak için çaba göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin yenilenen zemini hakkında da bir değerlendirmede bulunan Aykut Kocaman, “İyi futbol için en önemli şeylerden bir tanesi; iyi zemindir. Topun hızlı ve doğru akışı olursa görsel anlamda da seyir zevkini arttırır. Yatırımın en önce yapılması gereken yerlerden bir tanesi de fiziki şartları sağlamaya çalışmaktır. Bu anlamda yönetimimiz ciddi bir adım attı. Kendi sahamızda oynayacağımız maçlar da bu sayede seyir zevki açısında iyi olacak diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Yeniden Fenerbahçe’de görev aldığı için heyecanlı olduğunu da ifade eden Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman,  “Heyecanlıyım. Bu kelime kime ne anlatır bilmiyorum ama bana çok şey anlatıyor. Umarım bu heyecanım devam eder. Aynı zamanda yarın dolu tribünlere oynayacak olmak daha da heyecanlandırıyor.” diye konuştu.

Her zaman doğru futbolu oynatmaya çalıştıklarının altını çizen Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Futbolda tamamlanmak zordur. Pozisyon ve bireysel hatalar, analizler, ölçüde problemler maç öncesi ve sonrasında sorunlar olacaktır. Futbol açısından biraz daha ilerlemek için 1,5-2 ay daha var. Yeni bir grubumuz var. Bir şeyler istiyoruz ve çalışıyoruz. İstediğimiz noktaya gelmek için biraz daha var. Asgari 2 oyuncunun da gelmesi gerekiyor. Takımdaki pozisyon sıkıntılarını düşündüğümüzde 2 transfer daha olabilir. Amacımız doğru futbolu oynamak olacak.” dedi.

Robin van Persie’nin durumu hakkında da bir açıklama yapan Aykut Hoca, “Robin, dün antrenmana çıktı ve olumsuz bir geri dönüş olmadı. Tekrar antrenman yapacağız, eğer olumsuz bir dönüş olmazsa kadroya alma konusunda adım atacağız.” dedi.

Futbolcularımız Volkan Demirel,  Carlos Kameni ve Isla hakkında da konuşan Aykut Kocaman, “Sakatlık olmazsa Volkan kalede olacak ama ondan sonraki süreç Carlos da devreye girebilir. Gruplara kaldığımız taktirde Avrupa Ligi, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası olarak olağanüstü durumlar dışında oyuncularımızı yönlendirmeye çalışacağız.  Isla ile ilgili olarak da 24 Haziran’da Almanya karşısında final oynadı ve ardından evine gitti ve birkaç hafta sonra buraya geldi. Çok fazla oyuncuyla çalıştım ama Isla uyum sürecini atlatmak için çok çalışıyor. Çok istekli ve çok çalışıyor.  İlerleyen günlerde takımdaki yerini alacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yarınki maçı öncesinde kadroyu şekillendirmeye çalıştıklarını da ifade eden Kocaman,  “İlk maça çıkan kadroyu, biraz daha uyumlu oyuncuları düşünerek ve sakatlıktan uzak oyuculardan kurmaya çalıştık.  İlk maçta bir şeyler doğru gitti. Esas olarak yarınla ilgili durumun ne olacağını düşünüyoruz ve kadromuzu şekillendirmeye çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Son olarak Fenerbahçe’nin büyük bir kulüp olduğuna vurgu yapan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Önceliğimiz sadece önümüzdeki maçı kazanmaya çalışmak. Bu kulüp büyük bir kulüp ve en iyisi olmak isteyen bir kulüp. Bu istek bitmedi, bitmeyecek de. Yarınki maç en önemli maçımız. Sonra duruma bakacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.

PAYLAŞ