Volkan Demirel Logo
11ARALIK 2012
Volkan: “Fenerbahçe Her Zaman Zirveye Oynayan Bir Takımdır”

Volkan: “Fenerbahçe Her Zaman Zirveye Oynayan Bir Takımdır”

Profesyonel Futbol Takımımızın Kalecisi Volkan Demirel,  Fenerbahçe’nin her zaman zirveye oynayan bir takım olduğunu, takım içinde forma giyen her oyuncunun da buna katkı sağladığını belirterek, "Kimi zaman başarılı olursunuz, kimi zaman da başarısız ama bizim için hedeflenen yer her zaman zirvedir" dedi.

FB TV’de canlı yayınlanan ve Fatih Demirkol’un sunduğu Günün Röportajı programında taraftarlarımızdan gelen soruları yanıtlayan Volkan Demirel, taraftarın kendisine olan sevgisinden; Takım içindeki birlik beraberliğe, hafta sonu oynayacağımız Galatasaray derbisinden, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman hakkındaki görüşlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

"Taraftar tarafından sevilmek gurur verici"
Sözlerine ilk olarak Fenerbahçe taraftarının kendisine olan sevgi ve saygısından söz ederek başlayan Volkan Demirel, "Büyük bir mutluluk. Gurur.  Az önce bir ağabeyimizle tanıştım. Ondan bu sözleri duymak mutluluk verici. Biz bazı renkleri gönül verdik. Bugün bu renkleri sevmeyen insanlar da var. Onlar da bizi sevemeyebilir doğal bir durum. Sevmeyenden de Allah razı oldun. Tabi sevilmek gurur verici."şeklinde konuştu.

"Kazanma isteğim beni motive  eden şey"
Eşi Zeynep Demirel’in telefonla canlı yayına bağlanarak, ’maça çıkarken en büyük desteğin nedir? Nasıl konsantre oluyorsun’ sorusuna, "Her maça çıkarken kazanmak en büyük istediğim. Bununla konsantre ediyorum. Maça hazırlanırken de eşimin desteğinin olduğu. Her zaman yanımda olması bana güç katıyor. En büyük etken bu. Her zaman da kendisine söylüyorum. Hem ailem, hem de yakınımdakiler. Sahaya çıktığında kazanmak için oynuyoruz. Motive den bu. Ailem için ve kazanmak için."cevabını verdi.

"Türkiye Kupası’nı tekrar müzemize getirmek istiyoruz"
Ziraat Türkiye Kupası 5.Tur maçında Göztepe ile oynayacakları maçın önemine de değinen Volkan Demirel, "Derbi maçı öncesi Göztepe karşılaşmasını olması bizim için sıkıntı yaratmaz. Fenerbahçe için derbi öncesinde ya da sonrasında oynayacağı maçlar fark etmez. Önemli olan nasıl bir oyunla kazanmak istediğimiz. Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz sezon Türkiye Kupa’sını getirdik ve tekrarlamak istiyoruz. Rakip Göztepe ve iyi bir takım. Göztepe geçmişi olan takım. Ligdeki konumları ne olursa olsun saygımızı duyuyoruz. Şu anki hedef kupa maçı. 3 kulvarda da elimizden geleni yapacağız."açıklamasında bulundu.

"Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalışıyorum"
Fenerbahçe için elinden gelenin en iyisini yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini belirten Volkan Demirel, "Nerede mücadele ediyorsak en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kimi zamana başarısız da olabilirsiniz. Ama önünde hangi engel varsa onu aşmak için mücadelemizi vereceğiz. Kimi zaman başarılı olursunuz, kimi zaman da başarısız ama bizim için hedefler her zaman zirvedir. Fenerbahçe için ekstra bir şey yapmıyorum. Yapılması gerekeni yapmaya için buradayım. Fenerbahçeliyim ve bu içimden gelen bir sevgi. Büyütülmemesi gereken bir şey. Bu kulübün içinde olurum, olmam ama bir Fenerbahçeli olarak hayatımı devam ettireceğim."diye konuştu.

"Herhangi bir skor tahmini yapamayız"
Hangi maç olursa olsun hiçbir şekilde o maça ait skor tahmini yapmanın imkansız olduğuna da değinen Volkan, "Takımda bir hava var. Örneğin, daha soyunma odasında o hava vardır. Ya insanlar susar ya da insanlar bir an önce sahaya çıkıp oynamak ister. Tabi bu ligdeki o andaki durumunuzla ilgili. Ama önceden skor tahmini gibi bir şey yok."ifadesini kullandı.

"Fenerbahçe iyi yolda"
Sezon başından bu yana Fenerbahçe’nin üzerine koyarak ilerlediğini de belirten başarılı file bekçi, "Sezon başından beri iyi bir takım olduğumuzu dile getiriyorum. Uyum olarak biraz daha zamana ihtiyaç var. Gerek saha dışında, gerekse de saha içindeki uyum çok önemli. Bunu son haftalar da başarmak üzereyiz. Fenerbahçe taraftarının gurur duyacağı bir takım ortaya çıkacak. Tabi taraftarımız gurur duyuyor ancak taraftarın istediği Fenerbahçe’yi ortaya çıkaracağız. Fenerbahçe iyi yolda. Hem sahadaki oyunu, hem de taraftarıyla iyi yolda. En kısa zamanda bu takım ’tamam oldu’ diye görülecektir. Maçlar kazanılır ya da kaybedilir. Biz yaşanabilecek en kötü şeyleri yaşadık. Biz güçlü bir kulübüz ve ayaktayız. Geçen sene de mücadele ettik. Önemli olan Fenerbahçelilik duruşudur. Biz camia olarak sağlam durduk ve hareket ettik. Bunun karşılığını da alacağız."ifadelerine yer verdi.

"Büyük bir Fenerbahçelilik gösteriyoruz"
Fenerbahçe camiasını geçtiğimiz sezon içinden geçmek zorunda kaldığı sürecin ardından; şu an taraftarıyla, futbolcusuyla tam bir takım olduğuna da değinen Kaptan, "Biz galibiyetlerden öte bir hal aldık. Kupa almak ya da almamak bunlar bizi üzmez. Biz büyük bir Fenerbahçelilik gösteriyoruz. Ne kupa ne de maç kazanmamız bunun önüne geçemez.  Her yaşanılan şeyden bir şey çıkarmak gerek. Biz birlikte olmayı öğrendik. Sağlam bir birlikteliğimiz var. Eskiden kötü oynayınca tribünden istenmeyen sesler çıkardı ama şimdi böyle değil. Taraftar bizi hep teselli ediyor. Yaşadığımız dönemi bu şekilde olumlu görmek istiyoruz. Bunları konuşmak istemiyoruz. Daha çok kenetlendik ve daha çok Fenerbahçeliyiz."dedi.

"Tedavi sürecim iyi geçti"
Sakatlığına ilişkin de konuşan başarılı file bekçi, "Ameliyat en son çare. Sezon sonunda da ameliyat olmayı düşünmüyorum. Omuzun ciddi sakatlık geçirdi. Herkese teşekkürler. Tam geçmedi ama 9 sene önce yaşadığım benzer bir sakatlık yaşadım. Ameliyat olmaya kalksaydım sezonu kapatacaktım. Ben tedavi gördüm ve 20 gün sonr5a forma kavuştum. Şu an için ameliyatı düşünmüyorum. Şu an için her şey iyi" açıklamasında bulundu.

"Gerçek Fenerbahçe için az kaldı"
Takımdaki birlikteliğin, takım olma yolunda çok önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Volkan, "Takımdaki herkes birbirine yardımcı oluyor. Kendi tarzınca giyinen ve yaşayan var ama herkesin kendi hayatı. Takımımızdaki herkes iyi. İyi bir arkadaşlık var. Birliktelik var. Takım olma yolunda büyük adımlar atıyoruz. ’Tamam gerçek Fenerbahçe bu’ dedirtecek Fenerbahçe için az kaldı. İyi bir birliktelik oldu. Taraftarımızın desteğiyle daha iyi olacağını düşünüyorum. Taraftarın desteği süper. Hep yanımızdalar."diye konuştu.

"Türkçe dersleri takıma olumlu etki yapacaktır"
Yabancı oyunculara verilen Türkçe derslerine yönelik ise şu açıklamalarda bulundu:
"Ders alan arkadaşların çabası var. Zaman oldukça ders görüyorlar. Bir yabancı için Türkçe konuşması hoşumuza gider. Bunlar takıma olumlu yansıyacaktır. Dirk Kuyt,  Moussa Sow Türkçe konuşma açısından önemli noktadalar. Güzlel gidiyor. Onların dilimizi konuşması bizim için avantaj olacaktır."

"Rakip takım taraftar yasağının kalkması gerektiğini düşünüyorum"
Derbi karşılaşmalarında, deplasmana rakip takım gelmesine ilişkin yasak ile ilgili de bir açıklama yapan Demirel, "Bence taraftar olmalı. Hem rakip takım, hem de bizim taraftarımız yanımızda olması. Seyirciniz yok. Sevineceksiniz ama olmuyor. Ben de seyircimizin gelmesinden yanayım. Ama gelmemeleri durumunda da onları e iyi şekilde orada temsil edeceğiz."diye konuştu.

Bir taraftarın maça çıkarken herhangi bir uğurun var mı şeklinde soruya ise, "Herhangi bir uğurum yok. Sadece dua ederim. Ailemle konuşurum ve sonra da maçıma çıkarım."cevabını verdi.

"Yeni bir Milli takım kuruldu"
Milli takım hakkında da konuşan Volkan Demirel, "Kötü sonuçlar alındı ama yeni, bir takım oluşmaya başlıyor. Gençlerin çıkış yaptığı bir Milli takım. Kazanmamız gereken maçlarımız vardı ama belli nedenlerden dolayı olmadı. Dünya Kupası’nda olmak istiyoruz ve bu düşüncemizi önümüzdeki maçlarda göstereceğiz."dedi.

"Aykut Hoca her şeyi paylaşabileceğiniz bir insan"
Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman’ı, ’sabırlı, her şeyi konuşabileceğiniz biri’ olarak tanımlayan Volkan Demirel, "Hocamızın bir duruşu var. Olaylara hâkim olan biri. Her şeyi konuşabiliyorum. Aykut Hoca ile hiçbiri oyuncunun arası açık değil. Onunla konuşurken ya da fikir alışverişi yaparken rahatız. Aykut Hocaya derdinizi anlatabilirsiniz. Belki de yaşımdan dolayı ve kaptan olmanın verdiği bir avantaj. Ekrandan göründüğü gibi kimseler için yorum yapılmamalı. Biz hepimiz Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bir takım olmanın bilincindeyiz. Fenerbahçe’nin başarısı için çalışıyoruz."

"Daha iyi olmak için ekstra çalışmak gerekir"
Bir futbolcu için takım halinde çalışmanın dışında, bireysel olarak yapacağı antrenmanların da önemine değinen Demirel, "Futbolcu insan zekidir. Benim eksiğimi benden iyi kimse bilemez. Ben de eğer akıllıysam ve neyim eksikse o konuda çalışırım. Takımda daha çok çalışması gereken arkadaşlarımız gerek salonda, gerekse de sahada çalışıyorlar. Oyuncu antrenörlerimizle çalışarak daha iyi olmaya çalışıyorlar. Yaşımız ilerliyor. Kendimize daha iyi bakmalıyız. Çalıştıkça faydasını görüyorum. Ekstra çalışmalarla, daha iyi olmak için çalışıyoruz. 36-37 yaşında futbolu bırakmayı düşünüyorum ve kendime iyi bakarak çalışmam gerek. Çalışmalarımın faydasını görüyorum."açıklamasını yaptı.

"Sahaya çıkınca her insan değişir"
Taraftarlardan gelen’dışarıdan bakılınca sert bir duruşunda var’ şeklindeki mesajları, "Saha içinde her insan değişir. Farklı bir kişiye dönüşürsünüz. Yanlış hareketlerimiz oluyor. Ama bunları isteyerek yapmıyoruz. Maçın gidişatından bir şey bu. Dışarıdan bakılınca sert, kendini beğenen biri olarak görülebilir. Televizyondan göründüğü gibi yorum yapılmasın, sert bir yapım yok."diye cevapladı.

"Önemli olan Fenerbahçe menfaatleridir"
Fenerbahçe forması giyen ger oyucunun, Fenerbahçe menfaatlerini gözeterek hareket ettiğine de değinen Milli kaleci, "Takımda tecrübeli isimler de var. Dirk Kuyt,  Joseph Yobo gibi… Kendi milli takımlarında da lider isimler. Takımdaki iletişimimiz çok iyi. Yeri gelince en küçüğümüz Recep’i de dinlerin, en büyüğümüz Kuyt’ı da dinlerim. Takımın menfaati neyse herkes bunun için bir şeyler söyler ve özgürdür. Hepimiz bir çatı altında çalışıyoruz. Samandıra’nın kapısından girdiğimiz anda Fenerbahçe menfaatleri için çalışıyoruz. Takımsanız eğer, sizinle çalışan ve işbirliği yapan herkesle berabersiniz. Samandıra kapısında giren herkes Fenerbahçe menfaatlerini önde tutar."dedi.

"Galatasaray derbisinin yeri ayrıdır"
Spor Toto Süper Lig’in 16.haftasında deplasmanda Galatasaray ile oynayacağımız derbi karşılaşmasının, Türk ve Dünya futbolu açısından ayrı bir yerde olduğuna değinen Demirel, "Bu tarz maçların avantajı ya da dezavantajı olmaz. O anki saha şartları, oyuncunun şartları etkilidir. Bunun skorunu tahmin edemeyiz. Kazanmak en büyük isteğimiz. Kazanmak için mücadele edeceğiz. Futbol adına ne gerekirse yapacağız. Takım arkadaşlarımızla derbinin atmosferini konuşuyoruz. Kazanmak için sahaya çıkacağız; kimsenin bundan şüphesi olmasın. Arkadaşlarım da gol ve golleri atacaklar. Oradan galip geleceğimize inanıyorum. Sabırlı oynarsak, kendimiz gibi oynarsak olur. Açıkçası derbi maçını 2-3 hafta önceden düşünmeye başladım. İBB maçında da derbiyi düşündük. Önümüzdeki Göztepe maçını düşünüyoruz ama Galatasaray maçı çok önceden düşünülmeye başlandı. Türkiye olarak futbolun en güzel maçıdır. Fenerbahçe-Galatasaray maçının yeri çok ayrıdır. Dünyanın konuştuğu maçlardan biri. Zaman zaman maçlardan sonra yanlış demeçlerimiz de oldu. Ancak tadını çıkararak yaşamak gerekir. Bu maçın gerginliği olacaktır. Düşünce yapısı farklıdır. Yenen psikolojik olarak üstün olacaktır. Ama kimse futbolculardan iyi düşünemez. Taraftarlar sevinir ya da üzülür ama futbolcular kadar üzüleceklerini sanmıyorum. Ama üzüntünün boyutu aşılmamalı. Futbol görsel bir oyundur. İşçileri ise futbolcu ve yöneticilerdir. Herkes biraz daha dikkatli olmalı."açıklamasında bulundu.

"O günün şartlarından söylenmesi gereken bir sözdü"
Geçtiğimiz sezon Galatasaray kalecisi Fernando Muslera için, ’benden iyi bir kaleci’ şeklinde bir açıklama yaptığı hatırlatılan Volkan Demirel, "Herkesin kendine öz bir tarzı var. Muslera iyi bir kaleci. O günün şartlarında söylenmesi gereken bir sözdü. Şu an bununla ilgili bir şey söylemek yanlış. İyi bir kaleci olduğunu söyleyebilirim" dedi.

"Kaliteli bir Ligimiz var"
Türkiye Ligi’nde mücadele eden takımların kaliteli olduğuna da dikkat çeken Volkan Demirel, "Şu an için kaliteli bir ligimiz var. Özellikle alttan gelen takımlar çok önemli. İlk 5 sıra şampiyonluk yarışında olacaktır. Her zaman da böyle oldu" dedi ve ekledi; "Türkiye Ligi kaliteli bir lig. Fenerbahçe için konuşmam gerekirse, takım antrenmanlarının yanı sıra gruplar halinde de çalışmalarımız oluyor. Burada, Sow için parantez açılması gerek. Çok kaliteli bir futbolcu ve ilerleyen günlerde daha da iyi olacağına eminim. Milos Krasic ve Sezer Öztürk de takıma katıldı. Sakatlık kötü bir şey. Toparlanmak zaman alıyor. Zamanla her oyuncunun takıma katkı yapacağını biliyorum."

"Hiçbir oyuncuyla herhangi bir sorunum yok"
Diğer takımlarda mücadele eden futbolcular ile de arkadaş olduklarını, ancak yanlış haberlerin çıkması yönünden görüşemediklerini belirten Volkan, "Biz hiçbir zaman düşman olmadık. Saha dışında da düşmanlığımız yok. Milli takımda aynı başarı için bir aradayız. Hangi takım olursa olsun. Dışarıda buluşmak gerçekten çok zor. Geçtiğimiz dönem Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile aynı mekânda karşılaştık ama yanlış yerlere çekildi. Egemen, Beşiktaş ya da Trabzonspor’da oynarken bir kere bile görüşemedik, çünkü insanlar yanlış anlıyor. Ben abartılı olduğunu düşünüyorum. Her takımdaki oyuncuyla saha dışında görüşebilirim. Ama tabi sahadaki rekabet ayrıdır."diye konuştu.

"Fenerbahçe kalesinde görev alan her kaleci kalitelidir"
Fenerbahçe’de görev alan her kalecinin, kaliteli ve takımına faydalı olduğunu belirten Demirel, "Şu an kaleciler olarak ortamımız iyi. Hepsi de kaliteli kaleciler. Faydalı antrenmanlar yapıyoruz. Murat hocamızın katkısı çok. Diğer arkadaşlarım genç oyuncular ama kaliteli isimler. Goller yenecektir. Ama önemli olan kaledeki duruştur. Kalecilik duruş ile ilgili bir şey. Mert olsun, Serkan olsun, Erten olsun hepsi kaleye yakışan isimler."dedi.

"UEFA’da herkesin istediği hedefe ulaşabilecek güçteyiz"
Bu sezon mücadele ettikleri; gerek UEFA, gerek Lig, gerekse de Türkiye Kupası’nda ellerinden gelenin en iyisini yaparak, iddialı olduklarını da vurgulayan Volkan Demirel, "Bizler sezon başı hedefimizi koyduk. UEFA Kupası’nda mücadele ediyorsak bu kupaya elimizi uzatmalıyız. Gruptan da çıktık. Belki namaglûp da bitirebilirdik ama o günün şartlarına göre rotasyon yapıldı ve hocamızın her oyuncuyu görme açısından önemli oldu. Yetenekli ve tecrübeli oyuncularımız var. UEFA’da herkesin istediği hedefe ulaşacak noktadayız. Bu sezon; hem UEFA Kupası’nda, hem Lig’de hem de Türkiye Kupası’nda iddialıyız."dedi.

"Sabırlı oynayan ve pas yapan bir takımız"
Saha içerisinde sabırlı oynayan ve pas yapan bir Fenerbahçe olduğunu söyleyen Volkan Demirel, "Takım olarak uyum içindeyiz ve bu şekilde olduğunda daha da ileriye gideceğiz. Savunmada oynayan dörtlü içinse, kaliteli isimlere sahibiz. Oyun anlamında ise pas yapan ve sabırlı bir Fenerbahçe var."şeklinde konuştu.

"Çocuk için erken olduğunu düşünüyoruz"
Eşi Zeynep Hanım ile şu an için kendilerine zaman ayırmak istediklerine de belirten Volkan Demirel, "Şu an için kendimize zaman ayırıyoruz. Çocuk olunca dünyanız ona endeksleniyor. Şu an için erken olduğunu düşünüyorum. Biraz daha zamana ihtiyaç var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Messi ve Ronaldo dünyanın en iyileri"
Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’yu, ’dünyanın en iyileri’ şeklinde tanımlayan Demirel, "İkisi de dünyanın en iyi futbolcuları. Ronaldo ile Milli takımda karşılaştık ama Messi ile oynamadık. Ancak futbol oynadığımız sürece Messi ile de karşılaşırız diye düşünüyorum. Onlar için söylenecek çok da bir şey yok; dünyanın en iyileri."şeklinde konuştu.

"Doğru şeyler olduğunu düşünmüyorum"
Başarılı file bekçi, yeşil sahalarda yaşanan şiddet olaylarına ilişkin de şu açıklamalarda bulundu:
"Tabi, bu konuda ne yapılması gerekiyorsa, büyüklerimiz, yöneticilerimiz yapacaktır. Ancak ben bir futbolcu olarak bunları doğru olmadığını söyleyebilirim. Yeşil sahalarda böyle şeyler yaşanmaması gerekir. Maçı izlersini, takımınız kaybeder ya da kazanır ama hayatınıza devam etmek gerekir. Allah dert vermesin diyelim. Golün sevinciyle taraftar türbinde ne yaptığını bilmeyebilir. Ama sahaya girmemek en iyisi. Aksi bir durumda ceza alırız."

"Unutamayacağımız yeni maçlar olacak"
Bir taraftarın ’en unutamadığın maç hangisi’ şeklindeki sorusuna; "Tabi Sevilla maçının yeri ayrıdır. 2008 yılında oynadığımız bir maçtı. Ancak ben bu maçın yerine artık unutamayacağımız daha farklı maçların gelmesi gerektiğini düşünüyorum ve geleceğine eminim."şekline cevap verdi.

"Futbolun görsel bir oyun olduğu unutulmamalı"
Son olarak, Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünden ve takıma olan desteğinden söz eden Volkan Demirel, "Herkese teşekkür ederim. Eşimin de telefonla bağlanması güzel oldu. Futbol görsel bir oyundur. Bunu sıkıntıya sokmayalım. Derbi maçlarımız var ve en iyi şekilde değerlendirelim. Acı vermeyelim ve acı hissetmeyelim. Taraftarımız hep yanımızda olsunlar. Biz sahadaki oyunumuzla cevap vereceğiz. Onların varlığını hissetmek çok önemli. Herkese çok teşekkür ederim."şeklinde sözlerini noktaladı.

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI

BASIN FOTOĞRAFI


PAYLAŞ