Volkan Demirel Logo
01ŞUBAT 2008
Şubat Sayısı Tam 164 Sayfa

Şubat Sayısı Tam 164 Sayfa

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün "TEK" resmi dergisi olan Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısı, toplam 164 sayfa ile dopdolu içeriği, hiçbir yerde görmediğiniz fotoğrafları, dev posteri ve Fenerli Çocuk ilavesiyle bayilerdeki yerini alıyor. 
Fenerbahçe Dergisi’nin 60 no’lu sayısı, Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımızın yeni transferi Claudio Maldonado’nun görselinin bulunduğu ve "Şilili yıldız Fenerbahçe’de MALDONADO" başlıklı kapağıyla bayilerdeki yerini alıyor.

Derginiz bu sayısında da sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında poster armağan ediyor. Sivasspor maçında attığı 2 golle çıkışını sürdüren oyuncumuz Mateja Kezman’ın posteri sizlerle oluyor.

Fenerbahçe Dergisi’nin taklitlerinden sakının, derginizi ekleri ve hediyeleriyle birlikte tükenmeden alın.

Hepinizin müptelası olduğu Fenerbahçe Dergisi’nin son sayısından çarpıcı başlıklar:

• Profesyonel Futbol A Takımımızın yeni transferi Claudio Maldonado’nun İstanbul’a geldi ve kendisini 18 aylığına sarı lacivert renklere bağlayan imzayı attı. 
• Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Fenerbahçe Spor Kulübüne iade-i ziyarette bulundu.  Kulübümüze gelen Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü ve Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Serdar Akınsel’i Başkanımız Aziz Yıldırım, Asbaşkanlarımız Ali Koç, Murat Özaydınlı, Genel Sekreterimiz Vedat Olcay, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Tahir Perek, Semih Özsoy, Turan Şahin ve İdari İşler Koordinatörümüz Serkan Acar karşıladı. Ayrıca  İstanbul Defterdarı ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Şükrü Dilaver, yeni yılın ilk çalışma gününde, yılın ilk ziyaretini kulübümüze yaptı.
• Fenerbahçe’deki "Altın Yıl"’a imzasını atan değerli eski başkanımız Sayın Faruk Ilgaz’a dergimiz adına bu anı kalıcı kılacak bir doğum günü sürprizi yapmak istedik. Eski başkanımızın doğum günü fotoğraflarla derginizde.
• Brezilyalı yıldızımız Roberto Carlos, takımımızın Antalya Belek’teki Limak Arcadia Golf Sport Resort Otel’de yaptığı ikinci yarı hazırlık kampı sırasında, hayatında ilk defa Türk hamamında ter atmanın, masaj ve köpük banyosu (lif) yaptırmanın keyfini yaşadı. Kendisine yöneltilen bir soru üzerine otelin hamamına girmeye karar veren Roberto Carlos, hamam keyfi sonrası, "Böyle bir şeyi denemediğim için uzun yıllar boşuna yaşamışım" dedi. Geleneklere uyan Carlos, kendisine masaj yapan ve kese atan tellağa bahşiş vermeyi de unutmadı.
• Fransız Onze Mondial Dergisi, Ocak sayısında Fenerbahçemize 8 sayfa ayırdı. Dergi, kulübümüzün ekonomik büyüklüğünden teknik direktörümüz Zico’ya ve 100.Yıl kutlamalarımıza kadar pek çok konuda okuyucularını bilgilendirdi. Onze Mondial’ın ayrıntılı dosyası derginizde…
• Bilek güreşinde Deniz’e rakip dayanmadı… Antalya’daki ikinci yarı hazırlık kampında oyuncularımız zorlu antrenmanlardan arta kalan zamanlarda, kendi aralarında buldukları çeşitli eğlence yönetmeleriyle oldukça neşeli anlar geçirdi. Bu eğlencelerden biri de bilek güreşi maçlarıydı.
• Sezon arası kampını Antalya’da sürdüren takımımızdan kalecilerimiz Volkan Demirel ve Volkan Babacan Fatih Demirkol’un sunduğu Kamp Günlüğü programına katıldılar. Programda yeni futbol anlayışları, futbolcuların yaşam tarzı, kalecilik kimliği, oyuncularımızın hobileri ve Fenerbahçe’nin 2. yarıya ilişkin kesin hedefleri gibi çok önemli satır araları vardı. İki başarılı eldivenimiz "Volkan Brothers"ın açıklamaları Türk futbolu muhataplarının kulağına küpe olacak cinsten…
• Fenerbahçemizin ikinci yarı hazırlık kampı nedeniyle Antalya’da bulunduğu sırada Türkiye Spor Yazarları Derneği de Antalya - Kemer’de bir seminer düzenledi. Teknik direktörümüz Zico ve oyuncumuz Roberto Carlos da, TSYD’nin geleneksel seminerine katıldı. Seminerde konuşma yapan ve soruları cevaplandıran Zico ve Roberto Carlos’a Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay birer plaket verdi.
• Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun olağan toplantısı 26 Ocak 2008 Cumartesi günü Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Başkanımız Aziz Yıldırım, "10 yıllık dönemde, acı ve tatlı dönemlerde, divan kurulunun verdiği destekle Fenerbahçe’de herkesin gıpta ile baktığı ortamı yarattık" derken, kulübün faaliyet borçlarının 85 milyon 800 bin 412 Dolar olduğu belirtildi.
• Futbol yaşamının tohumlarını Belçika’da atan ve 23 yaşında Fenerbahçemize transfer olan başarılı defans oyuncumuz Önder Turacı, sarı lacivertli renklerle geçirdiği 3,5 senenin ardından takımıyla 3. kez lig şampiyonluğu kupası kaldırmak ve Avrupa’da arzu edilen başarıyı yakalamak peşinde... Turacı, bu sezon formasını Gökhan Gönül’e kaptırdığı yönündeki söylemlere, takıma katkı sağlamak için sadece sahada oynamanın yeterli olmadığını vurgulayarak açıklık getiriyor.
• Takımımızın Antalya Belek’te yaptığı ikinci yarı hazırlık kampı sırasında, sezon içinde ağır bir sakatlık ve ameliyat geçiren kalecilerimizden Serdar Kulbilge, sahilde uzun koşular yaptı. Deniz kenarındaki bu koşularda, zaman zaman takım kaptanlarımızdan Semih Şentürk de Serdar’ı yalnız bırakmadı. Oyuncularımızdan özel açıklamalar derginizde…
• Ve karşınızda: Roberto Carlos Junior! Geçtiğimiz ay içerisinde Samandıra ve Şükrü Saracoğlu, Fenerbahçe’ye gelen yeni bir Roberto Carlos’la çalkalandı. Ancak bu Roberto
Carlos henüz 6 yaşında ve profesyonel futbol oynaması için önünde daha uzun yıllar var.
• Takımımızın neşe kaynaklarından biri haline gelen Brezilyalı yıldızımız Roberto Carlos’un son numarası çok tuttu. Eline geçen her fırsatta takım arkadaşı oyuncularımıza ve takımın diğer görevlilerine şaka yapmaktan kaçınmayan Roberto Carlos, bu kez arkadaşlarını üzerine top geliyor diyerek korkutmaya başladı. Çok özel fotoğraflarla derginizde…
• FOTOĞRAFLARLA ANTALYA KAMPI DOSYASI! TAM 16 SAYFA… KAMPA KATILMIŞ KADAR OLACAKSINIZ.
• Geçen sene de olduğu gibi, teknik kadromuzla yöneticilerimiz arasında bu sezon arasında da otelin sahasında bir maç yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen maçı Zico’lu teknik kadro 5-3 kazanmayı bildi.
• Fenerbahçe konuşuyor: Fenerbahçemizin Antalya kampı boyunca yöneticilerimiz, teknik ve idari ekibimizin üyeleri ile oyuncularımız, gerek FB TV’deki canlı yayınlarda, gerek kampa boyunca her gün yayınlanan "Kamp Günlüğü" programında, gerekse de basın mensuplarıyla gerçekleştirdikleri söyleşilerde birçok konuda görüşlerini ifade ettiler. Biz de bu ifadelerden bazı bölümleri sizler için derledik.
• Her yıl devre arası ve yıl sonu hazırlık kamplarında geleneksel hale gelen teknik kadro ile gazetecilerin maçında sonuç yine değişmedi. Zico’lu teknik kadromuz, Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nı takip eden medya mensuplarını 8-6 yendi.
• İstanbul’un kara teslim olduğu günlerde, Antalya’da hava sıcaklığı 20 dereceye geliyordu. Bu güzel havayı fırsat bilen profesyonel takımımızın tüm üyeleri, kampın son günlerinde, deniz kenarında organize edilen barbekü partisinde hem midelerini şenlendirdiler hem de 2. yarı öncesi stres attılar.
• Fenerbahçemizin ikinci yarı hazırlık kampını geçirdiği Antalya Belek’te, idmanlardan arta kalan zamanlarda sahil kenarında uzun yürüyüşler yapan oyuncumuz Can Arat ile geleceği ve çıkan transfer dedikoduları hakkında konuştuk. Yazılan çizilen birçok habere karşın Fenerbahçe’den ayrılmayı hiç düşünmediğini, kendisini içinde yetiştiği Fenerbahçe’nin bir evladı olarak gördüğünü söyleyen Can Arat, "Hiç kimse beni Fenerbahçe’den bir yere götüremez" dedi.
• "Antalya’da moda portre yaptırmaktı" 2. yarı hazırlık kampında oyuncularımızın kara kalem portrelerini yapan ressam İbrahim Zeytin, mükemmel çizimleriyle oyuncularımızı çok etkiledi.
• Kulübümüzün kuruluşunun 100. yılında "Halit Kıvanç ile Efsanenin Yüzyılı" isimli bir programla FB TV ekranlarına gelen Halit Kıvanç, yine çok ses getirecek bir programla FB TV ekranlarına dönüyor. "Halit Kıvanç ile Efsanenin Yeni Yüzyılı" isimli yeni program, Şubat ayı içinde FB TV’de yayınlanmaya başlayacak. Yeni programın konukları arasında bulunan Cem Yılmaz,  geçtiğimiz ay içinde FB TV’ye gelerek çekimleri gerçekleştirdi.
• Dergimize Fenerbahçemize has nostaljik yazılar yazan Dr. R. Sertaç Kayserilioğlu, 100. Yıl Komitesi’yle birlikte yaptığı titiz çalışması sonucunda, bu sayımızda kulübümüzün 100. yılında tüm şubelerimizce alınan tüm kupaları ve oyuncularımızın ferdi olarak aldığı tüm madalyaları listeliyor. Kulübümüze, bu kıvançlı listeyle Guinness’in yolları gözüküyor.
• Yazarımız Alp Bacıoğlu, Sevilla eşleşmesinin ardından "Zaman Tüneli" köşesinde Fenerbahçemize bugüne kadar rakip olan İspanyol takımlarını irdeliyor. 
• Bunları biliyor muydunuz? Kısa kısa Deivid de Souza…
• Sadece fenerbahce.org’da! Duvar kağıdınız bu ay "Futbol takımımızın Antep maçındaki gol sevinci"
• Fenerbahçe Spor Kulübü bünyesinde geçtiğimiz ay yaşanan her etkinliği ve organizasyonu "Kısa Haber Turları"mızla kaçıranlar veya duymamış olanlar için tekrar sunuyoruz.
• Onur Tuncer’in kaleminden Fenerbahçe profesyonel takımımızın maçları…
• Sibel’in Sahası’nda konuk; yöneticimiz Ömer Temelli. 
• Genel sekreterimiz Vedat Olcay’ın hazırladığı "Geçen Ay Neler Oldu?" dosyası sayesinde Fenerbahçe’mizdeki tüm önemli olayları takip etme fırsatını yakalayacaksınız.
• Kulübümüzün Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, Fenerbahçe Dergimizin 60. sayısını yayınlamasıyla 5. senemizin nasıl geçtiğine ilişkin bir yazı ile okuyucularımıza sesleniyor. 
• Yazarımız Ersin Demirel, bu ayki "Hayatın İçinden Fenerbahçe"de ressam Bedri Baykam’ı konuk ediyor.
• Köşe yazarlarımız Jak Benzonana ve Ayşesu Zorlutuna gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar.
• Şükrü Saracoğlu Stadı, tarih 16.01.2008, saat 20.00… Fortis Tükiye Kupası maçı için Fenerbahçemiz bu kez de Şanlıurfaspor’u ağırlayacaktı. Rakip tribün hıncahınç sarı-yeşil taraftarlarla doluydu. Maç başlamadan önce her iki takım taraftarları birbirlerini alkışlıyordu. Stat Müdürlüğü aracılığı ile çay ve kahve ikramları yapılıyor, rakip taraftarların çok büyük bir bölümü aynı zamanda da Fenerbahçeli olduğundan, herkesin yüzü gülüyordu. Federasyon ve kulüp yetkililerimizin de uygun görmesiyle, sarı-yeşilli konuklarımız, tribünün alt kısmına kadar inerek sahaya ve oyunculara daha yakın bir yerden maçı izliyordu... En sonunda beklediğimiz konuğumuz geldi. Sayın İbrahim Tatlıses…
• Masa tenisinin ülkemizdeki en önemli sporcularından biri olan, Türkiye’yi 1000’e yakın sayıda yurtdışında temsil eden ve halen Fenerbahçe Masa Tenisi Şube Kaptanlığı görevini yürüten Gürhan Yaldız, 38 yıllık aktif sporculuk hayatını, 6 Ocak Pazar günü Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda, Fenerbahçe Erkek Masa Tenisi Takımı ile Fransız temsilcisi Caen TT arasında oynanan Ettu Cup maçı öncesinde düzenlenen jübile töreniyle noktaladı.
• O, Türk basketbolunun yetiştirdiği en iyi basketbolculardan biri. Kariyeri büyük başarılarla dolu ve bu başarılara her geçen gün Fenerbahçe Ülker forması altında yenilerini eklemeyi sürdürüyor. Son olarak tüm Avrupa’nın kendisinden ve tabii ki Fenerbahçe Ülker’den bahsetmesine sebep olacak ve çok uzun yıllar daha kırılamayacak bir rekora imza attı. Euroleague’in tarihinde bir ilke imza attı ve 1000 ribaunt barajını aşan ilk basketbolcu oldu. Mirsad Türkcan, basketbol camiasının yakından tanıdığı başarılı bir isim ama en önemli özelliklerinden biri koyu Fenerbahçe taraftarı olması. O kadar ki yıllar önce Efes Pilsen forması giyerken bile "Basketbolu Fenerbahçe’de bırakacağım" diyecek kadar da fanatik. Türkcan ile Fenerbahçe Ülker’i taraftar olarak Mirsad’ı, basketbolu ve hayatını konuştuk.
• Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımıza bu yıl katılan oyuncularımızdan Tomislav Coskovich ile Fenerbahçe’yi, Türkiye’ye geliş öyküsünü, kariyerini, Türk voleybolunu, adaptasyon sürecini ve Türk yemeklerini konuştuk.
• Basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden çok özel haberler, transferler, müsabaka sonuçları ve sezon kutlamaları Fenerbahçe Dergisi’nde.
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler ve Fenerbahçe Kart etkinlikleri derginizde.
• Yurt çapında yeni açılan Fenerbahçe Spor Okulları’na dair tüm haberler derginizde.
• Dergimizin en hit köşelerinden biri de sizlerin katkısıyla büyümeye devam ediyor. "Minik Kanaryalar" köşemizde geleceğin aydınlık Fenerbahçelileri, sizlere şimdiden kendilerini tanıtmak için adeta yarışıyorlar. Onların sıcak "Merhabaları"nı ve Kulübümüze seslenişlerini bu köşeden takip edebilirsiniz.
• Karikatüristlerimiz Mete Kıyma ve Vacip Örger Fenerbahçe Tarihi’ni sizler için çizgi roman haline getirdiler. Şanlı tarihimizin bölüm bölüm anlatılacağı çizgi roman tüm heyecanıyla devam ediyor.
• Fenerbahçe Dergisi, her ay taraftarını Fenerbahçe gündeminden haberdar ettiği gibi, sinema, albüm, kitap, teknoloji, Play Station ve bulmaca köşeleriyle de, taraftarının hayatına renk katmaya devam ediyor.
• Fenerbahçe Dergisi’nin 60 no’lu sayısı gündemi oluşturan gerçek haberler ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu. Bayiinizden posteriniz ve Fenerli Çocuk ilaveniz birlikte istemeyi unutmayın.
Keyifli okumalar…

 

BASIN FOTOĞRAFI

 

BASIN FOTOĞRAFI

 

BASIN FOTOĞRAFI

 

BASIN FOTOĞRAFI

 

BASIN FOTOĞRAFI

 

BASIN FOTOĞRAFI

 

BASIN FOTOĞRAFI

 

BASIN FOTOĞRAFI

 

BASIN FOTOĞRAFI

 


PAYLAŞ

ETİKETLER
ŞUBAT, SAYISI, TAM, 164, SAYFA