Volkan Demirel Logo
05MART 2008
Zaferimiz Avrupa Basınında

Zaferimiz Avrupa Basınında

Fenerbahçemizin Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda İspanya'nın Sevilla takımı karşısında elde ettiği tarihi zafer, Avrupa basınında da ses getirdi. İşte Avrupa'da İngiliz, İtalyan ve Macar basınından maçla ilgili haber ve yorumlar:
İngiltere'de Yahoo.com'un haber sitesi, İspanyol Sevilla takımının kupa hayallerini yıkan Fenerbahçemizin  tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükselerek, büyük bir başarıya imza attığını yazdı. Zico'nun, "Deplasman maçlarının gergin atmosferine hazırlıklı çıkıyoruz, bu maça da büyük bir cesaretle çıktık"  sözlerine yer veren haber sitesi, penaltılara giden maçın sonunda "Genç Türklerin" soğukkanlılıkla zafere ulaştığını kaydetti. Volkan Demirel'i kahraman ilan eden SportingLife.com adlı haber sitesi ise başarılı kalecinin, Daniel Alves'in son penaltı şutunu güçlü yumruğuyla engelleyerek, maçta yaptığı teknik hataları telafi ettiğini belirtti. SportingLife.com, "Penaltıların Türk lokumu Volkan"  başlığını kullandı. İngiltere'nin en önemli spor kanallarından Eurosport da, ilk yarıda zayıf bir performans gösteren Fenerbahçe'nin ikinci yarıda güçlü taraf olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Zorlu mücadele sonucunda, doğru köşeyi seçerek Alves'in son penaltı vuruşunu rahatça karşılayabilen kaleci Volkan, gecenin kahramanı oldu"
Fenerbahçemizin  İspanya'nın Sevilla takımını eleyerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi, İtalya medyasında da geniş yer buldu. La Gazzetta Dello Sport, Fenerbahçe'nin Sevilla'yı eleyerek büyük bir başarı elde ettiğini yazdı. Gazetede yer alan haberde, Volkan'ın gollerde büyük hatalar yaptığını, ancak penaltılarda kendini affettirdiğini; Fenerbahçe'nin, Sevilla karşısında çok başarılı bir oyun ortaya koyduğunu yazdı. Haberde, Volkan'ın yediği hatalı gollerden sonra gülen Sevillalı futbolcuların, penaltı atışlarının ardından sonra yüzlerinin asıldığını, 2-0'dan sonra Fenerbahçe'nin canlandığını ve Sevilla'ya kendi sahasında zor anlar yaşattığını, Sevilla defansının hatalarını değerlendiren Sarı-lacivertli ekibin haklı olarak çeyrek finale yükseldiği ifadelerine yer verdi. Gazetede; Deivid, Uğur Boral ve Aurelio'nun başarılı ve iyi futbolundan ayrıca bahsedildi.
Fenerbahçe'nin dün gece Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol temsilcisi Sevilla'yı eleyerek çeyrek finale yükselmesi Macaristan basınında da geniş yer buldu. Macaristan'ın günlük tek spor gazetesi olan 300 bin tirajlı Nemzetisport, "Öne geçmek boşuna" ve "Evsahibi takım üç penaltı kaçırdı" başlıklarıyla verdiği haberinde, "Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in ilk yarıda yediği inanılmaz hatalı gollerle öne geçen Sevilla, Fenerbahçe'nin oyuna ağırlığını koymasıyla yıkıldı. 2-0 mağlup duruma düşen Fenerbahçe, 90 dakika süresince beyinleşti. Volkan, yediği üç golden sadece son golde hatasızdı. Fenerbahçe'nin Brezilyalı gol makinesi Deivid sahneye çıkınca her şey tersine döndü. Penaltılara giden maçta Volkan, yediği inanılmaz hatalı iki golün intikamını alırcasına üç penaltı kurtararak Türkler'in kahramanı oldu ve takımını çeyrek finale çıkardı" diye yazdı. Hid Magazin'in, "Tanrı Jimenez'i cezalandırdı" başlığıyla verdiği haberde de, "Sevilla'nın hocası Fenerbahçe'yi küçük görmesinin cezasını ödedi" denildi. Hid Magazin, her iki maç öncesi Jimenez'in yaptığı açıklamalarda, Türk takımını küçük gören laflar ettiği, Jimenez'in Tanrı ve Fenerbahçe kalecisi Volkan tarafından cezalandırıldığını yazdı. FociHu internet sitesi ise, "Günah keçisi kahraman oldu" başlığıyla verdiği haberde, "Maçın hemen başında üst üste inanılmaz iki hatalı gol yiyen Volkan'ın imdadına takım arkadaşları yetişti. Maçı bırakmayan Fenerli futbolcuların mükemmel mücadelesine son anda Volkan da katılınca günah keçisi yerine kahraman oldu. Fenerbahçe verdiği inanılmaz mücadele ile çeyrek finali hak etti" yorumunu yaptı.

 


PAYLAŞ