Volkan Demirel Logo
03MAYIS 2018
Volkan Demirel:

Volkan Demirel: "Sahada Sonuçlanmasını İstediğimiz Bir Maçtı"

Profesyonel Futbol Takımımızın kaptanı Volkan Demirel, kaldığı dakikadan itibaren oynanması gereken ancak Beşiktaş’ın sahaya çıkmaması sebebiyle hakem Mete Kalkavan tarafından iptal edilen ZTK yarı final rövanş maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş maçının sahada sonuçlanmasını istedikleri bir maç olduğunu belirten Volkan, maçın oynanması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan deneyimli file bekçisi, şampiyonluk yarışıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa değerlendirme yapan Volkan, “Beşiktaş’ın verdiği karar kendilerini ilgilendirir. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik, buraya geldik. Maçın oynanması için elimizden geleni yaptık. Sahada sonuçlanmasını istediğimiz bir maçtı. Başından beri bunu telaffuz ediyoruz. Neticesinde olay buralara kadar geldi. Hayırlısı olsun. Bu turu bu şekilde geçmek istemezdik. Şimdi finale çıkacağız. Finale en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

Yaşanan olayların futbol adına güzel şeyler olmadığının altını çizen kaptan, “Her şey sahada kalmalı. İnşallah bir daha yaşanmaz. Biz kaldığı yerden ya da o günün şartlarında maçın devam etmesi gerektiğini dile getirdik. Hakem öyle bir karar aldı. Saygı duyduk. Olması gerektiği gibi hareket ettik ve bu şekilde sonuçlandı” diye konuştu.

Çok olaylar atlattıklarını ve Fenerbahçe taraftarının takımına hiçbir zaman zarar vermediğini hatırlatan Volkan Demirel, “Sahaya atılan maddelerin veya yapılan olayların tamamen dış etken olduğunu düşünüyorum. Tabii ki ne olup bittiğini, neler konuşulduğunu veya organize edildiğini bilemem. Biz de buna engel olamadıysak kimse olamazdı o günün şartlarında. Yaşandı ve bitti, üzerinde fazla durmamız gerekmiyor. Buruk bir sevinç var. İnşallah bir daha tekrarlanmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Kendisine taşlar, sopalar atıldığını, direklerin sökülüp atıldığını, rakı şişesi bile atıldığını söyleyen Volkan, “Hiç de gelmiyor. Gelse de bir şey olmaz. En fazla kanar ve orada müdahale edilir. Bu şekilde oynadığım çok maç var. Maçların her zaman sahada bitmesi taraftarıyım. Sosyal medyaya takılı kalırsak altından fazla şey çıkar. Bunlar güzel şeyler değil. İnşallah bir şeyler atılmaz ve futbolumuz bunlara maruz kalmaz” diye konuştu.

Son olarak şampiyonluk yarışını değerlendiren kaptan Volkan, “Çok üzüldüğümüz mücadele var. Bireysel hatalardan puanlar kaybettik. Her şeye rağmen şampiyonluk iddiamız var. 3 hafta ve toplanabilecek 9 puan var. Rakiplerimizle aramızda 3 ve 2 puan var. Bu lig çok sonuçlara gebe olacaktır. Biz sadece 3 maçı da kazanıp önümüze bakacağız. O şans elimize gelir. Gelirse hem lig hem de Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyoruz” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
 

PAYLAŞ