Volkan Demirel Logo
16AĞUSTOS 2009
“İkinci Yarıda Daha İyi Bir Futbol Sergiledik”

“İkinci Yarıda Daha İyi Bir Futbol Sergiledik”

Teknik direktörümüz Christoph Daum, kendi sahamızda oynadığımız Sivasspor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.
3-0 galip geldiğimiz karşılaşmanın ardından Daum, şunları söyledi: "Devre arasında bazı taktik değişiklikler yaptık. İkinci yarıda bu değişiklikler bizim için iyi oldu. Kanatları daha iyi kullandık ki bu bizim amacımızdı. İkinci yarı sağ kanadımızı Gökhan'la çok iyi kullandık. Sol kanat o kadar iyi değildi çünkü Carlos'un sakatlıktan yeni çıktığı için ritim eksikliği var. Emre'yi Alex'in yerine alarak başarılı olduk."

Alex'in sakatlığının takım üzerinde şok etkisi yarattığını söyleyen Daum sözlerini şöyle sürdürdü: "Alex'in sakatlığı bizim için bir şoktu. Aslında devreye kadar bu şoktan kurtulamadık. Ancak ikinci yarıda daha iyi futbol sergiledik. Volkan'ı da tebrik etmek istiyorum. Karşılaşma 0-0 devam ederken çok önemli toplar kurtardı. Alex, Sion maçına yetişemez gibi. Sanırım sakatlığı daha uzun sürecek."

Teknik direktörümüz Sion maçı ile ilgili olarak ise "Sion iyi gününde olduğu zaman Avrupa'da her takımı zorlayacak bir takım. Umarım bize karşı iyi gününde olmaz. Dış sahada avantajı yakalayıp içerideki maçta taraftarımızın desteği ile her takımı devirebiliriz" diye konuştu.

Daum, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, ilk yarıda Alex'in sakatlığıyla büyük bir şok yaşadıklarını belirterek, ''İki apayrı devre yaşadık. Alex'in sakatlığıyla ilk devrede büyük bir şok yaşadık ve hiç ritm yakalayamadık'' dedi.

İkinci yarıda taktik anlamda değişiklik yaptıkları ve kanatları iyi kullandıklarını anlatan Daum, şöyle devam etti: ''Deivid'i az daha ileri alıp, ikinci forvet olarak oynamasını istedik. Emre de Alex'in mevkisinde oynadı. Kazım ve Dos Santos'u daha fazla gol pozisyonuna sokmak istedik, ikisi de gol attı. Gökhan sağ kanatta iyi işler yaptı, sakatlıktan çıkan Roberto Carlos'un biraz daha zamana ihtiyacı var. Volkan Demirel'i özellikle tebrik etmek istiyorum. Maç 0-0 iken güzel bir kurtarışla bizi yenik duruma düşürmedi. Ayrıca takımımızın maçın sonuna doğru daha fazla enerji bulması ve daha fazla atağa çıkması beni çok sevindirdi. Sonuçta bizim için en önemlisi 3 puandır. Maçta ayrıca 'Christoph Daum evine hoş geldin' pankartını gördüm, herkese teşekkür ediyorum.''

Daum, atılan goller içinde en güzelinin Dos Santos'un attığı 3. gol olduğunu, ancak her golün kendine göre güzelliği olduğunu söyledi.

Daum, Alex'in sakatlığıyla ilgili soru üzerine, ''Maalesef Alex, Sion maçında oynayamayacak. Sakatlığı sanırım daha uzun sürecek. Geçmiş olsun diyorum'' dedi.

Daum, bu sezon şampiyonluk yarışının Galatasaray ve Fenerbahçe arasında mı, geçeceğiyle ilgili bir soru üzerine, ''Şampiyonluk sadece Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki maçlarda belirlenmeyecek'' dedi.

Maç maç düşündüklerini anlatan teknik direktörümüz, ''Biz maçtan maça düşünüyoruz. Turkcell Süper Lig'de ikinci maçımızı kazandık. Farklı şeyler düşünmüyoruz. Şampiyon olmak isteyen takım Fenerbahçe'den daha iyi olmalı'' şeklinde konuştu.

Daum, bir soru üzerine, şampiyonluğu savunmanın belirlediğini anlatarak, ''Kötü bir defansınız olduğunda çok daha fazla gol atmanız lazım. O yüzden bizim amacımız defansı her zaman sağlam tutmak. Bizim çok iyi ofansif futbolcularımız var. Defans oyuncularından da atak yapmalarını istiyoruz. İyi bir kaleci ilk ofansif oyuncudur'' diyerek sözlerini tamamladı.

PAYLAŞ