Volkan Demirel Logo
17OCAK 2019
Ümraniyespor 1-0 Fenerbahçe

Ümraniyespor 1-0 Fenerbahçe

Fenerbahçemiz, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor’a konuk oldu. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan mücadele 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı. Eljif Elmas 47. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın tek golü 82. dakikada Yasir Subaşı'dan geldi.

Bu maçın rövanşı 24 Ocak Perşembe günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak.

Takımımız maça; Volkan Demirel, İsmail Köybaşı, Sadık Çiftpınar, Martin Skrtel, Şener Özbayraklı, Nabil Dirar, Jailson, Yassine Benzia, Eljif Elmas, Mathieu Valbuena, Islam Slimani ilk 11’iyle başladı.

Maçtan dakikalar:

14. dakikada ceza alanı ön çizgisinde Eljif Elmas’tan pas alan Islam Slimani gelişine şut çekti, top kalecide kaldı.

27. dakikada sağ kanattan Nabil Dirar’ın ortasına kale önündeki Slimani vurdu ve top filelere gitti ancak hakem Arda Kardeşler, daha önce Slimani’nin rakibine faul yaptığı gerekçesiyle golü vermedi. Pozisyon daha sonra VAR tarafından incelendi ve oyun faul vuruşuyla devam etti.

31. dakikada savunma arkasına sarkan Slimani'nin ceza alanında indirdiği topa çok sert vuran Dirar, topu ağlarla buluşturdu. Hakem, Slimani'nin ilk pozisyonda ofsayt olduğunu işaret etti.

38. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Yassine Benzia’nın ortasında Valbuena gelişine vurdu,  kaleci güçlükle kurtardı ve top ardından kale direğine çarptı. Pozisyonun devamında Valbuena bir kez daha şansını denedi, kaleci bu şutu da kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda da Benzia'nın şutunu Ümraniyespor savunması çizgi üstünde çeldi.

41. dakikada gelişen hızlı atakta sağ kanattan ceza alanına giren Şener kaleye sert vurdu, kalecinin parmaklarının ucuna çarpan top ardından direkten oyun alanına döndü.

42.  dakikada Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Slimani istediği vuruşu yapamadı.

47. dakikada Eljif Elmas, orta sahada Timur Temeltaş’la girdiği ikili mücadelede rakibine yaptığı sert müdahaleden dolayı kırmızı kart gördü.

79. dakikada Jailson rakibinden kazandığı topla ileri hareketlendi. Slimani’yle yaptığı ver-kaçın ardından ceza sahasına giren Brezilyalı oyuncu topa yetişemedi ve savunma topu kornere çeldi.

82. dakikada gelişen Ümraniyespor atağında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşa Yasir Subaşı’nın şutu, Skrtel’e çarptı ve top filelere gitti.

87. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Michael Frey’in vuruşunda top yandan auta gitti.
 
90+6. dakikada gelişen Ümraniyespor atağında Emircan topu filelere gönderdi ancak hakemin yaptığı VAR incelemesinin ardından daha önce faul yapıldığı gerekçesiyle gol iptal edildi.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

PAYLAŞ