Volkan Demirel Logo
15AĞUSTOS 2012
Kunduracıoğlu’ndan, Sakatlığı Bulunan Oyuncularımız Hakkında Bilgilendirme

Kunduracıoğlu’ndan, Sakatlığı Bulunan Oyuncularımız Hakkında Bilgilendirme

Profesyonel Futbol Takımımızın Doktoru Burak Kunduracıoğlu,  Galatasaray ile oynadığımız Süper Kupa maçında sakatlanan Volkan Demirel, UEFA Şampiyonlar Ligi 3.eleme turu rövanş karşılaşmasında sakatlanan Gökhan Gönül ve antrenman sırasında sağ üst adalesinden sakatlanan Serdar Kesimal’ın sağlık durumları hakkında açıklamalarda bulundu.

FB TV’ye açıklamalarda bulunan Dr. Kunduracıoğlu, "Galatasaray ile oynadığımız maçta, Volkan’ın omzunda bir çıkma oldu. Anestezi altında omuzu takıldı. Kıkırdakta bir sorun var mı ya da orada omuz çıkarken ufak kemik kırılmış mı, ona baktık. MR’ı alındı ve tomografisi çekildi. Fenerbahçe Sağlık Kurulu ile Medical Park Sağlık Grubu içinde yaptığımız toplantılar ile omzunun cerrahi müdahaleye ihtiyaç olan bir durumu olduğunu gördük. Ancak Volkan normalin ötesinde daha kuvvetli. Omzunun tekrar çıkma ihtimali yüksek. Fakat ameliyat olursa da 4-6 aylık bir süreci alacağı ve sezonu kapatacağı için, Volkan devam ettiği kadar etmek ve bu riski almak istedi. Daha öncesinde sağ omuzu çıkmış ve uzunca bir süre oynamıştı. Bunun getirdiği moral ve motivasyon vardı. Ameliyat olmak istemedi. 3-4 haftalık yumuşak doku tedavisi sonrası sahalara tekrar dönecektir. Sezonu bu şekilde bitirdiğimiz taktirde, sezon sonunda cerrahisini yapacağız" diye konuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3.eleme turu rövanş mücadelesinde omzunun üzerine düşerek sakatlık yaşayan Gökhan Gönül’ün sağlık durumu hakkında da açıklamalar da bulunan Kunduracıoğlu,"Gökhan Gönül’ün tedavisi devam ediyor. Gökhan’ın da daha önceden bir omuz çıkığı olmuş. Yine aynı omzunun üzerine Romanya’da oynadığımız karşılaşma sonrası tekrar düştü ve yumuşak dokuda bir ezilme oldu. Bu tip yumuşak dokudaki ezilmeler şu an için çok önemli değil ama tekrar tekrar üzerine düşmeler olursa işin cerrahi boyutunun olmaması için tedbir amaçlı kuvvetlendirme tedavileri yaptık. Özel bir program uyguladık. 1-2 gün içerisinde takımdaki yerini alacaktır" dedi.

Antrenman sırasında sağ üst adalesinde bir yırtılma ve buna bağlı kanama gerçekleşen Serdar Kesimal’ın da sağlık durumu hakkında bilgi veren Kunduracıoğlu, "Sağ üst adalesindeki zarda bir yırtılma ve kanaması oldu. Çektiğimiz MR’larda bunu fark ettik. Gerekli tedaviyi yaptık, o da 2 haftalık bir sürecin ardından takımdaki yerini alacak" dedi.

Profesyonel Futbol Takımımızın, İzmir’de Elazığspor maçı ile başlayacak yoğun maç trafiğine de değinen Kunduracıoğlu,  hemen akabinde Moskova’ya giderek Sprtak Moskova ile karşılaşacak olan Takımımızın, bu maç trafiğinden kaynaklanacak sıkıntılarını ise şu şekilde anlattı:

"Hava değişimleri oyuncuları hava yükseltisinden daha fazla etkilemiyor. Rakım olarak yüksekte ve alçakta oynamak bir miktar etkiliyor ama 10 derecelik bir sıcaklık zaten normal. Şu 21 günde 7 maç yapacağız. Muhtemelen Erzurum ile Antalya arasındaki sıcaklık farkı ne ise, İzmir ve Moskova arasındaki sıcaklık farkı da o. Ciddi bir ısı farkı yok ama biz yine de tedbirlerimizi alıyoruz. Bu bir 100 m ya da 200 m sprint yarışması olsa, ısı farkları çok daha fazla etkili oluyor. Ama biz 3-4 gün arayla maç yapıyoruz ve bu maçları oynadığımız ısılar ve ortamlar farklı. Dünyanın bütün takımlarında bu böyle. Bununla ilgili olarak, birkaç gün önce gitme, beslenme durumu gibi çeşitli önlemleri alıyoruz."

UEFA standartlarında suni çime sahip olan Rus temsilcinin, bir sporcu için risk taşıyıp, taşımadığını da değerlendiren Kunduracıoğlu,, "Bir dönem suni çim kullanımı çok fazla idi. Ancak yapılan araştırmalarda suni çimin futbolcuları bir miktar daha tuttuğu, ani hareketler, ani yön değiştirmeler sırasında vücuda çeşitli zararlar verdiği ortaya çıktı. Standardizasyon giderek arttırıldı.  Sahaların kalitesi olarak standardizasyon arttı. Önlem olarak da kramponların altlarında, kare ve yuvarlak şekilde yer alan tutan yerleri alıyoruz. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Kullanılan malzemeleri bir miktar değiştirerek gerekli önlemleri alıyoruz" diye konuştu.

PAYLAŞ