Volkan Demirel Logo
22AĞUSTOS 2008
“Oyun Karakterimiz Değişmeyecek”

“Oyun Karakterimiz Değişmeyecek”

Teknik Direktörümüz Luis Aragones, takımımızın yeni sezonda oynayacağı futbol ve sistem hakkında açıklamalar yaptı. Aragones, "Biz her zaman kazanmak isteyen bir takım yaratmak istiyoruz. Sistemler değişebilir, sisteme de çok fazla bağlı kalmamak lazım. Maça göre, maçın gidişatına göre bir takım değişiklikler olabilir ama  önemli olan futbolcuların maçı ne kadar istediğidir. Daha güçlü veya zayıf ekiplere karşı oyun anlayışımız değişebilir ama bizim oyun karakterimiz, oyuna asılmamız, maçı istememiz değişmeyecektir" dedi.
Teknik Direktörümüz Luis Aragones, Fenerbahçe taraftarının resmi internet sitesi www.antu.com 'la bir röportaj yaptı. Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleşen röportajda, Aragones'e taraftarlarımızın merak ettiği konularda sorular yönetildi. Sitede yayınlanan röportajın tamamı şöyle:
"Fenerbahçemizin yeni Hocası Luis Aragones ile Samandra Tesislerimizde bir röportaj yaptık. İspanya Milli Takımı`nı Avrupa Şampiyonu yaptıktan sonra Fenerbahçemize transfer olan Luis Aragones`le röportaj yapacağımızı forumlarımızdan duyurup, kendisine sorulmasını istediğiniz soruları göndermenizi istemiştik. Doğal olarak bir çok soru geldi. Ancak Hoca çok yoğun olduğu için maalesef bize kısa bir süre ayırabildi. Biz de en çok merak edilen soruları sorduk. Kısa ama Fenerbahçemizin önümüzdeki sezon oynayacağı sisteme ilişkin ayrıntılı açıklamaların olduğu, aydınlatıcı bir röportaj olduğuna inanıyoruz. Sorularınızla katkı yaptığınız için teşekkür ederiz.

Antu.com: Sizi Avrupa Şampiyonluğunuzdan dolayı kutluyoruz, aynı şampiyonlukları bizimle de yaşamanızı diyoruz. Türkiye`ye ve Fenerbahçe`ye hoşgeldiniz.

Aragones: Öncelikle teşekkür ediyorum aslında bu Euro2008 ile ilgili fazla konuşulacak bir şey yok, sadece burada olmaktan dolayı çok mutluyum.

Antu.com: Fenerbahçe`ye geliş sürecinizi anlatır mısınız? Bu transferi kabul etmenizde sizi en çok ne etkiledi?

Aragones: Euro2008 başlamadan önce Fenerbahçe`nin ikinci başkanı tarafından bir transfer teklifi almıştık, zaten Fenerbahçe`yi çok iyi tanıyorum, oyuncularını biliyorum. Bu gelişen ligin, Türkiye liginde olmanın benim futbol anlayışıma sürekli bir şeyler katacağına, benim için yeni bir deneyim olacağına inandığım için Fenerbahçe`nin büyüklüğünü bildiğim için bu transfer gerçekleşti diyebiliriz kısaca.

Antu.com: Fenerbahçe`ye gelmeden önce futbolcularımız hakkında klasörler dolusu bilginiz olduğunu biliyoruz. Takımı çalıştırmaya başladıktan sonra sizi şaşırtan veya yanıldığınızı gösteren bir durum oldu mu?

Aragones: Gelmeden önce tabi ki futbolcular hakkında bilgim vardı, buraya geldikten sonra gördüm ki bunlar gerçekten hepsi de kaliteli oyuncular. Fakat geçen seneye göre biraz daha farklı oynadığımızı söyleyebiliriz. Geçen sene 4`lü savunmanın önünde iki pivotla oynuyorduk fakat bu sene olasılığımız olmasına rağmen tek pivotla oynamayı düşünüyoruz dörtlü savunmanın önüne.

Mesela geçen sene Semih daha ileride daha gol arayan bir pozisyonda oynuyordu, bu sene daha geride düşünüyoruz. Alex keza öyle ama bunlar tabi ben oyuncuları tanıdıkça ve bu ekip için en verimli futbolun hangisini olduğuna karar verdikten sonra ortaya çıkacak konular. Şu anda bunları konuşmak için erken ama bizim Fenerbahçe`nin en iyi futbolu ortaya koyması içinbir arayışımız, bir savaşımız var. bunu ortaya çıkaracak futbolcular da şu anda buradadır, mevcuttur, çok kaliteli bir ekibimiz var ama ilerideki günler ne gösterir onu bilemem.

Antu.com: Takımımızın şu andaki eksiklikleri sizce neler?

Aragones: Dünyanın en iyi takımlarının bile şu anda eksikleri vardır. Bu eksikler daha iyi transferlerle giderilebilir. Tabi bizim de arayışlarımız olacak ama bu konuda artık klasikleşmiş bir sözümüz var, "Her ekip daha iyileştirilebilir, daha iyi noktalara getirilebilir" o yüzden hiç bir takım "Benim takımım tamamen hazır" diyemez.

Biliyoruz ki bunun için bir uğraş veriyoruz, bizim buradaki mevcudiyetimizin asıl anlamı zaten eksiklikleri en aza indirmek. Ama her ekip büyük transferler yaparak iyileştirilebilir, daha iyi noktalara getirilebilir.

Antu.com: Lig ve çok önemli Partizan maçı öncesi yüzdeye vuracak olursak, takımımız ne kadar hazır sizce?

Aragones: Böyle yüzdeler vermekten yana olan biri değilim ama biz takımı olabildiği kadar hazır tutmaya çalışıyoruz. Burada ben size yüzde şu kadar hazırız diyemeyeceğim çünkü futbolda rakip takımları da düşünürsek şartlar eşittir. Farkları belirleyen ufak detaylardır. Tabi ki biz hazırlıklarımızı yapıyoruz ama asıl durumumuzu lig başladıktan sonra haftalar ilerledikçe daha iyi göreceğiz.

Antu.com: Taraftarlarımızdan gelen en yoğun sorulardan biri Alex`in yeni pozisyonu hakkında. Biz onun gole yakın bölgede oynamasına alıştık. Şimdi ise daha geride oynuyor. Bu hep böyle mi olacak ya da zaman içinde değişikliğe gidecek misiniz?

Aragones: Alex bu takımın kaptanıdır. Ben ondan en iyi nasıl faydalanabilirim onun savaşı içerisindeyim. Bu görüşünüze katılmıyorum. Nedenini de şöyle bir örnekle açıklayayım: Partizan maçının ikinci yarısında ileride eski pozisyonunda oynadığını söyleyebiliriz ikinci bir forvet elemanı olarak.

Şu anda defansın biraz önünde görev yapıyor olabilir. Orada oynatmanın sebebi teknik anlamda çok iyi bir oyuncu olmasıdır. Ben onu orada takıma çok iyi yön verebilsin, takımı oradan yönetebilsin diye oynatıyorum. Bu anlamda bu yetilere sahip bir oyuncu ama Alex aslında nerede ona ihtiyacımız varsa orada oynatabileceğimiz bir oyuncu.

Antu.com: Kalemizde şu anda iki alternatifimiz var. Volkan Demirel`in yedeği olan, Volkan Babacan`ın genç ve tecrübesiz olduğu düşünülürse, bu bölgeye bir takviye yapılması gerektiğni düşünüyor musunuz?

Aragones: Biz Fenerbahçe için en iyisini arama, en iyisini bulma çabası içerisindeyiz. Volkan çok iyi bir kaleci, Volkan Babacan ise ona kıyasla biraz daha genç bir kaleci ama potansiyeli olan bir kaleci, yapabilen bir kaleci. Bizim Fenerbahçe`nin en üst noktalara çıkması için arayışlarımız vardır. Bunları da sürdürüyoruz. Bu konuda taraftarlarımız rahat olsun. Eğer o bölgeye transfer ihtiyacımız ortaya çıkarsa, o gün geldiği zaman konuşulur ve halledebiliriz. Ancak ben şu anda ben ikisinin bu işi götürebileceğine inanıyorum. Tabi ilerleyen günlerde bu konuda arayışlarımız da olabilir.

Antu.com: Şu an oynadığımız sistemde her rakibe karşı ısrarlı olacak mısınız? Yoksa rakibin gücüne göre sistem değişikliği olabilir mi?

Aragones: Özellikle güçlü ekipler karşısında oynadığımız zaman oyun anlayışımızın değişeceğini söylemek istemiyorum. Biz hep aynı oyun anlayışıyla maça en iyi şekilde hazırlanıp, maçı alabilmek için elinden gelen herşeyi yapabilen bir Fenerbahçe izleteceğiz bu sene. Fakat demek istemiyorum ki sürekli saldıracağız. Biz her zaman kazanmak isteyen bir takım yaratmak istiyoruz. Sistemler değişebilir, sisteme de çok fazla bağlı kalmamak lazım. Maça göre, maçın gidişatına göre bir takım değişiklikler olabilir ama  önemli olan futbolcuların maçı ne kadar istediğidir. Daha güçlü veya zayıf ekiplere karşı oyun anlayışımız değişebilir ama bizim oyun karakterimiz, oyuna asılmamız, maçı istememiz değişmeyecektir.

Antu.com: Sizin gençlere önem veren bir hoca olduğunuzu biliyoruz. Fenerbahçe`de de bu özelliğinizi sürdürecek misiniz? Altyapımızla ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyor musunuz?

Aragones: Geçenlerde iki kalecimiz de milli takımlara gittiği için genç takımdan bir kaleci çağırma durumumuz oldu. Ben şöyle bir antrenörüm; genç oyuncuları bulup çıkarmak benim misyonumdur, çok severim bunu yapmayı ama ben burada Fenerbahçe`nin A takımının antrenörü olduğum için zaten A takımla yapacak çok işim olduğu için öteki konulara çok fazla vakit bulamıyorum. Ancak Önder hocamız olsun, Volkan Ballı olsun bana her konuda destek veriyorlar. Fenerbahçe`yi hem futbol anlamında, hem sosyal anlamda nasıl daha ileriye taşıyabiliriz diye onlarla sürekli konuşuyoruz.

Benim A takımla ilgili konularda uğraşmaktan, altyapıyla ilgilenmeye zamanım kalmıyor ancak zaten Önder hoca bize "Şöyle bir genç oyuncu var" dediği zaman izliyorum, Önder hocayla fikir alışverişi yapıyorum. Ancak bu konuda benim yürüttüğüm özel bir çalışma olamıyor ama onların bana ilettiği bazı oyuncular oluyor.

Ben Fenerbahçe ile kontrat yaptığım zaman zaten Fenerbahçe'nin 1. takımıyla ilgili kontrat yaptım. Bunu yapmak istesem de buna vakit bulamıyorum ve zaten burada o konularla ilgilenen bir ekip var.

Antu.com: Son olarak Türkiye`de olmaktan, Fenerbahçe ile çalışmaktan memnun musunuz? Fenerbahçe`daki ortamı nasıl buldunuz?

Aragones: Buraya gelmekten çok memnunum. Sizinle Türkçe konuşmayı çok isterdim. Ben bir dünya vatandaşıyım hiç bir ülkeyi birbirinden ayırmıyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Fenerbahçeli insanlarla, taraftarlarla birlikte olmak benim çok memnun olduğum bir konu. Kısaca burada olmaktan çok memnunum ve önümüzdeki günlerde ne yapacaksak Fenerbahçe için yapacağız."


 

PAYLAŞ