Volkan Demirel Logo
05MART 2008
İspanyol Basınında Maçın Yankıları

İspanyol Basınında Maçın Yankıları

Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı penaltılarda eleyerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçemiz ile ilgili İspanyol basınında yer alan haberlerde, Sevilla defansı sert dille suçlanarak, "Rüya kabusa döndü. Cehennem defanstaydı" denildi.
"Kahrolası penaltılar" ifadesini manşetine çıkaran As gazetesi, "Cehennem, Sevilla'nın defansındaydı. Geride büyük hatalar yaparak, vasat bir ikinci yarı oynadı. Sevilla dengesizliğinden ve şüphelerinden öldü" yorumunu yaptı. As Gazetesi, "Sevilla, kendi defans cehenneminde yanıyor" ifadesini ön plana çıkartarak, "Göz kamaştırıcı bir başlangıç yapan Sevilla, dramatik bir şekilde son buldu. İlk dakikalarda 2-0 öne geçen Sevilla sürrealist bir şekilde Avrupa'ya veda etti"  değerlendirmesinde bulundu..
El Pais Gazetesi "Elit, kusurları affetmiyor" başlığını atarak, "Sevilla çok fazla ikna olmuş olarak sahaya çıkıp hemen 2-0 öne geçse de en temel taktikte, defansta kan kaybetti. Penaltılarda beklenmeyen bir şekilde en iyi oynayan Volkan oldu" denildi.
Ülkenin diğer gazetelerinden Diario de Sevilla, "Kimsesiz defanssız. Sevilla, çok acı veren bir şekilde veda etti. Jimenez'in futbolcuları asla gerekli sağlamlığı gösteremediler", ABC Gazetesi de "Penaltı piyangosu, Sevilla'nın Şampiyonlar Ligi hayalini bitirdi. Volkan, cehennemi dondurdu" ifadelerini kullandı.
Gazeteler ayrıca, maç öncesinde Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria del Nido'nun ateşlemek için taraftarına yaptığı "Stadı cehenneme çevirin" çağrısıyla ilgili olarak "Türkler için cehennem olmadı. Del Nido ne İstanbul'u kutsayabilecek ne de söylediği gibi ismini İspanyolnopoli olarak değiştirebilecek" diye yazdı.
Öte yandan, İspanyol basını kaleci Volkan ile Uğur'u  "Maçın adamı" seçti. Volkan için "Sevilla'ya 2 gol hediye ederek başladı, büyük bir Türk kahramanı olarak bitirdi" derken, Uğur içinse "Sevilla defansı için bir kabus oldu. Sol kanatta parıldadı" şeklinde övgüler yağdı. İspanyol basınının diğer temsilcilerinden değerlendirme ve yorumlar ise şöyle:

MARCA

 "Pizjuan'daki bayram trajedi ile sonuçlandı. Sevilla, şoktan sonra Avrupa rüyasının nasıl yok olduğunu gördü. Oysa ilk başta tüm işaretler, büyülü bir gece olacağını gösteriyordu"

MUNDO DEPORTİVO

 "Sevilla, penaltılarda düştü. Başta 2-0 gibi ters bir durumla karşı karşıya kalsa da Türk ekibi Fenerbahçe daha iyi bir oyun çıkarttı"

ABC

 "Sevilla,   en acı verici biçimde düştü, penaltılarda. Türk kalecisi Volkan Demirel, üç atışı durdurarak maçın kahramanı oldu. Böylece, mütevazı Kartalspor'da yetişen kaleci, sadece iki saatte kötü adamdan kahramana dönüşüverdi"

LA RAZON

 "Sevilla, Şampyonlar Ligi'nde en acı verici yoldan elimine oldu, penaltılarda. Fenerbahçe'nin kalecisi Demirel, Escude, Maresca ve Alves'in penaltılarını durdurdu ve ekibini, 120 dakika süren anksiyeteden sonra çeyrek finale soktu"

EL PAİS

 "Sevilla, zafiyetlerinin faturasını ödedi. Demirel, üç penaltıyı durdurarak Sevilla'nın rüyasına son verdi"

EL MUNDO

 "Türk kaleci Demirel, penaltılarda tüm günahlarını affettirdi. Güçlü tutkular, Pizjuan'dan, Fenerbahçe'yi çeyrek finale götüren, vahşi ve anksiyete ile dolu bir maç  ile vedalaştı. Sevilla için tam bir trajedi"

LA VANGUARDİA

 "Sevilla Fenerbahçe'nin önünde yenik düştü. Endülüs takımı, maça çok iyi başladı ancak sağladığı avantajı koruyamadı"

CORREO DE ANDALUCİA

 "Avrupa rüyasının sonu başlığı atan Endülüs'ün büyük gazetelerinden El Correo de Andalucia'a konuşan Sevilla antrenörü Manolo Jimenez de "Çok büyük bir darbe oldu" dedi.

DİARİO DE SEVİLLA

 "Futbol bazen harika, bazen da çok acı verici sürprizler yapar. Rüya, zalimce ve üzüntü verici bir biçimde yok oldu"

 

PAYLAŞ