Volkan Demirel Logo
11AĞUSTOS 2012
Volkan Demirel, “Her Şeyden Önemlisi Dostluk Ve Centilmenlik”

Volkan Demirel, “Her Şeyden Önemlisi Dostluk Ve Centilmenlik”

Kalecimiz Volkan Demirel, Galatasaray ile oynayacakları Süper Kupa maçını kazanacaklarına kendi adına emin olduğunu, ancak kazanmanın ve kaybetmenin ötesinde her şeyden önce dostluk ve centilmenliğin geldiğini söyledi.

FB TV'ye açıklamalar yapan Volkan Demirel, henüz tam anlamıyla hazır olmadıklarının altını çizerken, Spartak Moskova'yı eleyip Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacaklarını da söyledi.

İlk olarak Vaslui maçını ve takımın son durumunu değerlendiren Volkan Demirel, "Turu geçtiğimiz için moraller yüksek. Ne son oyunumuz ne de bundan önceki oyunumuz bizim tam anlamıyla sahaya yansıttığımız performansımız değildi. İyi bir takımız ama daha hazır olmadığımızın bilincindeyiz. Hepimiz neler yapabileceğimizi biliyoruz ama henüz zamana ihtiyacımız var. Bu söylemlere 'Ne kadar zaman?' diye karşılık gelebilir ama biz gerçekten iyi takım olduğumuzu biliyoruz. Geçen sene zor şartlarda neler yapabildiğimizi gösterdik. Bu sene artık önümüzde zor şartlar yok, sadece futbolu düşündüğümüz ve kenetlendiğimiz ir sene olacak. Yeni gelen arkadaşlarla beraber geçen seneki performansımızın üstüne koyacağımızı söyleyebilirim. Tüm arkadaşların da buna inancı sonsuz. Ama dediğim gibi zamanla; bu zaman 1 hafta, 2 hafta olur, ama en geç 1 aya kadar Fenerbahçe tam anlamıyla hazır olacak ve önündeki kulvarlarda en iyi şekilde mücadelesini gösterecektir" dedi.

Spartak Moskova eşleşmesini de değerlendiren Volkan Demirel, "Kurada önümüzde 5 rakibimiz vardı ve bunlar aşağı yukarı denk takımlardı. Zaten artık futbolda küçük takım, büyük takım diye bir ayrım da kalmadı. İşte Vaslui takımını kimse bilmiyordu ve geldiler, uzun zamandır sahasında yenilmeyen bir takım olan Fenerbahçe'yi kendi sahasında zorladılar. O nedenle o günkü saha şartlarının lehine olması durumunda, o gün konsantresi iyi olan takım maçı kazanacaktır. Kendi adıma konuşayım, kurada kimin çıkıp çıkmayacağı benim için hiç fark etmiyordu. Spartak Moskova çıktı, hiç önemli değil. İlk maçta güzel bir skor alarak Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı hedefliyoruz. Çünkü geçen sene hak ettiğimiz bir Şampiyonlar Ligi vardı ve elimizden aldılar. Bu sene hakkımız kendi elimizde. Biz de hakkımızı en iyi şekilde kullanıp Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız" diye konuştu.

Süper Kupa maçı hakkındaki düşüncelerini ise Volkan Demirel, "Fenerbahçe-Galatasaray maçları hem onlar hem de bizim adımıza her zaman bayramdır. Biz de bu bayramı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Diğer maçlara göre Galatasaray maçlarının konsantresi, bakış açısı ve düşüncesi daha farklı olduğu için biz elimizden gelen hazırlığı ve gayreti gösteriyoruz. Güzel bir maç olacağından ve Kupanın da bizim tarafımızdan kaldıracağından ben kendi adıma eminim.  İnşallah da düşüncelerimizi sahaya yansıtarak, o Kupayı müzemize getireceğiz. Erzurumlu futbolseverlere de güzel bir görsel şölen olacak. Türkiye'nin iki güzide takımı oraya gelecek ve sadece galip veya mağlup gelmek yok ayrıca sonunda da bir kupa var. İnşallah adına yakışır bir final olur. Hedefimiz tabii kazanmak ama; kazanırız veya kaybederiz, her şeyden önce önemli olan dostluk ve centilmenlik. Kazanılsa da kaybedilse de nasıl hareket etmeyi bilmemiz lazım. Buna göre maça çıkarak, hem taraftarların hem de futbolcuların o günü en iyi şekilde değerlendirmesi lazım diye düşünüyorum" cümleleriyle aktardı.

PAYLAŞ