Volkan Demirel Logo
23KASIM 2011
Volkan Demirel “Futbolu Fenerbahçe’de Bırakırım

Volkan Demirel “Futbolu Fenerbahçe’de Bırakırım"

Oyuncumuz Volkan Demirel, FB TV’de canlı olarak yayınlanan Günün Röportajı programına konuk oldu ve taraftarlardan gelen soruları yanıtladı. Volkan açıklamalarından satır başları şöyle:

Son milli maçta yaşanan olayları anlatan, o gün kendisine karşı tribünlerde kasıtlı ve art niyetli bir hareket bulunduğuna dikkat çeken, üzüldüğünü ama bunun hayatını etkileyen bir olay olmadığını belirten Volkan Demirel,  "Orada kim olursa olsun, en büyük profesyonel de olsa benim yaptığımı yapardı. Bu sadece üçüncü golden sonra olan bir şey de değildi. Maçın başından beri sürdürülen bir tepkiydi. Kendini bilmez üç beş kişinin veya grubun başlattığı bir olaydı. Kasıtlı yapılan şeylere tepkimdi o yaptıklarım. Kasıt veya kötü niyet olduğu için tepkimi gösterdim. Yaşadıklarımı ancak ben bilirim. Yapmamam gereken şeydi ama yapmamam da elimde değildi. Milli Takım benim çocukluktan bu yana hayalim. Milli Takımı bırakmam söz konusu değil. Ben ülkem için nereye çağrılırsam hazırım. Bu şey sadece milli takım için de söz konusu değil. Performansım beğenilmez, kadroya çağrılmazsam o ayrı bir konu ama ben Türk Bayrağı’nın olduğu her yerde hizmet etmeye hazırım" diye konuştu. 

Kral veya padişah olmadığını bu nedenle de veliahtının bulunmadığını söyleyen Volkan Demirel, "Mert olsun, Serkan olsun, Ertuğrul olsun hattan Erten olsun çok yetenekli kaleciler. Fenerbahçe’de yetenekli Türk kaleci nesli devam ediyor. Bu saydığım isimlerin hepsi de Fenerbahçe kalesini koruyabilir" dedi.

Twitter’ı etkin bir şekilde kullandığını ve kendisi hakkında çıkan gerçek dışı haberleri buradan yalanladığını belirten Volkan Demirel, "Fenerbahçe’den ayrılmayacağım. Fenerbahçe beni bırakmadığı ve futbol hayatım elverdiği sürece Fenerbahçe’de kalmak istiyorum. Büyük konuşmak istemiyorum ama futbolu Fenerbahçe’de bırakmak istiyorum. Fenerbahçe’den ayrılırsam futbolu bırakırım. Jübilemi; eğer büyüklerim izin verirse burada yapmak istiyorum" diye konuştu.

Takım içinde huzursuzluk olmadığın belirten Volkan, "Saha içinde tartışmalar olabilir ama bizim takımın içindeki arkadaşlık hiçbir takımda yoktur. Saha içinde yaşanan, idmanda yaşanan sahada kalıyor. İnanın, biz basının konuştuğu kadar bunları konuşmuyoruz. Bir olay olabilir, Emre bana da bağırabilir, ben de ona bağırabilirim. Takımda kavga edebiliriz. Bu bizim ekmeğimiz. Biz başarı için kavga da ederiz, yeri gelir soyunma odasında tekme tokat birbirimize de gireriz. Sonra o orada kalır. Başka bir takım bizim yaşadığımız süreçleri yaşasaydı, bütün camia dağılabilirdi. Biz de dağılabilirdik, ama dağılmadık. Bu işin sonunda güneşli günler göreceğiz. Olanlar sahada kalır. Emre, ben Gökhan dün konuşup güldük aramızda" diye konuştu.

Çok konuşulan sakalını kendi isteğiyle bıraktığını belirten Volkan, Fenerbahçe’nin içinden geçtiği süreçle ilgili olara ise "Yaşadığımız süreçte,  Fenerbahçe’nin ne kadar sağlam karakterli futbolculardan oluştuğu görüldü. Geçen sezon neler yaşadığımızı, neler yaptığımızı, nasıl ter akıttığımızı, nasıl mücadele verdiğimizi biz biliyoruz. Bunu bizden iyi kimse bilemez. O nedenle biz kendimizden eminiz. Kendi içimizde, neyi yaptığımızı, neyi nasıl yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Biz o süreçte yeri geldi kavga ettik, yeri geldi bir birimizle küfürleştik, dalaştık. Bunların tümü de takımın menfaati içindi. Bu sene de alın terimizle ikinci şampiyonluğumuzu alacağız ve şampiyonluğumuzu tescilleyeceğiz" diye konuştu.

Tribünlerden geldiğini belirten ve "Ben futbolcudan önce bir taraftarım" diyen Volkan Demirel,  Başkanımız Aziz Yıldırım’ı ’Baba’ Aykut Kocaman’ı da ’Ağabey’ gibi gördüğünü belirterek,  "Ben Başkanımızı, Fenerbahçe Başkanı olduğu için değil Aziz Yıldırım olduğu için seviyorum. Tanıştığınızda onun çok farklı bir insan olduğunu göreceksiniz. Elimde olsa her gün kendisini ziyarete giderim. Onu tekrar aramızda görmeyi çok istiyoruz. Başkan gittikten sonra yetim kalmış çocuklar gibi olduk. O bizim için çok farklı bir insan. Aykut Hoca bizim ağabeyimiz, adam gibi adam. Neyi ne zaman yapacağını, söyleyeceğini çok iyi biliyor.. Çok önemsediğim, dikkatte aldığım bir insan Aykut Hoca"diye konuştu.

PAYLAŞ