Volkan Demirel Logo
10OCAK 2008
“Özgüvenimiz Başarıyı Getiriyor”

“Özgüvenimiz Başarıyı Getiriyor”

Sezon arası kampını Antalya'da sürdüren takımımızdan kalecilerimiz Volkan Demirel ve Volkan Babacan Fatih Demirkol'un sunduğu Kamp Günlüğü programına katıldılar. Demirkol'un sorularını yanıtlayan kalecilerimiz ikinci yarıya bakışlarını ve takımdaki dayanışmaya ilişkin açıklamalarda bulundular.

Demirel: "Kayseri maçından sonra 2. etap olarak kampımıza devam ediyoruz. Kampımız güzel geçiyor. Pazar günkü maçımıza çok iyi bir şekilde hazırlanıp iyi bir sonuçla yolumuza devam edeceğiz. Buradaki ortam zaten bildiğimiz bir ortam. Tüm sezon ortası kamplarımızı burada geçiriyoruz. Otelimiz bizler için çok güzel bir ortam yaratmış, şartlar her zamanki gibi çok güzel. Her kampımız gibi bu kamp da çok neşeli ve tempolu geçiyor. Semeresini de ligde alacağımızı düşünüyorum."

Babacan: "Kampın çok kısa bir zaman zarfı içinde olması bizim için bir avantaj. Lige konsantre oluyoruz. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. 2. yarıya hazır olacağız."

Demirel: "Kayserispor maçında inanın takımın neler çektiğini tahmin edemezsiniz. Sahaya ilk olarak kamp ayakkabılarımızla çıktığımızda ayakta durmakta zorluk çektik. Buna rağmen bütün takım arkadaşlarım ellerinden geleni mücadeleyi ortaya koydular. Koşmak, depar atmak gerçekten çok zordu. Sakatlık yaşamadan o maçı atlattığımız için kendimizi şanslı saymalıyız. Zemin betondan farksızdı. Orada alınan 1 puanı bu nedenle iyi diye yorumluyorum. Önümüzde gruptan çıkmamızı sağlayacak imi maçımız daha var. Bu 2 maçı da kazandığımız takdirde 8 puana ulaşacağız. Bu da gruptan çıkmamıza yetecektir diye düşünüyorum. Benim durumuma gelince; bir kaleci maça nasıl başlarsa öyle devam eder. Maçın ilk dakikalarında Mehmet Eren'in bir şutu geldi. Onları alınca maç bu şekilde devam etti. Kalecilerin günü olur, o gün de benim günümdü."

Demirel: "Kamp süremiz çok kısa olduğu için ve hazırlık maçı yapılmayacağı için Türkiye Kupası maçında hocamız oyuncularını görmek için as kadroyla oynamayı tercih etti. Bunun doğru olduğunu düşünüyorum ve saygı göstermek lazım. Volkan'a gelince her zaman söylüyorum çok yetenekli bir arkadaşım. 1988 doğumlu. Bu yaşta Fenerbahçe A takımıyla idmanlara çıkıyor. Görev verildiği takdirde kalesini en iyi şekilde koruyacağına inanıyorum. Bu şansı da inşallah en kısa sürede yakalayacaktır."

Babacan: "Hazır olmam için uzun bir zamana ihtiyacım var. Görev verildiği takdirde en iyi şekilde yerine getireceğime inanıyorum. Çok çalışmam gerektiğini, eksiklerimin olduğunu çok iyi biliyorum. Ümit Milli Takım için de çalışmalarımı aksatmadan sürdüreceğim."

Demirel: "Murat Hoca bizim için çok büyük bir artı ve avantaj. Bizimle çalışmaktan çok mutlu o da. Her idmandan önce odasında toplanırız, maç cd'lerine bakarız. Çok iyi bir diyalog içerisindeyiz. Aramızdaki bu diyalog, takım arkadaşlarımızla, hocamız Zico ile aramızdaki dayanışma kaledeki başarıyı getiriyor bence.
Şampiyonlar Ligi için takım olarak çok büyük bir inanca ve özgüvene sahibiz. Taraftarımız da aynı şekilde… Bu da takımızı en iyi yerlere taşıyacaktır. Herkes Sevilla'nın çıkmasını iyi bir kura olarak değerlendiriyor ancak bence Sevilla, Avrupa'da takım oyununu en iyi oynayan takımlar arasında. Geçen akşam Real Betis ile oynadıkları maçı izledim. Kendi sahalarında çok iyi oynuyorlar. Rakip takıma neredeyse pozisyon vermediler. Ama Fenerbahçe olarak önce kendi sahamızda iyi bir sonuç aldıktan sonra oraya gidip aldığımız skora yakışır bir skor daha alarak çeyrek finale kalacağımızı düşünüyorum. 8 maçlık periyotta çok iyi bir mücadele sergiledik. Açıkça söyleyeyim; kaza ve bireysel hatalardan kaynaklı goller yemişiz ancak takım olarak pozisyon tanımamışız tüm maçlarda. Dışarıda oynadığım en rahat maç PSV maçı diyebilir size… Bu Sevilla maçı için de gerçekleşecektir."

Babacan: "Buralara kadar çok zorlu bir periyottan geçerek geldik. Takım arkadaşlarımızı çok iyi maçlar çıkardı. Çok büyük bir inanç hakimdi. Maçlara çok rahat çıkıyorlardı. Her zaman galip gelme psikolojisi vardı. Böyle de oldu. Düşündüklerimizi sahaya yansıttık. Sevilla, İspanya liginin çok iyi takımlarından. Sevindirici bir kura gibi gözüküyor ama bundan sonrası için her takımın zorluk derecesi aynı büyüklükte diye düşünüyorum. Eğer gol yemeden deplasmana gidersek bu turu geçeceğimize inanıyorum."

Demirel: "Türkiye liginde her zaman bir çekişme var. İkinci yarı da böyle devam edecek. Fenerbahçe için biraz daha zorlu geçebilir çünkü üç kulvarda yarışa dahil oluyoruz ve bu üç kulvar da bizim için çok önemli. Türkiye Kupası'nı almak istiyoruz.  Şampiyonluk yarışında her zaman ismimiz geçiyor ve lig şampiyonu olmak istiyoruz. Arada bir kaybımız olmasaydı 6 sezondur üst üste şampiyonluk yaşamış olacaktık. Şampiyonlar Ligi'nde ise emin adımlarla ilerliyoruz. Kulvarlarımızın hepsinde başarı hedefliyoruz ve buna ulaşacağız. Taraftarımızın hakkını vermek lazım. Muhteşemler! Özellikle Şampiyonlar Ligi maçında ben diğer futbolculardan daha fazla hissedebiliyorum onları, onlar tezahürat yaparken ben içimden eşlik ettiğimi daha hatırlıyorum. Çok büyükler!"

Babacan: "Ben geçen sene İstanbulspor'da kiralık oynadım. Orada en fazla 100 kişinin önünde maça çıktıktan sonra burada 55 binin önüne çıkmak tabi çok heyecan verici. Bazen kulübede otururken öyle bir atmosfer oluyor ki maçı bırakıp tribünleri izlerken buluyoruz kendimizi. İnanılmaz bir şov var tribünlerde. Her şeyi onları mutlu etmek adına yapıyoruz. Onlar da desteklerini hep sürdürsünler."


 

PAYLAŞ