Volkan Demirel Logo
29MART 2010

"Sevinci Ve Hüznü 24 Saat Yaşamak Zorundayız"

Fenerbahçemizin başarılı kalecisi Volkan Demirel, Galatasaray'ı mağlup ettikleri için büyük mutluluk yaşadıklarını ama artık takım olarak Kayserispor maçını düşünmeye başladıklarını söyledi. Galatasaray maçının sevincini yalnızca 24 saat yaşamaları gerektiğini ifade eden Volkan, "Sevinci de hüznü de 24 saat yaşamak zorundayız ve şimdi bir sonraki hedefimize kilitlendik. Galatasaray derbisi sonrası maçın heyecanı, kazanmanın mutluluğu ile çok yoğun duygular yaşadık. Hatta ben sabah 6'ya kadar maçı tekrar tekrar izledim ve yaşadım. Galatasaray maçı Fenerbahçe camiası için çok önemlidir. Ama bu derbi bizim için farklı bir anlam taşıyordu. Çünkü bu maçın galibiyetiyle önümüzün açılacağını ve şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakalayacağımızı biliyorduk. Aynı zamanda da çok fazla eleştirilen Fenerbahçe'nin şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu kanıtlamak istiyorduk. Galatasaray galibiyeti bizim için ekstra bir kuvvet oldu. Şimdi yere daha sağlam basıyoruz ve hedefimize daha emin adımlarla yürüyoruz. Galatasaray'ı Ali Sami Yen Stadı'nda yenmek büyük başarı. Çünkü gerçekten çok kaliteli bir kadroları var. Bu başarıyı biz elde ettik. Ben tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Güzel bir galibiyet oldu. Tüm Fenerbahçe camiasına bu galibiyet kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Galatasaray maçının sonlarına doğru yaptığı hareketin yanlış anlaşılmasından üzüntü duyduğunu dile getiren Volkan, "Maçın son anlarında bir pozisyonda topu sırtımı dönerek kontrol etmiştim. Bu olay yanlış anlaşıldı ve benim bu hareketi rakiple alay etmek için yaptığım şeklinde yorumlar yapıldı. Bizim ülkemizde bu tarz şeyler biraz abartılıyor. Hiçbir şekilde içimden kötü bir niyet geçirerek o hareketi yapmamıştım ama yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için özür diliyorum. Tüm futbol camiasının şunu bilmesini istiyorum ki hiçbir şekilde içimden kötü bir niyet geçmemişti ve rakibimizle alay etmek gibi bir niyetim yoktu. Zaten maçta çok güzel bir ortam vardı. Galatasaray seyircisine de teşekkür etmek lazım. Biz sahaya çıktığımızda bizi alkışladılar. Kendilerine yakışanı yaptılar. Bence Türk futbolu bu güzelliklerle dolu olmalı. Futbol bir şov oyunudur. Bende o an şova yönelik bir hareket sergilemek istedim. O an içimden gelen basit bir hareketti. Kötüye çekilmesini hiçbir şekilde istemedim. Yanlış anlaşıldıysam tekrar tekrar özür dilerim" dedi.

Kayserispor maçının kendileri için büyük önem taşıdığına değinen Volkan Demirel,
"Artık Kayserispor maçını düşünüyoruz. Hatta maçtan hemen sonra bile arkadaşlarımla konuşurken artık Kayseri maçını düşünmek zorunda olduğumuzu söyledik. Galatasaray galibiyetinin anlamlı olması için Kayserispor'u yenmek zorundayız ve derbi galibiyetinin anlamı Kayseri galibiyetiyle pekişmeli. Kayserispor'u da seyircimizle birlikte yenmemiz gerek. Eminim ki tamamı dolu tribünler önünde oynarız. Çünkü artık Fenerbahçe taraftarlarının da şampiyonluk havasına girdiğini düşünüyorum. Belki zaman zaman onları çok üzdük, zaman zaman oynadığımız futbol onları memnun etmedi. Ama artık taraftarlarımızla bir bütün olduk, şampiyonluğa yürüyeceğiz. Bu saatten sonra güzel futboldan ziyade sonucu ve kazanmayı düşünmeliyiz. Tamamen skora endeksli haftalara girdik. Hataların en az olması gereken kritik bir dönemdeyiz. Hep beraber taraftarlarımızın da desteğiyle Kayseri karşısına çıkacağız ve yolumuza beraberce devam edeceğiz. Fenerbahçe taraftarı bize Manisaspor maçında , "Galatasaray'ı yenmedin gelmeyin" demişti. Biz Galatasaray'ı yendik görevimizi yaptık. Şimdi biz de taraftarlarımızdan tribünleri doldurmalarını bekliyoruz. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na taraftarlarımızı davet ediyoruz. Stadımız dolsun. Bizde sahaya çıkıp onlardan alacağımız güçle Kayseri'yi yenelim ve şampiyonluk yolunda taraftarımızla birlikte yürüyelim" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ