Volkan Demirel Logo
01OCAK 1753
İsmail Kartal:

İsmail Kartal: "Zor Da Olsa Kazanmasını Bildik"

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, ligin ilk maçında zorlu Karabükspor karşısında zor da olsa kazanmasını bildiklerini söyledi.

Maç sonrası yayıncı kuruluşa konuşan İsmail Kartal, Diego’yu kariyerli, yaratıcı ve üretken bir oyuncu şeklinde tarif ederken, ancak Diego’nun henüz hazır olmadığını, adım adım hazırlayarak takıma monte olacağını söyledi.

"Demoralize olmadık"

Maçı değerlendiren İsmail Kartal, "İlk hafta olmasına rağmen ligin en hazır, düzenli ve mücadele gücü yüksek takımına karşı oynadık. Hafta içi 120 dakika ağır bir maç oynamalarına rağmen çok iyi mücadele ettiler. Aslına maça iyi başladık, golü de bulduk. Golden sonra pas hataları yapmaya başladık, geri çekilme oldu. Onlar o ara gol buldu. İlk yarı sonunda kıpırdanmaya başladık. İkinci yarı iyi oynadık, yaptığımız hamlelerle maçı kazanmayı bildik. Kalemizde talihsiz bir ikinci gol yedik. Mert bir hamle yaptı, Kadlec’e yakındı ve golü yedik ama demoralize olmadık. Ne yaptığımızı biliyoruz, iyi bir takımız. Rakiplerimiz deplasmanda kazanmıştı, 3 puanla başlamak istiyorduk. Haftaya Trabzon gibi zor bir deplasmana gideceğiz. Sonradan oyuna giren Diego ve Webo katkı sağladılar. Zor da olsa kazanmasını bildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Diego adım adım hazır olacak"

Diego hakkında İsmail Kartal, "Diego çok kariyerli, uzun yıllar tanıdığımız bir oyuncu. Geriye dönük 4-5 yılına bakarsanız Bundesliga’da Wolfsburg’da, Bremen’de sürekli oynamış; Atletico Madrid’de de oynamış, üretken bir oyuncu. Kariyerli, üretken, yaratıcı bir oyuncu. Tam hazır değil, doğru söylüyor. Adım adım hazırlayarak takıma monte edeceğiz. Biraz daha eksiği var" İfadelerini kullandı.

"Kulübümüz adına bir büyüklük örneği"

Cristian ve Yobo için ise Kartal, "Uzun yıllar hizmet etiler. Bunların karşılığında kulüp taraftarın önünde onlara vefa borcunu ödemiş, ödüllendirdi. Bunlar güzel şeyler. Bu kulübümüz adına bir büyüklük örneğidir. Onlara teşekkür Bundan sonraki hayatlarında, mesleki hayatlarında onlara başarılar diliyorum" dedi.

BASIN TOPLANTISI

Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında ise İsmail Kartal, maçın ilk 15-20 dakikalık bölümünde her şeyin planladıkları gibi gittiğini, daha sonra pas hataları yaptıklarını ve bir geri çekilme yaşadıklarını anlatarak, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

"Bu dışarıdan verdiğimiz bir talimat değildi. Rakip takım dengeyi buldu ve gol yedik. İkinci yarı devre arasında oyuncularıma, nasıl oynayacağımızı tekrar hatırlatarak, bazı şeyleri daha dikkate alarak, saha içindeki davranışlarımıza dikkat etmemiz gerektiğini anlattım. İyi başladık ve yaptığımız hamleler de karşılığını verdi. 2-1’den sonra kalemizde az pozisyon gördük ama şanssız bir şekilde kendi kalemize gol attık. Demoralize olmadık, bozulmadan normal futbolumuzu oynamaya devam ettik. Karşılığında bir gol daha attık.  Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Kazanmak için güzel bir irade ortaya koydular. Sezonun ilk haftasına rağmen bu ligin en hazır en mücadele gücü yüksek bir takıma karşı oynadık. 3 gün önce Fransa’da ağır, tempolu bir maç oynadılar. O maça rağmen burada bizimle başa baş mücadele etmesini bildiler. Çok iyi bir takıma karşı aldığımız 3 puan camiamıza hayırlı olsun. Aynı zamanda iyi bir moral oldu, Trabzonspor maçı öncesi."

Galatasaray ve Beşiktaş’ın sezonun ilk haftasında deplasmanlarda aldıkları galibiyetlerin, kendileri adına mutlak galibiyet hedefini ortaya çıkardığını anımsatan Kartal, "Geçen sezon kayıpla başlamıştık, bu sezon kazanarak başladık" dedi.

Volkan Demirel’in, TFF Süper Kupa maçından sonra Galatasaraylı futbolcu Melo’ya yönelik sözlerinin ardından ceza almasının anımsatılması üzerine Kartal şunları söyledi:

"Olmaması gereken şeyler ama oldu. Keşke olmasaydı. Hiçbir yerde hiçbir oyuncunun böyle davranış içinde olmamasını diliyorum, bir antrenör bir futbol adamı olarak. Kendimizi bunlarla meşgul etmek istemiyorum. Kendisi de bundan ders çıkarması gerekiyor artık, çıkardığını da düşünüyoruz. Milli takıma çağrılmamasıyla ilgili, milli takımın teknik heyetini ilgilendiren bir şey. Ben bu konuda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. O milli takım teknik direktörü Fatih hoca ve ekibinin sorumluluğundaki bir iştir. Polemiklere girmek istemiyorum. "

Kartal, Fenerbahçe’nin transferin son gününde yarın bir sürpriz isim getirip getirmeyeceği sorusu üzerine Kartal, "Bir oyuncu transferi istedim başkanımdan, denedik, zorladık, dün gece olmayacağını bana söyledi. Transfer yapmayacağız. Takım, yüzde yüz istediğim düzeyde değil. Bazı eksiği olan oyuncularımız var. Hepsinin aynı seviyede olması lazım. Aynı seviyeye getirmek için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Diego’yu kulübede oturtmanın kendisini zorlayıp zorlamadığı sorusuna da Kartal şu cevabı verdi:

"Değerli bir oyuncu. Uzun yıllardır bildiğimiz ve takip ettiğimiz bir oyuncu. Almanya’da, Atletico Madrid’te oynamış. Oyunculuk kariyeriyle ilgili üretkenliği ve yaratıcılığıyla ilgili kimsenin şüphesi yok. Benim de yok. Ama bir sakatlık yaşadı. Galatasaray maçında da hazır olmadığı için kadroya almadık. Maçın gidişatına göre, şartlara göre bir hamle yapmak gerekiyordu. Bugün 30 dakika oynattım. Takıma katkısını bildiğim için bu akşam 30 dakika oynatabildim. Biraz daha hazır olunca, zamanı gelince daha fazla ve 90 dakika oynayacaktır"

Sow’un performansının yükselmesi gerektiğini ifade eden Kartal, bugünkü maçta rakibe yaptığı davranışla ilgili olarak, "Olmaması gereken şeyler ama bir anlık olay. Aslında kalbi çok temiz. Bir anlık sinir ve öfkeyle olabiliyor, ama olmamasını diliyorum" şeklinde ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ