Volkan Demirel Logo
12KASIM 2012
Raul Meireles: “Fenerbahçe’de Olduğum İçin Çok Mutluyum”

Raul Meireles: “Fenerbahçe’de Olduğum İçin Çok Mutluyum”

Oyuncumuz Raul Meireles, Fenerbahçe’nin, Türkiye Ligi’ndeki önemli takımlardan biri olduğunu, Fenerbahçe forması altında şampiyonluklar ve kupalar kazanmak istediğini söyledi.

LİG TV’de yayınlanan Pazartesi Gecesi Futbolu isimli programa konuk olan Raul Meireles, Fenerbahçe’deki transfer sürecinden, Türk ve İngiliz futbolu arasındaki farklara, saha içindeki oyun anlayışından, vücudundaki dövmeleri ile giyinmeye olan merakına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

"Fenerbahçe’nin bonservisimi ödemesi gurur vericiydi"
İlk olarak Fenerbahçemize, geliş sürecine değinen Raul Meireles, "Öncelikle şunu belirtmek isterim. Fenerbahçeye imza attığımda, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayına çıkmıştım. Ancak ilk defa ulusal bir kanalda yayına çıktım. Kariyerime ilişkin de, ben aslında kariyerim adına çok fazla plan yapmayı sevmem. Fenerbahçe’nin beni istediğini duyduğumda mutlu oldum ve benim bonservisimi ödediler. 10 milyon Euroluk bir bonservisim vardı. Bu benim için gurur duyduğum bir davranıştı. Gelmeden önce de Dirk Kuyt ile konuştum. Fenerbahçe hakkında çok şey anlattı. Yine aynı şekilde Türkiye’deki Portekizli oyuncularla konuştum ve İstanbul’un güzel olduğunu söylediler. Bu anlamda karar verdim. Aynı zamanda Kuyt’ın kızıyla benim kızım arkadaş. Liverpool’da aynı okulda okudular."dedi.

"Fenerbahçe çok büyük bir kulüp"
Fenerbahçe’ye imza attıktan sonra, Tesislerimizi, Stadımızı ve Taraftarı görmesinin ardından büyük bir kulübe geldiğini söyleyen Yıldız oyuncu, "Fenerbahçe’nin bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. Tabi gelmeden önce. Ancak geldikten sonra, gördüm ki büyük bir camiadayım. Taraftarımız çok renkli. Tesisler çok güzel. En iyilerden bir tanesi. Şu ana kadar çok mutluyum. Fenerbahçe’yi seçmekten de çok mutluyum."şeklinde konuştu.

"Türkiye’de futbolcular kalpleriyle oynuyor"
Türk futbolu ve İngiliz futbolu hakkında da konuşan Portekizli yıldız, "Öncelikle İngiltere’de taktik daha ağır basıyor, Türkiye’de ise tutku var. Oyuncular daha çok kalpleriyle oynuyorlar. Benim için başlangıçta zor oldu. Ben taktik seven bir oyuncuyum. Ama takım bu yönde devam ediyor ve daha iyi olacağız."ifadelerini kullandı.

"Benim için önemli olan takımımdır"
İngiltere’de oynadığı dönemde, spor medyasının kendisi hakkında ’daha ofansif mi yoksa, daha defansif mi’ oynadığını tartışmasına ilişkin soruya ise, "Ben öncelikle her zaman, hocamın benden istediğini yapmaya çalışan bir oyuncuyum. Bana hücuma yönelik oyna derse, öyle oynarım. Benim için takım önemli. İngiltere’de, medya özellikle defansif ve güçlü oyuncuları sever. Bazen de taktik anlamda iyiysen, güçlü olmana gerek yok. Tabii bu benim kendi görüşüm."şeklinde cevap verdi.

"Türkiye Ligi zorlu bir lig"
Türkiye Ligi’nin güçlü olduğunu ve bu bağlamda güçlü takımların mücadele ettiğini belirten Meireles, "Çok zor bir Lig ve iyi takımlar var. Her maç, zor maçtır. Özellikle deplasman maçları zor geçiyor. Oyun hızı da yüksek oluyor. Takımlarda bazen de taktik unutuluyor ve kalpleriyle oynuyorlar. Portekiz’de de aynı şey var."açıklamasında bulundu.

"İyi olmak için iyi çalışmak gerekiyor"
UEFA’nın istatistiklerinde, en çok koşan oyuncular arasında 1.sırada yer alan Oyuncumuza, bunu neye borçlu olduğunun sorulması üzerine, Raul Meireles, "Her şeyden önce takımıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Daha çok koşmam gerekirse de koşarım, sahada koşunuzu kontrol edemiyorsunuz. Benim için Takımıma yardımcı olmak önemli. İyi oynamak için ya da iyi koşmak için antrenmanlarda çok çalışmak gerekir. Çünkü antrenmanda ne yaparsan, maçlarda da onu yaparsın. Antrenmanda rahat olursan, maçta da öyle olursun. Zor maçlarda özellikle daha çok konsantre olursunuz ve koşarsınız. Bazen çok koşarsın ama topa değemezsin. Takımda çok koşan ya da az koşan oyuncular vardır. Benim pozisyonumda koşmak iyi bir şey. Başka pozisyonda olmayabilir tabi."diye cevapladı.

"Takım oyunu oynayarak kazanıyoruz"
UEFA Avrupa Ligi’nde Limassol ve Süper Lig’de de Orduspor karşısında alınan galibiyetleri takım oyunu oynamanın getirdiği avantajlar olarak açıklayan Portekizli yıldız, "Bazen futbolda kazanmak için çok çalışırsınız ama kaybetmek de vardır. Bu takımı oluşturmak zaman alır. Son maçlarda takım gibi oynamaya başladık ve kanıtı da aldığımız galibiyetler. M’Gladbach, Beşiktaş maçları da bu anlamda iyiydi. Ama bu maçlardan sonra Milli takımlara gittik ve sakatlıklar yaşandı ama şu an iyiyiz. UEFA Ligi’nde de kararlı ve emin adımlara devam ediyoruz" dedi.

"Bayan taraftarımızın desteği harikaydı"
Bayan taraftarlarımızın da verdiği desteğin, Takımımızın kazanmasında önemli bir etken olduğuna da değinen Raul Meireles, "Benim için yeni bir deneyimdi. Ama harika olduğunu söylemek isterdim. Tüm maç boyunca çığlık çığlığa bağırıyorlardı. Sanırım bu şeyler Türkiye’de olur. Stadımız her zaman doluydu. İngiltere ya da Portekiz’de bu kural olsaydı stadyumlar boş olurdu" ifadelerini kullandı.

"Volkan, en iyilerden biri"
Fenerbahçemizin ve Milli takımımızın kalecisi Volkan Demirel’in, Avrupa’nın en iyilerinden biri olduğunu da belirten Meireles, "Ben onunla her gün antrenmanlarda birlikte çalışıyorum. Gerçekten en iyilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Moussa Sow, aynı şekilde kaliteli bir oyuncu ve  attığı gollerle de bunu kanıtlıyor" açıklamasında bulundu.

"Türkiye’de Almeida ile görüştüm"
Türkiye’ye geldikten sonra, kendi vatandaşı olan Almeida ile görüştüğünü belirten Raul Meireles, Almeida ile aynı takımda oynayan Manuel Fernandes’in de iyi bir oyuncu olduğunu söyleyerek, "Almeida ile görüştük. Şimdiye kadar evimi düzenliyordum. İşlerimi hallettim ve arkadaşlarımla daha çok zaman geçireceğim. Fernandes, en iyisi olmayabilir ama en iyilerden biri. Milli takımda beraber oynuyoruz, kaliteli bir oyuncu. Bu yıl da Beşiktaş ta kanıtlayacaktır kendini."dedi.

"Türkiye’de kaliteli oyuncular var"
’Türkiye’de hangi futbolcuları beğeniyorsun’ sorusu üzerine, "Galatasaray’dan Selçuk İnan, iyi bir oyuncu. Şu an yurt dışında oynayan Arda Turan da iyi bir oyuncu. Kaliteli oyuncular var." cevabını verdi.

"Takım olduğunuz sürece uyum sorunu yaşamazsınız"
Futbolcular için adından sıkça söz ettiren ’uyum sorununa’ ilişkin de birkaç cümle söyleyen Meireles, "Bence uyum, sahada değildir. Daha çok arkadaşlarını tanımak, takım olmaktır. Çünkü takım arkadaşlarıyla iletişimde olmak önemlidir. Sahada futbol var ve her yerde aynıdır. En önemlisi de arkadaşlıktır.  Şu ana kadar çok mutluyum."dedi.

"14 numarayı seviyorum, çünkü kızımın doğum günü"
14 numaralı formayı tercih etmesini, "14 Ekim kızımın doğum günü. Bu nedenle 14 numaralı formayı giyiyorum" şeklinde açıklayan Meireles, saç kesimindeki değişim için de, "Değiştirmeyi çok seviyorum. Artık saçım azaldı ve uyum sağlamaya çalışıyorum. Sakallarımı da aynı şekilde değiştiriyorum" dedi.

"Dövmelerimin hepsinin ayrı bir anlamı var"
Dövmelerinin de çok ünlü olduğunun hatırlatılması üzerine, vücudundaki her dövmenin ayrı bir anlamı olduğunu söyleyen Raul Meireles, "Hepsi benim ailem aslında. Aile üyelerimin resimleri var. Benim hayatımla ilgili her şey var. Benim için bir tutku. Sırtımda büyük bir ejderha var, kollarımda da dövmeler var. Japon tarihine göre; hem koruma anlamına, hem de mükemmel bir hayvan olarak nitelendirilir ejderha. Aynı zamanda Portekiz’in de sembolü" diye konuştu.

"Türkçe olarak ’afiyet olsun’ diyorum"
Takımımızdaki yabancı oyunculara verilen Türkçe dersleriyle ilgili de, ilk derse özel antrenmanından dolayı katılamadığını söyleyen Raul Meireles, Türkçe olarak ’Afiyet Olsun’ dedi. Giyim konusundaki merakı da sorulan Meireles, Portekiz’de daha önceden kendi mağazasının olduğunu, şu an için bunun olmadığını belirtti.

"İlk golüm Türkiye’ye oldu"
Milli takım forması altında kariyerinin ilk golünü 7 Haziran 2008 tarihinde Türkiye’ye attığı da hatırlatılan Meireles, "Evet, hatırlıyorum. Portekiz-Türkiye maçı. 83.dakikada oyuna girdim ve 93.dakikada kariyerimin ilk golünü attım" diye konuştu.

"O maçı hala hatırlıyorum"
Chelsea ile kaldırdığı Şampiyonlar Ligi Kupası’nda, yarı final ilk maçında kendisine sarı kart gösteren hakemi unutup unutmadığının sorulması üzerine ise, "Hiç unutmadım. 2-1 biz kaybediyorduk ve zor oldu benim için. Hakeme kart verme diye de özellikle söyledim. Hakeme bana kart verme dedim ama verdi. Türk hakemdi."cevabını verdi.

"İsmimdeki son harf farklı söyleniyor"
İngiltere’de adının ’Meireles’, Portekiz’de ise ’Meireleş’ olarak söylediğini de belirten tecrübeli oyuncu, "Meireles ingiltere’de, ama Portekiz’de ’Meireleş’ olarak söyleniyor. Ama Meireles’i kabul ediyoruz. Takım içinde de konuşulan dil İngilizce ağırlıklı olarak. Baroni ile Portekizce konuşuyoruz. Birçok Türk oyuncu da İngilizce konuşuyor" dedi.

"Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok mutluyum"
Sözlerini, Türkiye’de ve Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek noktalayan Portekizli yıldız, "Türkiye’de ve Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum. Elimden gelini yapacağım. Kupa ve Şampiyonluk kazanmak için en iyi şekilde mücadelemi vereceğim."ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ