Volkan Demirel Logo
10MAYIS 2012
Volkan Demirel’den Centilmenlik Çağrısı

Volkan Demirel’den Centilmenlik Çağrısı

Profesyonel Futbol Takımımızın oyuncularından Volkan Demirel, Fenerbahçe seyircisinin kendi takımını sonuna kadar desteklerken, rakip takıma da centilmence davranacağını ve bu şekilde büyüklüğünü sergileyeceğini söyledi.

Takım olarak Galatasaray maçını her şeyin önüne geçen bir maç olarak gördüklerini belirten Volkan Demirel, "Artık sözün bittiği ve bazı şeylere ulaşabileceğimiz yerdeyiz" dedi.

Volkan Demirel, Radyo Fenerbahçe’de Bilyoner.com’un katkılarıyla yayınlanan Samandıra Saati isimli programa telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Takımda sakatlıkları bulunan oyuncuların durumlarının iyi olduğunu belirten Volkan Demirel, Galatasaray maçı hakkındaki görüşlerini de "Benim ve birkaç arkadaşımın hafif sakatlıkları var ama maça kadar elimizden gelen gayreti göstererek hazırlanacağız. Bu maç her şeyin, sakatlıkların, duygularımızın önüne geçen ve tüm sezonun cevabını verebileceğimiz bir maç. Stres yapmadan, rahat bir şekilde hazırlanarak maçımızı bekliyoruz ve hafta sonu güzel sonuçlar alarak sezonu bitireceğiz. Taraftarımızı, bütün bir sezon boyunca yaptıklarında dolayı büyük tebrik etmeliyiz. Takımımızı ayakta tutan taraftarımızdır, en büyük pay onlardadır. Bizi desteklediler, arkamızda durdular ve takımın başarılarıyla dik durmayı başardılar. Ligdeki son maçımızda da üzerlerine düşeni en iyi şekilde yaparak, sadece sahadaki futbol takımlarını destekleyeceklerdir" cümleleriyle aktardı.

Taraftarlarımızın Galatasaray’a centilmence davranacağına inandığını belirten Volkan, "Taraftarımız, buraya gelecek Galatasaraylı oyunculara da çok centilmence davranacaktır. Sahaya tek lira atmayacaklarına inanıyorum. Fenerbahçe seyircisinin de büyüklüğü burada ortaya çıkacak. Bizi destekleyecekler,  karşı takımı da ıslıkla protesto edecekler. Tecrübeler gösterdi ki; hem takımına hem da rakibine kötü bir şekilde baskı yaparsan, bu kendi takımıma kötü şekilde yansıyor. Örneğin Beşiktaş-Fenerbahçe maçı normal şartlarda oynansaydı belki biz oradan da galip çıkacaktık. Baskımızı yapalım ama kendi takımımızı rahatsız etmeyecek şekilde bir baskı yapalım. Takımımızı sürekli destekleyelim, belki  90+1. dakikada gol atacağız" dedi.

Fenerbahçe’nin bu sezon şampiyonluktan da öte bir duruş sergilediğini belirten Volkan Demirel, "Biz bu sene şampiyonluğun ötesinde bir duruş sergiledik. Şampiyonluğun ötesinde bir futbolcu, taraftar, hoca ve camia olduğumuzu gösterdik zaten. Eğer ki kazanamadık;  Olmazsa da biz rakibimizi tebrik etmesini bilelim. Tüm taraftarlarımızdan bunu isterim. Eğer iyi niyetlerle stada gelirsek, biz istediğimizi zaten alacağız. Artık sözün bittiği ve bazı şeylere ulaşabileceğimiz yerdeyiz. Skor ne olursa olsun hiçbir zaman kontrolü elimizden bırakmayalım. Yanlış anlaşılmasın,  şunu da demiyorum ki; sakın ha sakın susmasınlar, sesleri hiç kısılmasın. 90 dakika, statta bağırabildikleri kadar bizi desteklesinler. O bağırmalarının karşılığını biz futbol olarak onlara vereceğiz. Hepimize hayırlı olsun, inşallah Allah gönlümüze göre verir" dedi.

Hasan Çetinkaya: "Avantajımız, saha ve seyirci"

Aynı programa konuşan İdari Menajerimiz Hasan Çetinkaya ise, son derece sıkıntılı geçirilen günlerin ardından Fenerbahçe’nin mucizevi bir şekilde bir final maçına çıkacağını söyledi. Fenerbahçe’nin bu maçtaki en büyük avantajının saha ve seyirci avantajı olduğunu, burada taraftara büyük bir rol düştüğünü belirten Hasan Çetinkaya, "Biz taraftarımızın desteğiyle şampiyon olacağız. Taraftara büyük bir özveri ve görev düşüyor" dedi.

Normal bir maçta topun ortalama 30 dakika kendi takımlarında, 30 dakika rakip takımda, 30 dakika da oyun dışı kaldığını belirten Çetinkaya, "Top rakip takımdayken ıslık, top bizdeyken de hata yapsak bile alkışla destek vermeliyiz. 90 dakika yoğun bir desteğe ihtiyacımız var" dedi.

Takım hakkında bilgiler de veren Çetinkaya, "Bugünden itibaren tesislere giriş çıkışı kapattık, sadece maçı düşünüyoruz. Aykut Hoca’nın yaptığı analizler var, onun üzerine çalışıyoruz. Taktikler verilecek, yarın da kampa gireceğiz. Artık tek bir düşünceye, o 90 dakikayı, taraftarımızı, cezaevinde haksızı yere yatan Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanımız İlhan Ekşioğlu’nu düşünerek, tüm benliğimizle Galatasaray’ın karşısına çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

PAYLAŞ