Volkan Demirel Logo
30NİSAN 2006
Mayıs Sayısı Bayilerde!

Mayıs Sayısı Bayilerde!

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün "TEK" resmi dergisi olan Fenerbahçe Dergisi, dopdolu içeriğiyle bayilerdeki yerini alıyor! Fenerbahçe Dergisi’nin Mayıs 2006 sayısı, 22 Nisan Galatasaray derbisinde rakibimizin ağlarına gol atarak gerçek Fenerli olan Nicolas Anelka’nın, Stephen Appiah’la yaşadığı gol sevinci fotoğrafı ve "Futbol bu! Üzülmeye gerek yok. Bu sene biz yendik. Seneye de biz yeneriz!"  başlıklı kapağı ile yarın bayilerde!

Dergimiz her sayısında olduğu gibi bu sayıda da sizlere poster armağan ediyor! Galatasaray galibiyetinin ardından stadımızdaki muazzam görüntünün yer aldığı posterde, maç esnasındaki enstantanelere de yer verdik. Sizler için unutulmaz bir derbi hatırası posteri, derginizle birlikte hediye! Fenerium’un yeni sezon koleksiyonunu da ayrıca derginin içinde bulacaksınız. Taklitlerinden sakının ve derginizi posterinizle birlikte tükenmeden alın!

Fenerbahçe Dergisi’nin Mayıs sayısı, büyük bir keyifle okuyacağınız röportajlar ve gündemi oluşturan gerçek haberlerle dopdolu! Hepinizin müptelası olduğu Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısından çarpıcı başlıklar:


• Bakmakla yetinmeyin! 100. yılda kombinenizi almayı unutmayın... Geçtiğimiz Nisan ayında ilk kazma vurularak yıkımına başlanılan numaralı tribünümüz, bir yıl kadar kısa bir sürede, hiçbir eksiği olmayan modern bir komplekse dönüştürüldü. Projeler ve Yatırımlardan Sorumlu yöneticimiz Nihat Özbağı liderliğinde, uzman bir ekip tarafından kesintisiz bir şekilde sürdürülen inşaat, sonrasında "Fenerium" ismini alarak, proje planında yer alan mağazalarla birlikte, Başkanımız Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun söz verdiği gibi, camiamıza hizmet vermeye başladı. Fenerium Tribünü’yle ilgili tüm yapılanmaları, inşaatın her gün başında bulunan İnşaat ve Emlak Müdürümüz Onur Öztürk ile konuştuk...
• Edip Akbayram: "Onur duydum"... "Çocuklar inanın, inanın çocuklar! Güzel günler göreceğiz, güneşli günler"... Böyle başlıyordu Nazım’ın şiiri. Bu şiiri çoğumuz, yıllarca Edip Akbayram’ın sesinden özgün bir türkü olarak dinledik. Şimdilerde ise Fenerbahçemizin yeni sloganı olmuş durumda. Bu anlamlı şiiri yorumlayan Edip Akbayram ile geçtiğimiz günlerde stadımızda söyleşme şansı bulduk.
• Sibel’in Sahası’nda konuk: Kenan Evren! "Bir devrin lideriyle her devrin takımını konuştuk!"... İz bırakanlardan olmak ve hayatımızın sonuna kadar üretmek ve üretmek... Bunlar, çalışkan insanların hayat felsefesidir. 7. Cumhurbaşkanımız Sayın Kenan Evren işte bize bunun somut bir örneğini veriyor. Bugün 88 yaşında. Kendi adına kurduğu vakfı, sergileri, kitapları ile en üst noktaya gelinse de ileri yaşlarda daha neler yapabileceğinin göstergesini sunuyor.
• Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Başkanımız Aziz Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada; sezonu 2 kupayla tamamlamak istediklerini söyledi.
• Türkiye’nin ilk kız maskotu Fenerbahçeli! Yıl 1959, aylardan Mayıs... Kaptan Naci Erdem, Osman Göktan, Özcan Arkoç, Şeref Has, Avni Kalkavan, Basri Dirimlili, Yüksel Gündüz, Lefter Küçükandonyanis ve Mikro Mustafa’lı Fenerbahçe takımı, özel bir kupa finali maçı için Beşiktaş ile karşılaşacak. Maçın başlamasına sayılı dakikalar var. Fenerbahçe, efsane kadrosuyla sahaya çıkıyor. Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda tribünlerden "Yaşa Fenerbahçe" sesleri yükseliyor... İlk 11’imiz taraftarlarımızı selamlarken ufak bir kız çocuğu, güzel mi güzel kıyafeti ve şaşkın bakışlarıyla dikkat çekiyor. Tam 47 yıl sonra ilk kız maskot Gülüm Obruk’la buluştuk.
• Ağları delen çalışma! Üst üste 3. şampiyonluğa gözünü dikmiş oyuncularımız, hatalarını düzeltene kadar idmana asılıyorlar... Oyuncularımız, teknik heyetimizin direktiflerini  başarana kadar antrenmanı devam ettiriyorlar. Çok özel fotoğraflarla!
• Kimse bu tarafa geçemez! Bu sezonda ikinci yarı itibariyle, Teknik Direktörümüz Christoph Daum tarafından Fortis Türkiye Kupası maçlarında görevlendirilen file bekçimiz Volkan Demirel, idmanlarda  kaleyi adeta abluka altına alıyor.
• Futbolun güzel yüzü: Anelka! Ona hırçın, geçimsiz, söylenilen kadar iyi değil, takıma ısınamadı dediler… Dediler de dediler… Ama Nicolas Anelka’nın kariyeri zaten Fenerbahçe’ye geldiğinde ortadaydı. Dahası Fenerbahçe’ye geldiğinde de sergilediği futbol ortadaydı ama yine de bir çok insan onun hakkında konuşmadan edemedi. Fransız oyuncumuz ise, yeteneğini sorgulayanlara en güzel yanıtı sahada vermeye devam etti...
• Hiç ’Şaş’ırmadık! Fenerbahçemiz kıran kırana geçen şampiyonluk mücadelesinde, bir haftalığına ezeli rakibine bıraktığı liderlik koltuğunu, bizzat kendisinden 4-0’luk bir skorla almasını bildi. Müthiş bir futbol resitali izledikten sonra soyunma odalarına doğru yönelen Galatasaraylı futbolcular, mağlubiyeti sindirememiş olacaklar ki, saha çıkışındaki körükte olan oldu. Hasan Şaş ve kendisinin şikayetçi olduğu güvenlik görevlisi Nufel Bülbül’le arasında yaşanan olayların perde arkasındaki gerçekler derginizde!
• Geçtiğimiz sayımızda, Profesyonel Futbol Takımımızdaki oyuncuların deplasman maçları için kamp yapılan otellerin asansörlerine toplu halde girme girişimlerini, gelenek haline getirdiklerini yazmıştık. Takımımız, Denizli Kupa maçı için kaldıkları otelde de asansörün gözünün yaşına bakmadılar. Ve hazin son onları yakaladı!
• Samandıra’daki UFO!  Akşam saatlerinde yolunuz olur da Samandıra tarafından geçerse ya da Fenerbahçe Taraftar Kart talihlisi olarak takımın idmanını seyretmeye giderseniz havada kimliği belirlenememiş uçan ve ışık saçan bir nesne görürseniz, şaşırmayın! Oyuncumuz Mehmet Yozgatlı uçaklarını uçuramamanın acısını, koleksiyonuna son olarak dahil ettiği UFO’ya benzer cihazıyla çıkarıyor...
• Oooo Serkan! Yeni araba yapmışsın! Başarılı oyuncumuz Serkan Balcı çoktandır istediği arabaya kavuştu. Son olarak Porsche Chayenne jeep süren Balcı, daha rahat edeceğini düşünerek Chyrsler’in 300 C tipi otomobilinden satın aldı. Tüm ayrıntılar ve fotoğraflar derginizde!
• Henüz 23 yaşında olmasına rağmen Fenerbahçe’nin en kıdemli futbolcularından... Eşini çok seven oyuncumuz Semih Şentürk, Fenerbahçe hanesine yazdığı her golden sonra tribünlerde onu ve Fenerbahçe’sini desteklemeye gelen eşine koşuyor. Semih, bunun nedenini dergimize açıkladı!
• Kerim, Gürhan ve Mahmut Hanefi, Denizlispor kupa maçında sergiledikleri oyun ile Fenerbahçe için mücadele etmeye her zaman hazır olduklarını bir kez daha gösterdiler. Daum’un güvendiği genç yeteneklerimizin açıklamaları derginizde!
• Fenerbahçe taraftarını diğer kulüp taraftarlarından ayıran en önemli özellik, iyi ve kötü günde takımlarını ve teknik heyetini her zaman en iyi şekilde desteklemeleridir. Bunun en önemli örneğini Sivasspor maçında gördük. Teknik direktörümüz Christoph Daum’a son zamanlarda yapılan haksız eleştirilere taraftarımız en iyi şekilde yanıt verdi: "Yalnız Değilsin."
• Özür değil, eylem bekliyoruz! V.Manisaspor-Fenerbahçe maçının ardından, 19 Mayıs Stadı’ndan yüreğimizi parçalayan, ahlaksız bir anons yayıldı. "... Kanarya, olamazsın şampiyon" şeklindeki insanlığa sığmayan anonsun faturası yine hiçbir suçu olmayan taraftarımızdan çıkarıldı. Taşkınlık yapmadan maç seyretmenin, analı, çocuklu, genci, yaşlısı deplasmana gelmenin, iyi günde, kötü günde Fenerbahçelerine destek vermenin karşılığı bu mu olacaktı?
• Yazarımız Sertaç Kayserilioğlu, yaklaşan şampiyonluk öncesi, her Fenerbahçeli’nin içini saran heyecanı kaleme aldı bu kez köşesinde...
• Yazarımız Alp Bacıoğlu, Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdırmış efsane bir teknik direktörü, Didi’yi köşesinde tekrar yaşatıyor...
• Mali İşler Koordinatörümüz Abdülkadir Kuşin, Gaziantepspor’la yaptığımız deplasman maçı için gittiği bu ilin tüm yöresel özelliklerini dergimize taşıdı. 
• Yazarımız Ersin Demirel, Fenerbahçe semti için yazılan nice şiirler ve hikayelerden alıntılar yapıyor köşesinde...
• Genel Sekreterimiz Vedat Olcay’ın hazırladığı "Geçen Ay Neler Oldu?" dosyası sayesinde Fenerbahçe’mizdeki tüm önemli olayları takip etme fırsatını yakalayacaksınız.
• Yazarımız Baki Aydın, kulübümüzde bugüne kadar tüm branşlarda ulusal ve uluslararası yarışmalarda madalya almış sporcularımızı yazdı.
• Köşe yazarlarımız Erden Or, Ayşesu Zorlutuna, Lütfi Akarçay gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar.
• Yazarımız Erdener Koyutürk, Kitaplarda Fenerbahçe yazı dizisinde, Gürkan Hacır tarafından büyük bir araştırma ürünü olarak hazırlanmış "Efe Başvekil Şükrü Saracoğlu’nun romanı"nı bu kez anlatıyor sizlere...
• Fenerbahçe Kart sahibi talihli taraftarlarımızın katıldıkları etkinlikleri içeren yeni bölümümüzü bu sayıdan itibaren derginizde bulabileceksiniz. Siz de talihli bir taraftar olmak istiyorsanız vakit kaybetmeden Fenerbahçe Kart edinin!
• Onur Tuncer’in yorum ve değerlendirmeleriyle Diyarbakırspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Vestel Manisaspor, Galatasaray derbi ve Denizlispor Kupa maçları...
• Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı asistan koçu, Serhan Koç. Soyadıyla aynı şekilde telaffuz edilen coach/koç, kupaya uzanan kızların her şeyi. Antrenör Zafer Kalaycıoğlu ile birlikte uyum içinde çalışan ve potanın kraliçelerini yaratan isimlerden biri olan Serhan Koç ile Aslı Duru sizler için söyleşti.
• Basketbol, voleybol, kürek ve yüzme şubelerimizden çok özel haberler ve müsabaka sonuçları Fenerbahçe Dergisi’nde!
• Her zaman, her yerde Fenerbahçe’yi destekleyen 1907Unifeb’e dair çok özel fotoğraflar derginizde!
• Fenerbahçe Koleji’ne dair tüm haber ve etkinlikler derginizde!
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden, son haberler, etkinlikler derginizde!
• Yurt çapında yani açılan Fenerbahçe Futbol Okulları’na dair tüm haberler...
• Dergimizin en hit köşelerinden biri de sizlerin katkısıyla büyümeye devam ediyor! "Minik Kanaryalar" köşemizde geleceğin aydınlık Fenerbahçelileri, sizlere şimdiden kendilerini tanıtmak için adeta yarışıyorlar. Onların sıcak "Merhabaları"nı ve Kulübümüze seslenişlerini bu köşeden takip edebilirsiniz.
• Fenerbahçe Dergisi, her ay taraftarını Fenerbahçe gündeminden haberdar ettiği gibi moda, sinema, albüm, sergi, kitap, teknoloji, Play Station ve bulmaca köşeleriyle de, taraftarının hayatına renk katmaya devam ediyor!
• Karikatüristlerimiz Mete Kıyma ve Vacip Örger Fenerbahçe Tarihi’ni sizler için çizgi roman haline getirdiler. Şanlı tarihimizin bölüm bölüm anlatılacağı çizgi roman tüm heyecanıyla devam ediyor!
• Fenerbahçe Dergisi’nin 39 no’lu sayısı gündemi oluşturan gerçek haberlerle ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu! Bayiinizden posterlerinizle birlikte istemeyi unutmayın!

BASIN FOTOĞRAFI 1

BASIN FOTOĞRAFI 2

BASIN FOTOĞRAFI 3

BASIN FOTOĞRAFI 4

BASIN FOTOĞRAFI 5

BASIN FOTOĞRAFI 6

BASIN FOTOĞRAFI 7

PAYLAŞ

ETİKETLER
MAYIS, SAYISI, BAYİLERDE!