Volkan Demirel Logo
11OCAK 2013
Volkan Demirel: “Artık Eylem Zamanı”

Volkan Demirel: “Artık Eylem Zamanı”

Takım Kaptanımız Volkan Demirel, kendisi ve arkadaşlarının şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyerek, "Takım olarak her şeyin farkındayız. Taraftarımızın da söylediği gibi artık eylem zamanıdır" dedi.

Fenerbahçemizin devam eden Antalya kampında bugün bir basın toplantısı düzenleyen Volkan Demirel, ligdeki son Karabük maçındaki gibi bir tablonun yaşanmaması için birbirlerine söz verdiklerini söyledi.

Ligin ilk yarısının son bölümlerindeki kendi performansından da memnun kalmadığını  da dile getiren Volkan, ikinci yarıda bunu düzelteceğini sözlerine ekledi.

İnanmadan olmaz

Şampiyonluğa olan inancını dile getirerek söze başlayan Volkan Demirel, "Gerçekten inandığımız ve beklediğimiz, yarıştığımız her kulvarda mutlu sona doğru yaklaşabilmek. 3 kulvarda yarışıyoruz bu sene, işimiz daha zor. 2 sezon önce tek kulvarda yarışıyorduk, sadece şampiyonluğa odaklanmıştık ve elde etmiştik. Bu sezon 3 hedefe de ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnanmadan, kendine güvenmeden bunları gerçekleştiremezsiniz. Bütün takım arkadaşlarım, üzerine düşen ne gerekiyorsa yapacak, taşın altına elini sokacak. Şampiyon olduğumuzda en çok biz futbolcular mutlu olacağız. Kendimizi, camiamızı ve taraftarlarımızı mutlu etmek adına yapacağımıza dair söz veriyoruz. Takım olarak her şeyin farkındayız. Taraftarımızın da söylediği artık eylem zamanıdır. İlk maçtan sonra bu eylemi gerçekleştireceğiz" dedi.

Geçmişi kurcalamak geriye götürür

Geriden gelip şampiyonluğun yakalandığı sezonlara dikkat çeken Volkan Demirel, "Bunun örneklerini 2 kere yaşadım bir kez 8 puan geride geldim, bir kez 9 puan geride geldik. 8 puan geride geldiğimde çok tecrübesizdim. 9 puan geride geldiğimizde biraz daha olgunlaşmıştım. Ama daha da işini bilen, kendini ve ne yapacağını bilen takımına güvenen bir Volkan var. Hem takımım adına hem de takım kaptanlığının vermiş olduğu güçle bunları söylüyorum. Eminim ki sezon sonu camiamızdaki herkes mutlu olacaktır. O zaman puan farkı daha yüksekti, şimdi bakıldığı zaman puan farkı daha az. Fikstür olarak daha avantajlı olarak gözüküyoruz. Bizim birinci işimiz Fenerbahçe. Fenerbahçe’nin geçmişte neler yaptığını bizler çok iyi bildiğimiz için daha iyi önümüzü görüyoruz. Hem düşüncelerimizi hem aklımızdaki sahaya eylem olarak dökersek iki sene önceki başarıyı elde edeceğimizi düşünüyorum. 17’de 16 gibi ekstra bir durum olmuştu. Hedefimiz her maçı kazanmak, kazanmak olmalı ki şampiyonluğa ulaşalım. Hedefimiz şampiyonluk için ne gerekiyorsa onu yapmak, şampiyon olmak için takım arkadaşlarım ve ben elimizden gelen ne gerekiyorsa yapacağız. İlk yarıda deplasmanda istenen puanları alamadık. Çok fazla puan kaybettik. Geçmişi fazla kurcalamak, Fenerbahçe’yi geriye götürür. Geçmişi bir tarafa bırakıp yeni bir dönem yeni bir sayfa açmaya çalışıyoruz. Başaracak güçte olduğumuzu biliyoruz. Geçmişte bunun örneklerini gördük. Kadroya girip girmemem dert değil, sadece Fenerbahçe’nin kazanması düşüncesindeyim. Başaramazsak herkes birbiriyle sezon sonu hesaplaşır. Ama bu dönem hesaplaşma zamanı değil birlik ve beraberlik, destek zamanı. Köstek zamanı değil, destek olma zamanı. Takım arkadaşlarım bu desteği aldığı zaman bunun karşılığını vereceğiz. 3 kulvarda da alabildiğimizi almak için çabalayacağız. Biz elimizden geldiği kadar 3 kupaya da sıkı sıkı sarılacağız" diye konuştu.

Benim kariyer planım: Fenerbahçe

"Futbolcular olarak hakemlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Maç içerisindeki karakterimle saha dışındaki karakterim farklı. Hakemin verdiği karara bir tepkimiz olabilir. Gayet doğal bir reaksiyon. Verilen bir yanlış kararda tepkimizi koyabiliyoruz. Ulenberg’in sözlerine fazla katılmıyorum" diyen Volkan, gelecek planları ile ilgili olarak ise "Kariyer planım benim Fenerbahçe. Fenerbahçe’de futbolu bırakmak istediğimi her yerde söylüyorum. Sözleşmemin bitmesi benim için önemli değil. Önemli olan önümüzdeki 5 ay içindeki elimizden geleni gayreti gösterelim ondan sonra sözleşme konuşalım" ifadelerini kullandı.

Birbirimize söz verdik

Ligin ilk yarısında bazı olumsuzluklar yaşadıklarını söyleyen Volkan Demirel, "Hem Alex’in gidişi hem hocamız Aykut Kocaman’ın istifası nedeniyle takım etkilendi. Saha içinde saha dışında zor onlar yaşadık. Ama geçen sene de çok zor durumlardan geçtik. İşimize dört elle sarılıp şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayıp yarım puanla şampiyonluğu kaybettik. Bu sene de bazı takım arkadaşlarımız takımdan ayrıldı. Biz de bunu istemezdik. İsterdik ki hep beraber olalım hep beraber devam edelim. Bazı kararlar alınıyor, biz de futbolcular olarak buna uymak zorundayız.  Hocamız istifa etti Karabük maçından sonra. Biz de futbolcular olarak toplandık. Hiçbir yerde görülmemiş ve duyulmamıştır. Hocamızın devam etmesi gerektiğini söyledik. Bunu da şundan yaptık. Zor bir dönemden geçiyorduk. Burada hocamızın bizi bırakması, başka birinin gelmesinin pek faydası olacağını düşünmüyorduk; yarıdan alacak, bazı şeyleri tekrardan yapmaya çalışacak. Hocamızı çok iyi tanıyoruz, hocamızı çok iyi biliyoruz. Bizi bırakmasının yanlış olacağını söyledik. Başarırsak hep beraber başaracağız. Alınan skorların bizim yüzümüzden. Sahadaki performansı gösteren futbolcudur. Karabük maçında o maçı kazanmak için hiçbir şey yapmadık. Bu yüzden de hocamızın arkasında durduk diyebilirim. O gün Karabük maçı son haftaydı. Bazı arkadaşlarımızda tatile çıkalım düşüncesi olabilir. Bazıları kafasında ikinci yarı daha iyi başlayabilir düşüncesi olabilir. O gün açıkçası kazanmak adına hiçbir şey yapmadık. Taraftarın tepkisini de hak ettik. Aynı duruma düşmeyeceğimiz biz takım arkadaşlarımızla konuştuk bir daha tekrarlanmayacağına dair birbirimize söz verdik" dedi.

Daha faydalı olacağım

Kendi performansını da beğenmediğini söyleyen Volkan Demirel, "İlk yarı toplara hamle yapmakta zorluk çekiyordum. Şu an sakatlığımdan dolayı herhangi bir sorun yok. Kayseri maçında başlayan, ligin son maçına kadar oynanan maçlarda yediğim gollerde hatam vardı. Ama ayrı zamanda üst adale yırtığım vardı. Açıkçası hamlelerimde performansında memnuniyetsizlik ben de yaşadım. İkinci yarıda performansımın daha da üstüne koyarak Fenerbahçe’ye daha faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

İyi yanlarımızı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz

Transfer haberleri hakkında ise Volkan, "Eksiklerimiz tabii de var. Hiçbir takım dört dörtlük değil. Her gelen oyuncu sezon başı ve devre arasında iyi veya kötü takıma katkı sağlayacaktır. Eksiklerimiz yönünde hocalarımız çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bu konuda netleşmeler olacaktır. Eksiklerimiz olduğu bir gerçek. İyi yanlarımızı ön plana çıkarmak kötü yanlarımızı da geri plana atmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Hep Fenerbahçe konuşuluyor

Son Galatasaray maçı sonrası ezeli rekabet hakkında ileri sürülen spekülasyonlar hakkında ise Volkan, "Hiçbir Fenerbahçelinin böyle düşündüğünü zannetmiyorum. Karşı takım ’psikolojik üstünlük kurduk’ diyebilir. Ama biz hiçbir zaman altta kaldık demiyoruz. 10-11 senedir ben buradayım. Eğer üstünlük diyorlarsa, ben bir şey demiyorum. Her zaman üstün olan takım konuşulur, baktığınız zaman her zaman Fenerbahçe konuşuluyor. Fenerbahçe’nin futbolcusuyum. Bana Fenerbahçe taraftarından çok Galatasaray taraftarından mesaj geliyor. Fenerbahçe birini getiriyor, o konuşuluyor, birini alamıyor o konuşuluyor, biri gidiyor o konuşuluyor. Fenerbahçe yere vuruyor o konuşuluyor yukarı çıkıyor o konuşuluyor. Demek ki Fenerbahçe daha üstün. Yükseklerde fırtınalar çok olur, ben buna bağlıyorum. Demek ki biz üstünüz" diye konuştu.


PAYLAŞ