Volkan Demirel Logo
25MAYIS 2016
Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Rakibimiz Galatasaray

Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Rakibimiz Galatasaray

Fenerbahçemiz, Ziraat Türkiye Kupası final rövanş maçında Galatasaray ile 26 Mayıs Perşembe günü saat 21:15’te Antalya Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. ATV ekranlarından naklen yayınlanacak olan bu müsabakayı Mete Kalkavan yönetecek.

Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele ettiği H Grubu'nda Antalyaspor, Giresunspor ve Tuzlaspor ile eşleşen Fenerbahçemiz, grubunu 16 puanla namağlup lider tamamlayarak Son 16 Turu’na yükseldi. Bu turda Kayserispor’la eşleşen Fenerbahçemiz, rakibini uzatmalarda Diego Ribas’ın attığı golle 1-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Amed Sportif Faaliyetler’le eşleşen Takımımız, Diyarbakır’daki ilk maçtan 3-3’lük eşitlikle ayrılırken, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan rövanş mücadelesini 3-1’le geçerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Torku Konyasporla eşleşen Fenerbahçemiz, rakibini Konya’da 3-0, İstanbul’da ise 2-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Rakibimiz Galatasaray ise Ziraat Türkiye Kupası serüvenine E Grubu’nda başladı. Akhisar Belediye ve Gençlik Spor, Karşıyaka ve Kastamonuspor 1966’yla mücadele eden sarı kırmızılı ekip, grubunu 16 puanla ilk sırada bitirerek Son 16 Turu’nda Gaziantepspor’la eşleşti. Bu turda rakibini 3-1 mağlup eden Galatasaray; Çeyrek Final’deki rakibi Akhisar Belediye Gençlik ve Spor’u evinde 1-1, deplasmanda 2-1’lik sonuçlarla saf dışı bıraktı. Yarı Final’de eşleştiği Çaykur Rizespor’la Türk Telekom Arena’da golsüz berabere kaldıktan sonra deplasmanda 3-1 mağlup eden sarı kırmızılı ekip finalde rakibimiz oldu.

Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek

Fenerbahçemiz ile Galatasaray arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçını Mete Kalkavan yönetecek. Müsabakada Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak.

Hazırlıklar tamamlandı

Fenerbahçemiz, Galatasaray maçının hazırlıklarını bugün sabah saatlerinde Can Bartu Tesislerimizde yaptığı antrenmanla tamamladı. Isınma ve çabukluk çalışmasıyla başlayan antrenman 2 ayrı grup halinde yapılan 5'e 2 top kapma ve pas çalışmasıyla devam etti. Antrenman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla noktaladı. Rehabilitasyon süreci devam eden Volkan Demirel antrenmanda yer almadı. Mehmet Topuz ve Uygar Mert Zeybek ise özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdü.

Fenerbahçemizin Antalya kamp kadrosunda şu oyuncularımız yer almaktadır:

Fabiano Ribeiro, Ertuğrul Taşkıran, Erten Ersu, Anıl Demir, Bruno Alves, Simon Kjaer, Michal Kadlec, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım, Karahan Yasir Subaşı, Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Josef De Souza, Ozan Tufan, Diego Ribas, Raul Meireles, Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek, Melih Okutan, Alper Potuk, Volkan Şen, Lazar Markovic, Luis Nani, Jose Fernandao, Robin van Persie.

PAYLAŞ