Volkan Demirel Logo
15MAYIS 2012
Volkan Ve Emre: “Sezonu Kupayla Bitirmek İstiyoruz”

Volkan Ve Emre: “Sezonu Kupayla Bitirmek İstiyoruz”

Oyuncularımız Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu, Türkiye Kupası’nı kaldırarak, sezonu kupayla tamamlamak istediklerini söylediler.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Galatasaray maçına da değerlendiren ve şampiyon olan takımı kutlayan oyuncularımız,  Galatasaraylı oyuncuları maç sonunda sahada tebrik etmek istediklerini ancak polisin maç biter bitmez bir anda rakip takımı çembere alması nedeniyle bu isteklerini yerine getiremediklerini dile getirdiler.

Kafilemizle birlikte Kupa finalinin oynanacağı Ankara’ya hareket etmeden önce Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ortak bir basın açıklaması yapan oyuncularımız, Galatasaray maçı sonrası yaşanana olayların bir benzerinin bir hafta önce Trabzon’da kendi başlarına geldiğini, orada polisin daha hafif bir müdahaleyle olayları yatıştırdığını da hatırlattılar.

Volkan: Taraftarımızın duruşu çok güzeldi

Fenerbahçeli taraftarları, sezon boyunca gösterdikleri dik duruş nedeniyle kutlayan Volkan, "Sezonun sonuna geldik ve bu sezonu kupayla bitirmek istiyoruz. İki kupanın birini alamadık. O maç geride kaldı, üzgünüz, şampiyon olan takımı tebrik ediyoruz. Oyunumuza kimsenin sözü yok, sadece bulamadığımız gol var. Olmadı. Hayırlısı olsun, Şimdi kupa maçımız var. Sezonun kupayla bitirerek taraftarlarımız mutlu etmek istiyoruz. Uzun zamandır alamadığımız bir kupa. Hiçbir Fenerbahçeli üzülmesin. Fenerbahçeliler dik duruşlarını gösterdiler. Elimizde olan bir şampiyonluktu, 1 golle kaçırdık, yarım puanla şampiyon oldular. Ama Fenerbahçe taraftarının göstermiş olduğu duruş çok güzeldi" diye konuştu.

Volkan: Kutlayacaktık bir anda çembere aldılar

Galatasaray maçı sonrası şampiyon olan rakip takımı kutlamak istediklerini ancak bir anda Galatasaraylıların çevresinin polis tarafından sarıldığını söyleyen Volkan, "Galatasaray’ı alkışlayacaktık, ancak bir anda etraflarını çembere aldılar. Orada söyleyecektim, söyleyemedim ve şimdi söylemek istiyorum, rakip takımı tebrikiediyoruz. Biz de Fenerbahçe’nin duruşunun ne kadar önemli olduğunu gösterdik. Kupayı alsak da alamasak da Fenerbahçe’nin bu dik duruşu devam edecek" diye konuştu.

Volkan: Biz 4-5 senede bir değil her sene zirveye oynuyoruz

Kaçan şampiyonluğun üzüntüsünü üzerlerinden attıklarını söyleyen Volkan, "Bizi etkileyen şey taraftarlarımızın hırpalanması, onlara biber gazlarının sıkılmasıydı. Trabzon’da da aynı şeyler oldu ama daha hafif bir şekilde müdahale edildi. Fenerbahçe olunca her şey kontrolden çıkıyor. Biz onların gördüğü tepkiye üzülüyoruz. Onun dışında hiçbir Fenerbahçeli üzülmesin. Kupalar alınır, kaybedilir, şampiyonluklar kazanılır, kaybedilir ama bizim duruşumuz hiç bir şekilde değişmez. Son 10 yılda 4 şampiyonluk, 4 ikincilik elde ettik. Her zaman zirvede oynayan bir takımda oynamaktan mutluluk duyuyorum. Biz 4-5 senede 1 değil, her sene zirveye oynuyoruz. Kazanırsınız, kaybedersiniz; önemli olan Fenerbahçe’nin duruşudur" diye konuştu.

Volkan: Renklerimizin büyüklüğünü gösterdik

Fenerbahçe’nin bu sezon gösterdiği mücadelenin her şeyin üstünde olduğunu belirten Volkan, "Bu sene yaşadıklarımızdan dolayı, şampiyonluğu kaybetmek bize çok zarar vermedi. Şampiyonluk kazanılır, kaybedilir. Her sene farklı rekabet olur, sahada da kutlarsın. Biz de Galatasaray’ı yendiğimizde en iyi şekilde kutladık. Biz de yendiğimizde aynı şeyleri yaparız, kaldıramazsınız, sonra biz suçlu oluruz.Bizim üzüntülerimiz, şampiyonluk üzüntüsünden çok sezon boyunca yaşadığımız çok daha büyük üzüntülerdir. 1 gün sonra normale döndük. Şimdi bir kupa maçımız var. Biz Fenerbahçe’nin renklerinin ne kadar büyük olduğunu, şampiyon olamasak da; verdiğimiz mücadeleyle gösterdik" diyerek sözlerini tamamladı.

Emre: Beklentileri yerine getireceğiz

Emre Belözoğlu ise Kupa finali hakkında "Çok uzun sürelerdir Kulübümüze getiremediğimiz bir kupa var.Herkesin bizden beklentisi, şampiyonluğu kaçırdıktan sonra bu kupayı getirmek. Camiamızın isteğini, sahaya yansıtacağımız iyi bir futbolla yerine getireceğiz ve 4 gün önce yaşadığımız o sıkıntıyı teselli edeceğiz. Türkiye Kupası’nı kazanmak bizim için çok önemli. Sezon başından beri çok sıkıntı çekik.Bu kupayı kazanarak bunları bir nebze dindirmek istiyoruz" dedi.

Emre: Trabzon’daki gibi daha hafif bir müdahale olabilirdi

Galatasaray ile oynanan şampiyonluk maçı hakkında ise Emre, "Çok uzun bir maratondu. Galatasaray’ı ve tüm arkadaşlarımızı tebriki ederiz. Onlar 34 hafta sonunda 9 puan önde tamamladılar ligi. Biz de Süper Final’de çok üstün bir performans sergiledik ama yarım puanla şampiyon oldular.Bize düşen, sıkıntı yaşayan bir camia olarak onları tebrik etmek. Maç sonunda yaşanan olaylardan dolayı onları tebrik edemedik. Sahada bir anda çember olunca biz de kimseyi tebrik edemedik. Onları orada tebrik etmek isterdik ama olmadı. Tatsız olaylar oldu. Volkan’ın da dediği gibi aynı şeyleri Trabzon’da da yaşadık, daha hafif bir şekilde müdahale edilebilirdi. Bence insanlar sevinç ve üzüntülerini belli bir seviyede göstermeli" diye konuştu.

Emre: Fenerbahçe, kupa ve şampiyonluktan daha büyük

Sonuna kadar mücadele ettiklerini söyleyen Emre, "Fenerbahçe olarak ligi sonuna kadar götürdük. Son maçta rakibimize yarım puanla mağlup olduk. Fenerbahçe’nin büyüklüğü, şampiyonluk ve kupa büyüklüğüyle eşdeğer değildir. Taraftarımız bu büyüklüğü bizden daha iyi biliyor. Geçen sene yarışta geride bıraktığımız Trabzonspor’u tebrik etmiştik. Bu sene de Galatasaray yarım puanla şampiyon oldu, onları tebriki ediyoruz" dedi.

Emre: Kitlelere hitap ederken daha dikkatli olunmalı

Son olarak Galatasaraylı futbolcuların maç sonrası verdiklerini demeçlere değinen Emre, "Bu işin emekçisi olan insanlar, kitlelere hitap ederken daha dikkatli olmalılar. Galatasaraylı arkadaşlar arasında camiamızı sevindiren Engin ve Selçuk gibi arkadaşların demeçlerinin yanında, daha yolun başında bile olmayan arkadaşlarımızın yaptıkları açıklamalar bizi olumsuz etkiledi. Kendi camialarına şirin görünmek adına yapılan bu açıklamaları yapanlar,  ilerleyen zamanlarda benim söylediklerimin ne kadar doğru olduğunu görecekler. Herkes kendi sevincini ve üzüntüsünü belli seviyede yaşarsa, ülkemizde ayrışmalar yaşanmaz. Benim tavsiyem budur" diyerek sözlerini tamamladı.

PAYLAŞ