Volkan Demirel Logo
15TEMMUZ 2010
“Şampiyonlar Ligi’ne Kalmamız Şart”

“Şampiyonlar Ligi’ne Kalmamız Şart”

Kalecilerimizden Volkan Demirel, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman’ın en büyük avantajının takımı tanıması olduğunu, yeni transferimiz Stoch’u ise hırslı bir oyuncu olarak gördüğünü söyledi. Şampiyonlar Ligi’ne kalmalarının şart olduğunu ve gelecek rakibin önemli olmadığını söyleyen Volkan Demirel, önümüzdeki hafta yapılacak Galatasaray maçının sadece bir hazırlık karşılaşması olarak görülmesi gerektiğini de ifade etti.

Volkan Demirel, Belçika kampını sürdüren Takımımızın bugün sabah saatlerinde yaptığı antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk olarak bir süredir devam eden sakatlığı hakkında bilgiler veren Volkan Demirel, "Arka sol adalemde ağrı var. Tedavi oluyorum. Bugün idmanlara başladım. Fazla zorlayıp yırtığın büyümesini istemiyoruz. Temkinli bir şekilde idmanları yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda geçecek" diye konuştu.

Kamp çalışmalarını da değerlendiren Volkan Demirel, "Sezon başı kampları her zaman yorucu geçiyor ve ufak tefek sakatlıklar olabiliyor ama iyi çalışmamız lazım. Bu ufak tefek sakatlıkları dert etmemeliyiz. Bu çalışmaların yararını sezon içinde göreceğiz" diye konuştu.

Aykut Kocaman ile çok iyi bir iletişim kurduklarını belirten Volkan Demirel, "Aykut Kocaman’ın avantajı geçen sezon takımın içinde olması. Nelerin eksik olduğunu çok iyi biliyor. Bize de bunları anlatıyor. Şu anda çok iyiyiz. Yeni yeni çalışmalarla sitemimiz oturtulmaya çalışılıyor Aykut Hoca tarafından. Futbolcular ve Aykut Hoca için iletişim anlamında çok iyi bir durum söz konusu" dedi.

AZ Alkmaar karşısında alınan sonucu yorgunluğa bağlayan Volkan Demirel, "Hazırlık maçları ölçü değil. Yenilsek de yensek de bunlar hazırlık maçıdır. Yenilirsek kötü yanlarımızı gidermek için daha yoğun çalışacağız. Dün takım da biraz yorgundu. Takımın dün sahada biraz yorgun olduğunu gördüm. İdmanlar sert ve yoğun geçiyor. İyi futbol oynadığımızı düşünüyorum. Takım oturunca daha da iyi olacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Yeni transferlerimiz hakkında gözlemlerini de paylaşan Volkan Demirel, "Stoch’u fazla tanımıyorum ama idmanlarda ve dünkü maçta çok hırslı bir oyuncu olduğunu gördüm. Topu kaybedince topu kovalıyor. Bizim bu tarz futbolculara ihtiyacımız var. Caner ve İlhan’ı zaten tanıyoruz. F.Bahçe’ye gelen futbolcuların tartışılması zaten doğru değil. Sezon içerisindeki performansına bakarak yorum yapmak daha doğru olur" dedi. 

İlk amaçlarının Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak olduğunu belirten Volkan Demirel, "Rakip bizim için önemli değil, bizim yaptıklarımız önemli. Rakip kim olursa olsun Şampiyonlar Ligi’ne kalmamız şart. Çünkü Şampiyonlar Ligi futbolcular için daha güzel bir atmosfer ve vitrin. İnşallah F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettireceğiz" dedi.

Fenerbahçemizin önümüzdeki hafta Almanya’da Galatasaray ile yapacağı maçın sorulması üzerine Volkan Demirel,  "Buradaki gurbetçi vatandaşlarımız için Galatasaray maçı iyi bir maç olacak ama bizim için hazırlık maçından öte bir maç değil. Bizim için önemli olan lig, kupa ve Şampiyonlar Ligi maçları. Hazırlıklarımız doğrultusunda bu maça çıkacağız. Mağlubiyet ya da galibiyet bizi etkilemez" dedi. 

Fenerbahçe kadrosunda yetenekli kaleciler bulunduğunu belirten Volkan Demirel, "Benim için rahatlık hiçbir zaman söz konusu değil. 2-3 gündür bir sakatlığım söz konusu. Dün Volkan çıktı, gol yemesine rağmen iyi maç çıkardı. 3 tane çok yetenekli kaleci geliyor. Benim yerim de Alex’in yeri de garanti değil.Aykut Hoca çok adaletli bir hoca. Kim hak ederse ona formayı verecektir" dedi.

Ligimizdeki takımların yaptığı transferlerin sorulması üzerine ise Volkan Demirel, "Sezon başındaki transferler önemli değil. Bence sezon içinde yapılacak transferler önemli. Kimler geldi geçti ama isteneni veremedi. İsim önemli değil, takıma ne kadar katkı sağlayacağı önemli. İnşallah hayırlısı olur. Herkes ihtiyacına göre transfer yapıyor. Hayırlısıyla bir sezon geçirirler" diye konuştu.


 

PAYLAŞ