Volkan Demirel Logo
18EKİM 2014
İsmail Kartal:

İsmail Kartal: "10 Kişiyle İyi Oynadık Ama Geri Dönüşü Tamamlayamadık"

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, Galatasaray karşısında 10 kişi ile iyi oynadıklarını gol de bulmalarına rağmen geri dönüşü tamamlayamadıklarını ifade etti.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Maça iyi hazırlandık ve iyi başladık. Dengeli başladık pozisyonlara da girdik ve rakibe de pozisyon vermedik. İkinci yarı Galatasaray hızlı başladı ama biz sonra oyunu dengeledik. Kazanma hırsından dolayı kontrolsüz bir hareket sonrası 10 kişi kaldık. İyi gidiyorduk oyunu dengelemiştik ve pozisyon da bulmuştuk ama daha sonra Sneijder'in golleriyle geriye düşmemize rağmen pes etmedik. 1 gol bulduk ama yetmedi. İki haftadır 10 kişi oynuyoruz, dayanmaya çalışıyoruz. Ben üzülmüyorum çünkü 10 kişi iyi oynadık ve dayandık gol de bulduk ama geri dönüşü tamamlayamadık. Takımımız gelişiyor ve iyi noktaya geliyoruz. Kırmızı kart için bir yaptırım düşünmek için erken. Sakin kafayla düşünmek gerekir" dedi.

BASIN TOPLANTISI

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ise ilk olarak karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direkötümüz İsmail Kartal, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İsmail Kartal, "İlk yarıda rakibimize net bir pozisyon vermedik. İkinci yarı Galatasaray hızlı başladı. Dengeyi bulduk sonra bir kırmızı kart gördük. Galatasaray'ın baskısı sürdü. 10 kişi kalmamıza rağmen zaman zaman dengeli oyun oldu. Kontrollü oynamaya çalıştık. Sneijder’in gollerine rağmen maçı bırakmadık ve bir gol attık. 10 kişi kalmamıza rağmen iyi mücadele ettik ve maçı kazanabilirdik. Bu akşam kazanmayı bence hak eden taraf bizdik. 10 kişi kalmasaydık bu maç çok daha farklı olabilirdi. Ama futbolda böyle şeyler olabiliyor. Bir anlık kırmızı kart ve kontrolsüz girişlerle, bir takımın kaderiyle oynayabiliyorsunuz. Bu oyuncularımı verdikleri mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum " diye konuştu. 

Maçta kırmızı kart gören Bruno Alves ile ilgili ise İsmail Kartal, "Böylesine maçlarda tecrübeli oyuncuların lüzumsuzca, ölü bir noktada oyundan atılması iyi bir şey değil. Herhalde o da, aşırı kazanma hırsından da olabilir. Öyle düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Teknik Direktörümüz, Webo yerine Emenike tercihinin adaletli olup olmadığı yönündeki soru üzerine de "Bu kararımdan çok memnunum. Rakibi ne kadar tehdit ettiğini, ne kadar yıprattığını hepimiz izliyoruz. Gol atamamış olabilir ama her zaman için rakipler adına tehdit edici bir oyuncudur. Kuvvetli ve süratli bir oyuncu olduğu için tercih ettim. Webo da değerlidir. Her maçı analiz ederek sahaya oyuncu çıkartıyorum" yanıtını verdi. 

İsmail Kartal, Volkan'ın yediği gollerde belindeki rahatsızlığın etkili olup olmadığı ile ilgili soruya da,  Volkan Demirel'in kalesinde gördüğü iki golde de belindeki rahatsızlığın etkisinin olduğunu düşünmediğini belirtti.

Diego ile ilgili olarak da İsmail Kartal, "Mukaveleli oyuncumuzdur. Beş maçtır oynamıştır. Kendisine zamanı ve yeri gelince yine şans vereceğiz. Beklenen golleri de atacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ