Volkan Demirel Logo
16MAYIS 2006
Milli Takım Kadrosu Açıklandı

Milli Takım Kadrosu Açıklandı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2008) hazırlıklarını sürdüren (A) Milli Takımı’nın Mayıs ve Haziran ayı içinde yurt dışında yapacağı 6 maçın aday kadrosu belli oldu.
Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, hazırlık maçındaki rakipleri EURO 2008 elemelerinde grupta bulunan ekipler göz önünde bulundurarak tespit ettiklerini ifade ederek, ’’Hedefimiz Eylül ayındaki ilk resmi eleme maçına kadar hazırlıklarımızı tamamlayıp, her şeyiyle tam bir takım olmak. Güzel bir hazırlık kampı ve hedefi yakalayan maçlar oynayacağımıza inanıyoruz’’ dedi.
Bu arada aday kadronun, sakat, ameliyat olacak ve cezalı futbolcuların durumları göz önünde bulundurularak tespit edildiği belirtilirken, Önder Turacı’nın ise durumu henüz açıklığa kavuşmadığı için kadroya alınmadığı açıklandı.
Ümit Milli Takım kadrosunda bulunan Can Arat, Burak Yılmaz ve İbrahim Akın’ın, 19 Mayıs’ta İskoçya ile oynanacak hazırlık maçının ardından kafileye katılacağı kaydedildi.
Fenerbahçemizde Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Servet Çetin, Tuncay Şanlı, Can Arat ve Kerim Zengin Milli Takım Aday Kadrosuna çağırılırken diğer kulüplerden çağrılan isimler ise şöyle:

Necati Ateş, Orhan Ak, Volkan Arslan, Hasan Kabze (Galatasaray), İbrahim Toraman, İbrahim Akın, Gökhan Zan (Beşiktaş), Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Hüseyin Cimşir (Trabzonspor), Gökhan Ünal, Mehmet Topuz (Kayserispor), Uğur Boral (Gençlerbirliği), Fahri Tatan (Çaykur Rizespor), Orkun Uşak (Ankaragücü), Bilal Kısa (Malatyaspor), Burak Yılmaz, Volkan Yaman (Antalyaspor), Murat Ocak (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Nihat Kahveci (Real Sociedad), Hamit Altıntop (Schalke 04), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Halil Altıntop (Kaiserslautern).
 (A) Milli Takımı kampı, 20 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de Polat Renaissance Otel’de futbolcuların bir araya gelmesiyle başlayacak.
     
(A) Milli Futbol Takımı, 24 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde 11 günde toplam 6 hazırlık maçı oynayacak.
Milli takım, 21 Mayıs Pazar günü Belçika’ya gidecek ve 24 Mayıs’ta Belçika ile karşılaşacak. 25 Mayıs Perşembe günü Almanya’ya geçecek olan milliler, 26 Mayıs’ta Gana, 28 Mayıs’ta Estonya, 31 Mayıs’ta Suudi Arabistan, 2 Haziran’da Angola, 4 Haziran’da Makedonya ile oynayacak.
Milli takım, 5 Haziran Pazartesi günü Türkiye’ye dönecek.

PAYLAŞ