Volkan Demirel Logo
04DECEMBER 2014
Aralık Sayısı Yine Dopdolu

Aralık Sayısı Yine Dopdolu

Fenerbahçe Dergisi’nin 142 no’lu Aralık 2014 sayısı; Brezilyalı oyuncumuz Diego Ribas’ın görseli ve “Şampiyonlar Ligi’ne 4 yıldızla gitmek istiyoruz” sloganlı kapağıyla bayilerdeki yerini alıyor.

Derginiz, bu sayısında da sizlere 50 x 70 cm. ebatlarında bir poster hediye ediyor. Bu ayki posteriniz; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dev bayrağını elinde dalgalandıran milli kalecimiz Volkan Demirel’e ait. Gururla asacaksınız…   
 
Fenerbahçe Dergisi, yüksek tirajıyla Türkiye’nin en çok satan dergisi olmaya devam ediyor. Sadık birer okuyucumuz olan Büyük Fenerbahçe Taraftarı’na teşekkür ederiz. 
 
Fenerbahçe Dergisi’nin taklitlerinden sakının, derginizi ekleriyle birlikte tükenmeden alın.
 
Öte yandan; Fenerbahçe E-Dergi App Store ve Google Play’de yurt dışı aboneleri için yayında! Kulübümüzün, 2003 yılından itibaren yayında olan; Fenerbahçe’ye dair içeriksel ve görsel tüm bilgileri, her ay milyonlarca taraftarımıza ulaştıran ve taraftarlarımız ile Kulübümüz arasında sıkı bir bağ oluşturan Fenerbahçe Dergisi’nin E-Dergi uygulaması, yurt dışındaki taraftarlarımızca büyük ilgi gördü. App Store ve Google Play’de taraftarlarımıza sunulan Fenerbahçe E-Dergisi’ni siz de yüklemeyi unutmayın! 

Fenerbahçe Dergisi’nin Aralık sayısından çarpıcı başlıklar:
 
• 1 MİLYONDAN BİRİ OLMAK…
Çok kapsamlı, çok ayaklı, çok detaylı kısacası dev bir proje “Hedef 1 Milyon” Projesi. Kulübümüzün Başkanımız Aziz Yıldırım önderliğinde yürüttüğü bu projenin hayata geçirilmesi için yapılan Tüzük Tadil işlemlerinin ardından hız kesmeden start verildi proje çalışmalarına… 
 
Muhteşem bir tanıtım gecesi yapıldı, reklam filmleri tüm tv kanallarında yayınlandı. Çünkü duyduk duymadık kalmasın isteniyordu. Dev projenin tanıtımı için bizzat bucak bucak Anadolu’yu, Trakya’yı gezen, oradaki taraftarlarımızla el sıkışan, çay içen, tüm samimiyetiyle her soruya bıkmadan usanmadan cevap veren Başkanımızın projeyi tanıtmasındaki gayreti, hevesi, gücü, kudreti hem takdire şayan hem de bu projenin ne kadar arkasında durduğunun başlıca göstergesi oldu, oluyor. 
 
17 yıldır Kulübümüzün başkanlığını en iyi ve ileriye dönük gayelerle yürüten Başkanımız yine Dünya’da eşi benzerine rastlanmayan çok kapsamlı bir projeyle sizleri destek vermeye çağırıyor. 
 
Bu destek öyle ki; sizleri Fenerbahçe’nin geleceğinde ve yönetiminde söz sahibi yaparak çoğulcu bir demokrasi anlayışı yayacak…
 
Bu destek öyle ki; her geçen yıl daha büyük başarılar hedefleyen ve bu başarılara ulaşan sadece adı “amatör” kalmış şubelerimizi artık profesyonelleştirecek…
 
Bu destek öyle ki; Fenerbahçe kimsenin tekelinde kalmayıp hürleşecek…
 
Bu destek öyle ki; birlikten kuvvet doğduracak ve Fenerbahçe’nin adı tüm Dünya’da yankılanacak…
 
Bu destek öyle ki; Türkiye topraklarında yaşayan her kesimden insanı ortak bir gayeyle kaynaştıracak, halk olduğumuzu tekrar hatırlatacak…
 
Bu destek öyle ki; her ilçedeki Fenerbahçe evleriyle unutulan milli motiflerimizi tekrar kazandıracak. 
 
Fenerbahçe Spor Kulübü öyle bir misyon üstlendi ki; bir kez daha alnının akıyla bu projenin de altından kalkacak ve kendi kendine yeterek kalkınacak...  
 
İşte bu sebeplerle “Siz de destek verin. 1 milyondan biri olun” diyor Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım!
 
• Hedef 1 Milyon Üye İletişim Merkezi kuruldu
 
 “Hedef 1 Milyon Üye” projesi kapsamında; taraftarlarımızın Kulübümüze nasıl üye olacaklarıyla ilgili olarak üyelik koşullarını ve üye olmanın avantajlarını aktaran bir İletişim Merkezi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda kuruldu. 444 1907 numaralı telefon numarasından ve www.hedef1milyonuye.com internet adresinden “Hedef 1 Milyon Üye” projesi hakkında tüm detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 
 
•“Şaka yapmıyorum. Ben Aziz Yıldırım”

Evet, şaka değil gerçek! Şaka gibi olan her şey, Fenerbahçe’de bir bir gerçekleşiyor... Bazılarına hayal gibi gelen rakamlar, sarı lacivert dünyada vücut buluyor. Başkanımız liderliğinde Kulübümüz tarafından yürütülen ve Fenerbahçe’yi kendi kendine yeten, daha da bağımsız bir camia haline getirmeyi öngören “Hedef Bir Milyon Üye” projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda üst kademe - alt kademe gibi bir hiyerarşi yok. Başkanımız Aziz Yıldırım, görüldüğü üzere yeni kurulan İletişim Merkezi’nde kolları sıvamış, projeyi hattın diğer ucundaki taraftarımıza anlatıyor, soruları yine aynı samimiyetle cevaplandırıyor. 
 
• Başkanımız Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen “Hedef 1 Milyon Üye” Projesi kapsamında yapılan tüm şube açılışları ve tanıtım toplantıları detaylarıyla derginizde…
 
• Diego Ribas: “4 yıldızla Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyoruz”
 
Fenerbahçemize sezon başında 10 numara pozisyonuyla gelen tecrübeli oyuncumuz Diego Ribas, yaşadığı talihsiz sakatlıklar arasında bir yandan da takıma tam destek vermek arzusunun telaşıyla sürekli çalışıyor. Öte yandan, İstanbul’a geldiği günden bu yana, 3,5 aylık süreçte, Türk futboluyla ilgili olarak da çok iyi gözlemler yapan Brezilyalı yıldızımız, bu konudaki tüm tespitlerini, takımın Şampiyonlar Ligi hedefini, Brezilya milli takımı değerlendirmelerini ve seyahat tutkusuyla şekillenen “Gezilecekler listesi”ni bizlerle paylaştı.  
 
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
 
01: İsmail Hoca, benden pas veren, asist yapan, atağı ve takımı organize eden yani oyunu değiştirebilen bir oyuncu olmamı bekliyor. Ben de bunu yapmaya çalışıyor ve her gün bunu daha da fazla başardığımı düşünüyorum. Hocamın bu beklentilerini gerçekleştirerek takımıma destek vermeyi sürdüreceğim.
 
02: Öncelikli olarak davranışlarımla genç oyunculara yardımcı olmaya çalışıyorum ve en önemlisinin bu olduğu düşünüyorum çünkü bizi sürekli saha içinde gözlemliyorlar. Sahada neler yapıyoruz, oyun içinde ne tür durumlar oluşuyor, ne konularda zorluk çekiyoruz ve bunlarla nasıl baş ediyoruz gibi durumlarda bizlerle olmaları onlar için çok öğretici oluyor. Açıkçası her hareketimiz onlar için çok etkili. Hepsi çok kaliteli ve iyi niyetli oyuncular.
 
03: Derbileri, deplasmanları rakip takım seyircisinin izleyememesi futbol adına üzücü bir durum. Passolig kartına adaptasyon süreci ve bazı belirsizlikler seyirci sayısını etkiledi. Öte yandan, şimdiye kadarki çıktığımız tüm deplasman maçlarında zemin şartları iyi değildi. Bu tarz zeminlerde biz oyuncuları da oynarken çok zorluyor. Gerek bireysel bazda, gerekse takım olarak gerçek performansımıza ulaşmamıza engel oluyor. Bu durum bizi bu şekilde etkilerken haliyle ortaya seyir kalitesi yüksek tempolu bir maç da çıkamadığı için seyircileri olumsuz olarak etkiliyor. Bu şartlar da düzeltildiği takdirde Türk futbolu çok daha ileriye taşınacaktır diye düşünüyorum.
 
04: Takımdaki tüm oyuncularımızın hedefi bu seneki şampiyonluğun ardından gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde bu formayla mücadele etmek. 4 yıldızla Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyoruz. Böylesine büyük hedefleri olan bir futbol takımının üyesi olmak benim için de büyük bir keyif. 
 
05: Dungalı Brezilya, üstündeki tozu toprağı atıp tekrardan rakipleri korkutabilen bir Brezilya takımı haline geldi. Tabii ki milli takımımda yer alabilmek benim her zaman arzumdur. Takıma tekrar geri dönebilmek için Fenerbahçe’de çok çok iyi olmalıyım. O nedenle şimdi sadece takımıma ve yapabileceklerime konsantreyim. 
 
06: Ailecek seyahat etmeyi zaten çok severiz. Bu nedenle Türkiye’de gezilecek çok yer olduğunu bildiğimiz için fırsatları kaçırmamaya gayret ediyoruz. Tarihi dokusuyla, plajlarıyla çok güzel bir ülke. Kapadokya ise bizler için harika bir deneyim oldu. Bir gün fırsat bulduğumda Maldiv Adaları’na ve Las Vegas’a gitmek isterim. Yine Türkiye’de tarihi bir şehir olduğunu duyduğum İzmir’i çok görmek istiyorum. Pamukkale’nin de doğal yapısıyla çok güzel olduğunu duydum. Fotoğraflarını gördüm. Çok ilgimi çekti. Orası da listemde… Yeni yerleri tanımayı çok seviyorum. Listem oldukça kabarık. 
 
• Başkanımızın doğum günü kutlandı; Küçük Fikret’i kaybettik; Fenerium imza günleri ve daha birçok haber “Haber Turu” sayfalarımızda! Fenerbahçe gündeminden kopamayacaksınız. 
 
• Futbol Altyapı ile basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden çok özel haberler, fikstürler, transferler, müsabaka ve şampiyona sonuçları Fenerbahçe Dergisi’nde.
 
• Onur Tuncer’in kaleminden profesyonel futbol takımımızın maç yorumları, istatistiki verilerle birlikte derginizde!
 
• Tina Alexandria Charles: “Sorumluluğumun farkındayım”
 
Küçük yaşlarda New York’ta başladığı basketbol hayatında kısa zamanda tanınan ve Dünya’nın en iyileri arasına ismini yazdıran Tina Charles, kariyeri boyunca kapasitesinin her daim üzerine koyarak ilerledi. WNBA’de ve Avrupa’da oynadığı takımlarda gösterdiği başarılı performansla adından sıkça söz ettiren Birleşik Amerikalı oyuncu, ABD forması ile de uluslararası arenada önemli şampiyonluklar yaşadı. Sezon başında da Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızdaki yerini alan yıldız oyuncu, kısa zamanda gösterdiği başarılı performansla şimdiden Fenerbahçe taraftarının gönlünde yer kazandı. Bu sayımızda bir araya geldiğimiz 26 yaşındaki pivotla, Fenerbahçe forması altındaki ilk günlerini, kariyerini, hedeflerini ve daha birçok konuyu konuştuk.
 
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
 
01: Fenerbahçe’de olmaktan ötürü çok mutluyum. Burası Avrupa’nın en büyük kulüplerinden bir tanesi ve her zaman çok ciddi yatırımlar yapıyorlar. Avrupa’da oynadığım en profesyonel kulüplerden bir tanesi.
 
02: Kendimle ilgili büyük beklentilerim var, omuzlarımın üzerindeki sorumluluğun daima farkındayım. Sahada olduğum zaman takım arkadaşlarım ve teknik kadro için elimden geleni yaparım. Yüksek beklentilere sahip olmak ve kapasitemin daima üzerine koyma niyetinde olmak benim performansım için anahtar faktörlerdir.
 
03: Amerika takımı ve Dünya’nın geri kalanı arasındaki farkı anlamak için önemli bir turnuva olduğunu düşünüyorum. Biz yalnızca 1 aydır bir aradaydık, WNBA oynadık ve diğer milli takımlar gibi çok uzun süre birlikte çalışmadık. Yine de takım kimyasını sağladık ve küçük detaylarda başarılı olduk, hiç kimse bencil davranmadı. Örneğin benim rolüm her maçta 20 sayı, 10 ribaund yapıp double-double’a ulaşmak değildi. Görevim ribaund yükünü üstlenme ve çembere yakın noktalarda bitirici olmaktı. Angel, ben ve diğer takım arkadaşlarım rollerimize iyi adapte olduk.
 
04: Öğrenecek çok şeyleri var ancak büyük bir fırsata da sahip olduklarını söyleyebilirim. Çok tecrübeli oyuncularla bir arada oynama şansları oluyor. Amerika’daki sistem biraz daha farklı tabii, orada bu yaşlarda halen profesyonel olmamış oluyorsunuz ve 19 yaşındaki birini 30 yaşındaki bir oyuncuyla oynarken göremezsiniz. Amerika’da kolej sisteminden ötürü biraz daha farklı ve korumacı bir sistem var. Burada ise tecrübeliler ve gençlerin kaynaşması önemli.
 
• Elenora Lo Bianco: “Başarının anahtarı asla pes etmemek”
 
Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Takımımızın yeni sezonda renklerimize kattığı isimlerden biri de dünyaca ünlü İtalyan pasör Elenora Lo Bianco… Elenora Lo Binaco ile voleybol, Fenerbahçe ve İstanbul üzerine konuştuk.
 
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
 
01: Bana göre başarının 1. anahtarı mücadeleci ve sabırlı olmak, asla pes etmemek.
 
02: Kendimi bildim bileli hayalimde hep kendi ülkemin dışında yeni yerler ve farklı deneyimler yaşayarak spor hayatıma devam etmek vardı.
 
03: Fenerbahçe’ye geldiğim ilk günden beri çok iyi hissediyorum çünkü çok güzel ve organize bir yapılanma var. Takım arkadaşlarıma çabuk alıştık gelmemden birkaç gün sonra birbirimize alışmış durumdaydık.
 
• Dr. Sedat Hayran ile Akademik Vizyon’da konuk; İlhan Şeşen.
 
“Fenerbahçe camiasına bir şarkı armağan edeceğim”
 
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
 
01: Futbol dünyanın her yerinde kabul edilmiş bir gösteri sanatı. Bu gösterinin içinde çok büyük olarak yer almak, tuttuğun takım da iyi olunca bundan güzel duygu mu olur! Benim nüfusumda bile mahallem “Fenerbahçe” yazar. Ben Fenerbahçe’ye mahallemin takımı olarak, bakarım. Bizim mahallenin takımı ama dünyaca meşhur.
 
02: Benim totemin; Fenerbahçe maçında ekran başında başlama vuruşunu görmemdir. Gördüğüm zaman genelde kazanıyoruz. Ben onu görüyüm maçı izlemesem de olur. Ondan vazgeçemiyorum. Konser vs gibi işler oluyor, başlama vuruşunu göremediğim zamanlarda “Totemi yapamadım” diyorum ama gene Fener yeniyor... Çünkü bu Fener, toteme moteme bakmaz, yener.
 
03: “Hedef 1 Milyon Üye” projesi hakkında düşünmeye gerek yok taraftar olarak bana ve kulübüme sağlayacağı faydalar ortada. Burada da gerçek Fenerbahçelilik ortaya çıkıyor. Üye olursan artık gerçek Fenerbahçelisin. Ben de büyük keyif ve gururla olacağım. 
 
• Sibel Kurt ile “Sibel’in Sahası”nda konuk: Can Sipahi
 
“Takımımıza ve inandıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor…”
 
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
 
01: Takımımıza sahip çıkmamız gerekiyor, inandıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor ya da inandıklarımıza sahip çıkmamız adına da bunları çok doğru bir platformda tartışmamız gerekiyor. Bunun için de benim üzerime bir görev düşüyorsa bunu seve seve yapmayı isterim.
 
02: “Hedef Bir Milyon Üye” projesi başarılı ve demokratik bir adım, bu oluşum içerisinde yer almak isterim.
 
03: “Çekmeköy Underground” filminde kentsel dönüşümün orta alt sınıf çocuklarına etkilerini işledik. Film Altın Portakal’da yarıştı, keyifli bir festivaldi. Filmimize güveniyorduk. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Vizyonda hep beraber izleyeceğiz. 
 
• Yazarımız Ersin Demirel, bu ay “Hayatın İçinden Fenerbahçe”de Cansın Özyosun’u ağırladı. 
 
“Fenerbahçe demek; inanmak demektir”
 
Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle: 
 
01: Futbolu çok seviyorum. Dokuz, on yaşıma kadar mahallede futbol oynadım. Rıdvan Dilmen’i çok sevdiğim için onun gibi oynamaya çalışırdım. Ağabeyimlerle oynardım. Bir hava topuna çıkmıştım bir maçta ve rakiple çarpışınca kendimi kaybetmiştim. O maç, son maçım oldu ama sevgim devam ediyor.
 
02: Hepimizin ortak hedefi Fenerbahçe’nin başarısıyken, aramızda nifak tohumu saçanlara karşı başkanımızın mücadelesini haklı buluyorum.
 
03: Fenerbahçe denilince yüzüm gülüyor. Fenerbahçe denince inanmak kelimesi geliyor aklıma. Küllerinden doğmak geliyor. Pes etmemek, yılmamak…
 
• Yazarımız Alp Bacıoğlu, bu ayki “Zaman Tüneli” adlı köşesinde; “Tarihimizde en çok forma giyenler, gol atanlar ile 200 maç ve üstü oynayan futbolcular (1)” konusunu işledi. 
 
• Köşe yazarlarımız Gürdoğan Yurtsever, Oktay Unsal, Paşalı Birol ve Jak Benzonana gözden kaçmaması gereken konuları, yazılarına taşıyarak gündemi oluşturmaya devam ediyorlar. 
 
•Facebook, Google+, Instagram, Twitter, Foursquare , DailyMotion, Youtube ve Spotify!
 
 
Kulübümüzü taraftarlarımıza bir adım daha yaklaştırmak adına hız verdiğimiz dijital dünya ve sosyal medya çalışmaları kapsamında en çok beğeni alan fotoğraf ve videolar hangileri? Milyonlarca takipçisi olan sosyal medya kanallarımızın özet bültenini, Dergimizin sosyal medya sayfasından takip edebilirsiniz.
 
• Yurt içi ve yurt dışındaki tüm derneklerimizden son haberler, sayfalarımızdan sizlere taşınıyor. “Hedef 1 Milyon Üye” Projesi kapsamında şubeleştirilen derneklerimizin iletişim bilgilerini de derginizde bulabilirsiniz. 
 
• Fenerbahçe Spor Kulübü Spor Okulları, Fenerbahçe Turizm & Catering, Fenerium, Fenercell, FenerNET etkinlikleri derginizde.
 
• Fenerbahçe Koleji’ne dair tüm haber ve etkinlikler derginizde.
 
• Dergimizin en sevilen köşelerinden minik taraftarlarımızdan birer merhaba geliyor sizlere… “Minik Kanaryalar” adlı köşemizde siz de çocuğunuzu Fenerbahçe camiasıyla tanıştırabilirsiniz.
 
• Fenerbahçe Dergisi, astroloji ve bulmaca köşesiyle de taraftarın hayatına renk katmaya devam ediyor.
 
• Fenerbahçe Dergisi’nin 142 no’lu Aralık sayısı, gündemi oluşturan gerçek haberler ve hiçbir yerde görmediğiniz fotoğraflarla yine dopdolu. Derginizi bayiinizden ekleriyle birlikte istemeyi unutmayın. 
 
Keyifli okumalar…

SHARE