Volkan Demirel Logo
28OCAK 2010

"Saygı Gösterilmesini Bekliyorum"

Kalecimiz Volkan Demirel bazı gazetelerde basın mensuplarıyla gerginlik yaşadığına dair çıkan haberler üzerine yaşanan olayları Fenerbahçe Televizyonu'na anlattı. Nişanlısı ve kız kardeşiyle birlikte İstinye Park isimli alış - veriş merkezine gittiklerinde kendilerine bazı basın mensupları tarafından saygısızca ve rahatsız edici bir tarzda davranışlar sergilendiğini belirten Volkan, her şeyden önce herkesten kendisine ve ailesine saygı duyulmasını beklediğini ifade etti.

Kendisinden nazikçe bir istekte bulunulduğunda hiç bir basın mensubunu geri çevirmediğini belirten Volkan, ancak bu kez tavırların çok çirkin olduğunu ifade ederek yaşananları şöyle anlattı: "İstinye Park'ta akşam 9 seansına bir filme gittik. Filme kadar vaktimiz vardı, bu arada ailemle beraber biraz zaman geçirmek istedik. Nişanlım  ve kız kardeşimle beraber  yemek yedik, vaktimiz var diye biraz dolaşalım dedik ..  Güvenlik görevlilerinin olduğu kapıdan çıktık, çıkar çıkmaz bir televizyon kanalından muhabir ve kameraman geldi yanımıza,  gayet seviyeli sorular sordu, ben de gayet samimi cevaplar verdim. Hiç bir sorun yaşamadık. Daha sonra dışarı çıktık, biraz dolaştık.  Bu arada bazı gazetelerin magazin muhabirleri bizi takip etmeye başladı.4-5 ay önce böyle bir ortamda fotoğraf çekimi için izin istemişlerdi ve o zaman da sorun çıkarmadan onlara yardımcı olmuştum. Ama bu kez tavırları çok farklıydı. Bu kez fotoğraf makinelerini önce saklıyorlar sonra durup durup sanki ortada sıra dışı birşey varmış gibi çekim yapıyorlardı. Ailem de ben de bu durumdan rahatsız olduk ama dışarıda sesimizi çıkarmadık. Sonuçta onlar da işlerini yapıyorlar diye düşündük. Sonra içeri girdik o arkadaşlardan biride içeri geçti, yine çekim yapmaya devam etti. Ben de kendisine bu durumdan ailemle birlikte rahatsız olduğumuzu ve biraz saygı beklediğimizi, ailemle biraz rahat zaman geçirmek istediğimi ifade ettim. Muhabir arkadaş da bana müesseseden izin aldığını çekimlere devam edeceğini gayet rahatsız edici ve saygısızca bir üslupla söyleyince ortam biraz gerildi. Ben herşeyden önce aileme ve bana saygı gösterilmesini bekliyorum. Benden saygı çerçevesi içinde bir istekte bulunulduğunda ben hiç bir basın mensubu arkadaşımı geri çevirmiyorum, mümkün olduğunca yardım ediyorum. Bence herkes karşılıklı sevgi saygı içerisinde olursa daha anlamlı daha hoşgörülü bir ortam oluşturabiliriz diye düşünüyorum ama arkadaşların bana yaptığı saygısızlıktı" dedi.

Tünkcell Süper Ligi'nin 19. haftasında Sivasspor'la  oynanacak karşılaşmaya da değinen Volkan Demirel, "Ligde güzel bir durumdayız,  ligde koyduğumuz hedeflere adım adım ilerliyoruz. Geçtiğmiz hafta çok önemli bir galibiyet elde ettik, şimdi önümüzde Sivas deplasmanı var.
Zor bir deplasman, hava şartlarının kötü olduğunu biliyoruz ama biz oraya kazanmak için gidiyoruz. Çünkü liderlik koltuğunu sağlamlaştırmak, ilerleyen haftalara tekrar lider olarak girmek ve hedefimize  ulaşmak istiyoruz . Bunun için tek amacımız var; o'da kazanmak. Eksiklerimiz var ama Fenerbahçe formasını giyen her futbocu üzerine düşeni en iyi şekilde yapar. Çok kaliteli ve geniş bir kadromuz var. Mücadele ettiğimiz takdirde kazanacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası için yapılan kura çekimini de değerlendiren başarılı file bekçisi ,"Türkiye Kupası bizim için çok önemli. Güzel bir kura çektik diye düşünüyorum. Bursaspor çok kaliteli ve yetenekli bir takım. Bursaspor'un Türk futbolunda önemli bir yeri var. Güzel bir karşılaşma olacak, burada güzel bir sonuç alırsak gol yemeden ilk maçı bitirirsek turu geçmek için şansımızı artırırız. Daha sonra Denizlispor-Manisaspor maçının galibiyle oynayacağız. Öncelikle Bursaspor maçını geçmeliyiz. Bu yolda emin adımlarla ilerleyerek mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Şampiyon olarak Ziraat Türkiye Kupası'nı  kazanmayı hedefliyoruz. Hem kupada hemde ligde istediğimiz yere geleceğiz. Buna tüm kalbimle inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞ