Volkan Demirel Logo
15AĞUSTOS 2010
“İştahlı Ve Ciddiydik”

“İştahlı Ve Ciddiydik”

Sportif Direktörümüz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, Antalyaspor karşısında çok iştahlı ve ciddi bir Fenerbahçe gördüklerini söyledi. Semih’in iyi performansının Niang transferiyle ilgili olmadığını söyleyen Kocaman, PAOK karşısında da başarılı olacaklarını ifade etti.

Yayıncı kuruluşa verdiği demeçte ilk olarak maçı değerlendiren Aykut Kocaman "Takım çok iştahlı gözüktü, ciddi gözüktü. Her zaman iyi oyun skora yansımayabilir ama bugün skora da yansıdı. Goller arka arkaya gelince rakibin direnci de düştü. İlk yarı çok doğru işler yaparak oynadık. İkinci yarı hem skorun verdiği rahatlık hem de aşırı sıcak temponun düşmesine neden oldu. İkinci yarıda skoru arttırmaktan ziyade, pas yüzdemizi arttıracak doğru oyun ciddiyetini koruyabilseydik daha iyi olurdu. Antalyaspor gibi dişli bir takım karşısında bu skoru almaktan dolayı da mutlu olduğumuzu söylemek mümkün" diye konuştu.

Semih’in performansı Niang’ın gelişiyle ilgili değil

Semih’in performansının Niang transferine bağlanması üzerine Aykut Kocaman, "Semih’in performansı ve Niang’ın gelişi ile ilgiliyse eğer, her futbolcu için bir transfer yapmamız lazım. Bu tabii ki mümkün değil. Bununla ilgili olmadığını düşünüyorum. Yani en azından öyle olmasını umuyorum. Transfer sezonu devam ediyor. Fenerbahçe de diğer kulüpler gibi herhangi bir eksik görürse o eksiği kapatmak için transfer yapabilir" diye konuştu.

Bu kez başarılı olacağız

PAOK maçıyla ilgili olarak ise Kocaman, "Kadro kalitemizle, 3 kulvarda da mücadele etmek en büyük arzumuz. PAOK da bu istasyonlardan bir tanesi. Young Boys karşısında bekleneni veremedik ama bu sefer başarılı olacağımızı düşünüyorum"  dedi.

Umarım filmin sonu da güzel olur

Aykut Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, ligin ilk maçında aldıkları 4-0’lık skoru, "Başlangıç adına son derece başarılı güzel bir skor oldu.  Ancak filmin nasıl başladığı önemli değil, nasıl bittiği önemli. Umarım filmin sonu da bizim adımıza güzel olur" şeklinde değerlendirdi. Fenerbahçe’nin her zaman görmek istediği gibi son derece ciddi, istekli ve iştahlı bir şekilde maça başladığını, görüntünün net olduğunu anlatan Kocaman, "Bu istekli oyunun arkasından goller de arka arkaya gelince, oyundaki durumumuz ivme kazandı, rakibin direnci düştü. İlerleyen dakikalarda bu avantaj olarak döndü bize. Bu hep yapmaya çalışacağımız, hep istediğimiz, ileride daha da iyi olmasını beklediğimiz şeydi. Sahanın her tarafında rakibe baskı yaptık; hücumlar, ataklar ürettik. İkinci yarı Stoch’un söylediği gibi hem skor avantajı hem de aşırı sıcak, oyunun kalitesini biraz daha etkiledi. Sıcağın özellikle bizim stadımızda daha çok olduğunu söylüyorlar sporcu arkadaşlar. Antalyaspor’un oyunda tutunma arzusunun yüksek olması maçı biraz daha dengeledi. Beklediğim tek şey ikinci yarı ciddiyetti, ufak ufak sapmalar oldu, bunları biraz tedavi etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Süreklilik, tercih nedenidir

Aykut Kocaman, Semih’in bugünkü performansının da göz önüne alınmasıyla bundan sonra oyuncu tercihlerini nasıl yapacağı yönündeki bir soruya, ’’Süreklilik yakalayabilecek oyuncuları tercih edebilmek en önemli ölçüt olacak. Nasıl seçim yapacağımı şu anda bilemiyorum. Durumlarına bakacağız. Doğru olanı, o günkü şartlarda doğru tercihi seçmeye çalışacağız. Zaman zaman benim doğrum takım adına doğru olmuş olabilir zaman zaman hata da olabilir. Önemli olan, futbolcuların üretkenliklerini  ne kadar geliştirdikleri. En önemlisi istikrar. Süreklilik vadeden oyuncular her zaman antrenörler için tercih nedenidir. Süreklilik yakalayabilecek oyuncuları tercih edebilmek en önemli ölçüt olacak. Ne verdikleri, ne vaat ettikleri ve bunu ne kadar sürdürüyor olabilmeleri önemli. Umarım ve dilerim bu anlamda seçenek şansım daha fazla olur ve hata oranım az olur. 31 oyuncumuz var 4’ü kaleci. 27 futbolcudan sahaya çeşitli 11’ler sürerken doğru ve yanlışlar olacaktır. Bunları ne kadar azaltabilirsek, hem Fenerbahçe hem şahsım adına olumlu olacaktır" dedi. Aykut Kocaman, Niang’ın transferinin ardından Semih’in iyi oynadığının hatırlatılması üzerine ise, "Semih’in iyi oynaması Niang’ın gelişine bağlıysa, her hafta yeni bir oyuncu transfer edemeyiz. Bence bununla ilgisi yoktur, en azından ilgisinin olmamasını diliyorum. Her futbolcu yeteneğini her zaman sahaya en iyi şekilde yansıtmalıdır. Transfer sezonu bitene kadar her şey açıktır. Fenerbahçe, eksik görürse, hem eksiğini tamamlama hem de gelecekte yaşayacağı olası sorunlar nedeniyle transfer yapabilir" diye konuştu.

Niang’ın adaptasyonu kısa sürer

Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi Play-off turundaki PAOK maçıyla ilgili soru üzerine ise  "Ciddiyetini korumuş kadro kalitemizle 3 kulvarda yürümek amacındayız. PAOK da bu istasyonlardan bir tanesi. Young Boys karşısında başarılı olamadık, inşallah PAOK karşısında bunu telafi ederiz’’ dedi.  Kocaman, Volkan Demirel’i sakatlığının daha da artmaması için değiştirdiğini belirtti ve Niang transferiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yeni umut, yeni hedef. Hem onun adına hem bizim adımıza beklentiler yüksek. Süreklilik önemli. Son 5-6 yıllık periyodunda, bu  görülüyor. Son derece tecrübeli bir oyuncu.Bize benzeyen bir futbol yapısından geliyor. Umarım bu konuda yanılmayız. Marsilya; Karışık demeyelim ama biraz daha coşkunun, baskının, gerginliğin yüksek olduğu kulüplerden birisi olarak görülüyor. Adaptasyonunun kısa olacağını vadediyor. Her transfer insana yapılan bir yatırımdır ve risk taşır. Risk unsurunun az olduğu bir transfer olduğu görülüyor. Umarım yanılmayız"

PAYLAŞ