Volkan Demirel Logo
31DECEMBER 2016
Fenerbahçe Dergisi Yeni Yıl Sayısı Dopdolu

Fenerbahçe Dergisi Yeni Yıl Sayısı Dopdolu

Kulübümüzün resmi yayın organı “Fenerbahçe Dergisi”nin 167 No’lu Ocak 2017 yeni yıl sayısı bayilerdeki yerini alırken; abonelerimize özel, hızlı teslimat hizmetiyle adresinize geliyor. Yine dopdolu bir içeriğe sahip derginizin bu ayki kapağında; dergimize röportaj veren oyuncularımızdan Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Simon Kjaer ve “2017 yılının şampiyonu barış ve Fenerbahçe olsun” sloganı yer alıyor. Derginizin bu ayki posteri; asist ve golleriyle taraftarın gönlünde taht kuran Jeremain Lens’e ait. Ayrıca 2017 yılı takvimi de sizlere yeni yıl hediyemiz...

Derginiz adresinize gelsin ve isminiz ve fotoğrafınız dergide yer alsın istiyorsanız; Fenerbahçe Dergisi üyelik işlemleri için Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz: 0 216 975 1907

Özel içerikler için ayrıca; instagram/fenerbahcedergisi’ni takip etmeyi unutmayın.

Fenerbahçe Dergisi’nin Ocak sayısından başlıklar:

• 2017 YILININ ŞAMPİYONU; BARIŞ VE FENERBAHÇE OLSUN!

2016 yılına veda edip 2017 yılını kucaklarken hepimiz yeni yıl için, başta sağlık ve barış olmak üzere, mutluluk ve şans diledik. Takımımız adına dergimize konuşmalarını istediğimiz futbolcularımız da aynı temennide bulundular. Peki, ya onlar için 2016 yılı nasıl izler bıraktı? Tecrübeli file bekçimiz Volkan Demirel, orta sahanın bel kemiği Mehmet Topal ve defansın altın yıldızı Simon Kjaer’e, takımın ilk yarı performansını, UEFA Avrupa Ligi’ndeki hedefi, 4 aydır birlikte çalıştıkları Dirk Advocaat’ın Fenerbahçe’de neler değiştirdiğini ve yeni yıl için dileklerini sorduk. Sizi cevaplarla baş başa bırakıyoruz.

SIMON KJAER

“Kötü başlangıcımız bizi ilk yarıda en tepeye taşımaya yeterli olmadı

Bizim için zorlu bir başlangıç oldu. Sezon başında başka bir hocamız ve onun sistemi vardı. Çalışmalarımıza o sistemle başladık. Sonra bir değişiklik yaşadık ve yeni bir hoca geldi. Onunla beraber çalışarak yeni sistemimize odaklandık. Her şey yerine oturana ve istediğimiz sonuçları almamıza kadar geçen süreç, 2-3 hafta kadar zamanımızı aldı. Son maçlarda iyi bir seri yakaladık. Normalde böyle bir seri, aslında ligin lideri olmanız için yeterli olmalıdır ama ligin en başındaki o kötü başlangıcımızdan dolayı bu durum bizi en tepeye taşımaya yeterli olmadı. Takım içindeki ruhumuzu, çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürmeli ve korumalıyız. Yukarı doğru çıkışımızı devam ettirmeliyiz. Bizim yarışın içerisinde olacağımızla ilgili son derece olumlu düşüncelere sahibim. Güçlü bir takımımız var ve biz zirvede tamamlayacağımıza inanıyoruz.”

“Krasnodar’ı yenip adım adım ilerleyeceğiz”

2 sezon önce Lille ile Krasnodar’a karşı oynadım. İyi bir takım. Biz oynadığımızda zorlu bir zemin vardı ama sanırım yeni bir stat yapmışlar. Yenebileceğimizi düşündüğüm bir rakip ve bu yeteneklerimize yani takımımızın kapasitesine baktığınız zaman, yenmeliyiz de… Avrupa Ligi’ndeki gidişatımıza maç maç, kuralar çekilip rakipler belirlendikçe bakmalı ve adım adım ilerlemeliyiz. Şu anda beklentilerimizin neler olduğunu, bu yolda uzun vadeli neler düşündüğümüzü konuşmak, çok doğru değil bence. Kendimize olan inancımızı koruyarak Avrupa Ligi’nde gidebildiğimiz kadar yolumuza devam etmeliyiz.”

İlk yarının en zorlu maçı: Antalyaspor maçı. Zorlu bir takımdı ve çok fazla büyük maçın ardından geldi.

İlk yarının en sürpriz sonuçla biten maçı: 3-0 yendiğimiz Gençlerbirliği maçı.

İlk yarının en keyif veren maçı: İçeride oynadığımız Manchester United maçı.

“Advocaat’ın sistemi bize istikrar getirdi”

“Dirk Advocaat, sistemi değiştirdi ve bunu uygularken son derece kararlı ve ısrarcı oldu.  Her maç ve her antrenmanda bizlere bu kararlılığını göstermeye devam ediyor. Kariyeri boyunca büyük takımlarda çalışmış. Kaliteli oyuncuları olan bir takımdan neler alabileceğini, neler isteyebileceğini bilen bir hoca. O, böyle istikrarlı bir hoca olduğu için biz de özellikle son maçlarda istikrarımızı koruduk.”

Simon Kjaer’in 2016 unutulmazları…

Fenerbahçe formasıyla Manchester United’ı kendi sahamızda yenmek, hem bizim için hem de taraftarlarımız için harika bir mutluluktu ve bize çok büyük bir inanç sağladı. Milli takıma kaptan oldum, benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Bana bir şeyler öğreten bir tecrübeydi. Aynı zamanda çocuklarımın büyüdüğünü görmek, bana inanılmaz hisler yaşatıyor.”

“2017 yılında başarı ve sükûnet diliyorum”

Ligin ilk yarısında özellikle son dönemde sağladığımız o istikrarı korumamızı diliyorum. Eğer bunu sağlayabilirsek, şampiyonluk yarışında sonuna kadar olacağız. Fenerbahçe için dileğim bu. Türkiye için dileğim ise; sükûnet ve huzur. Umuyorum; ortam sakinleşir.
**
MEHMET TOPAL

“Kötü başlangıcı sonrasında toparladık”

Herkesin bildiği gibi; sezona kötü ve bize hiç yakışmayacak bir başlangıç yaptık ama sonrasında çok iyi toparladık. Bütün konsantrasyonumuzu ve gücümüzü ikinci yarıya verip liderliği ele geçirerek sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz.”

“İyi mücadele eden, az hata yapan turu geçecek”

“2 senedir UEFA Avrupa Ligi’nde hedeflediğimizi, son anda yaşadığımız şanssızlıklardan dolayı kaçırdığımızı düşünüyorum. Çok iyi bir kadroya sahibiz. Rus takımlarıyla oynamak her zaman zordur. Güçlü ve çok koşan bir takıma karşı oynayacağız. O yüzden 2 takımın da şansı eşit. İyi mücadele eden, az hata yapan turu geçecektir.”

İlk yarının en zorlu maçı: Kayserispor ve Bursaspor maçları.

İlk yarının en sürpriz sonuçla biten maçı: Gençlerbirliği maçı bizim için sürprizdi. İyi oynamadık ama 3-0 kazandık.

İlk yarının en keyif veren maçı: İçeride oynadığımız Manchester United maçı.

“Dirk Advocaat’ın düzeni ve sistemi bizi üst seviyeye taşıdı”

“Bu zamana kadar bütün hocalarımla aram her zaman iyi oldu. Dirk Advocaat da aynı şekilde. Takıma çok şey kattı. Çok disiplinli, hiç kimseye taviz vermiyor, herkese eşit davranıyor. Bu düzeni oturttuğundan beri takım üst seviyelere çıktı.”

Mehmet Topal’ın 2016 yılı unutulmazı

“Chapecoense futbol takımını taşıyan uçağın düşmesi sonrasında meslektaşlarımız, hayatlarını kaybettiler. Fernandao’nun onlara güzel bir desteği oldu. Takım halindeki bütün futbolcuların şortlarını, formalarını, kramponlarını açık arttırmayla satıp gelirin oraya aktarılmasına aracı oldu. Bu, benim açımdan önemli ve güzel bir jestti. Unutamadığım anılardan bir tanesi oldu.

“2017 barış ve galibiyet dolu bir yıl olsun”

“2017’nin; ülkemiz açısından savaşların olmadığı, barışların olduğu, can kayıplarının olmadığı, yaşamın güzel olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Camiamız için de inşallah bol galibiyetli ve şampiyonluklarla dolu bir sene olmasını ümit ediyorum.”
**
VOLKAN DEMİREL

“Puan kayıpları yaşadık”

Kötü başladığımız bir ligi, ilk yarının ortalarına doğru iyi toparladığımızı düşünüyorum. Takım olarak kendimize geldik ve gerçek gücümüzü göstermeye başladık. Rakiplerimize göre maçtan kopmayan bir yapıya sahibiz. Beklenmedik puan kayıpları yaşadık ama lig uzun bir maraton. Sezon ortası kampıyla beraber, kazandığımız maçların ikinci yarıda devamını getirip şampiyonluğa doğru ilerleyeceğiz.”

“Krasnodar’ı eleyecek güçteyiz”

“Krasnodar, Rus Ligi’nin başarılı ve istikrarlı takımlarından biri… Hava şartları bizi zorlayacak gibi ama eleyip turu geçeceğimiz bir rakip olduğunu düşünüyorum. Turu geçtikten sonra, yine bizden kaynaklı olmayan talihsizlikler yaşamazsak üst turlarda varlığımızı hissettireceğiz. Final hakkında konuşmak için erken. Zamana ihtiyacımız var. Maçları kazanmamız gerekiyor. Hangi turda, hangi statta mücadele edersek edelim, oradaki hedefimiz her zaman kupaya ulaşmak olacak.”

İlk yarının en zorlu maçı: Manchester United maçı.

İlk yarının en sürpriz sonuçla biten maçı: 3-3 biten Kayserispor maçı.

İlk yarının en keyif veren maçı: İçerideki Feyenoord maçı.

“Advocaat’ın tecrübesinden sonuna kadar yararlanıyoruz”

Dirk Advocaat geldiği andan itibaren farkını ortaya koyan bir hoca oldu. Disiplini ve düzeniyle bize çok şey kattığını düşünüyorum. Tecrübesinden sonuna kadar yararlanıyoruz. Bizlerle iletişimi de çok iyi. Bizi ve Ligi tanımaya çalışarak işleri yoluna koydu.

“Savaşlardan arınmış bir ülke istiyoruz”

2016 yılını Dünya genelinde maalesef güzel anılarla kapatmadık. Bu nedenle, bende iz bırakan güzel bir an da aklıma gelmiyor. Sadece; yeni yılın sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçmesini diliyorum. Kavgalardan ve savaşlardan arınmış bir ülke istiyoruz. Dertsiz, kedersiz, şehitlerin olmadığı, ölümlerin olmadığı, mutlulukla konuştuğumuz bir ülke olsun istiyoruz. Camia olarak hepimizin bunu istediğini biliyorum. Barışın olduğu ortamlarda; spor yapmak, galibiyetler ve şampiyonluklar anlam kazanıyor. Umuyorum; 2017 yılının şampiyonu; barış ve Fenerbahçe olur

(Röportaj: Şafak Neyişci / Fotoğraflar: Tolga Ovalı – Semih Bahadır)

• Fenerbahçe Üniversitesi çalıştayı yapıldı; Obradovic ve ekibiyle 3 yıl daha; Teröre karşı tek yürek olduk; Kulüp, futbol A takım haberleri, maç sayfaları, futbol altyapı, basketbol, voleybol, yüzme, boks, masa tenisi, atletizm, kürek ve yelken şubelerimizden haberler, Hedef 1 Milyon Üye Projesi’nden haberler ve daha birçoğu “Haber Turu” sayfalarımızda! Fenerbahçe gündeminden kopamayacaksınız.

• Nikola Kalinic: “Bir ilki başararak Fenerbahçe tarihine geçmek istiyoruz”

Bu ay, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın oyuncularından Nikola Kalinic ile bir araya geldik. Sohbetimiz süresince hem Kalina’nın geçmişe kısa bir yolculuk yaptık, hem de kendisi ve takıma ilişkin birçok soruya cevap aradık.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

01: Hayatta bir şeylere ulaşmak için çabalamanız gerekir ve fırsatlar karşınıza bir kez çıkar. Hem Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün formasını giymek hem de Zeljko Obradovic gibi büyük bir koçla çalışmak benim için önemli bir şanstı, ben de bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek için buradayım.
02: Benim gözümde, Zeljko Obradovic bir dahi! Buna da bir gece de ulaşmadı ve bunun için çok çalıştı. Sürekli başarılı olmak için müthiş bir motivasyonu var ve bu da dahi olması dışında onu, diğerlerinden ayıran en önemli özelliği... Bu takımdaki her oyuncunun birbiri için önemli olduğunu hissettiriyor; bu da başarının anahtarlarından bir tanesi. Bir bütün yani takım olarak bir öneme sahibiz. Böyle bir ortamda da koça ya da bizlere yapılan tezahüratlarda birbirimizi gösteriyoruz.
03: Final Four’da olmak çok ama çok önemli. Biz de bunu 2 sene üst üste başarmış bir takımız. Bu anlamda geçtiğimiz sezon kaybedilen Euroleague Kupası’na da çok üzülüyorum. O maçta son saniye basketim girmiş olsaydı kupayı kazanmış olacaktık.
04: Eminim ki biz Sinan Erdem’de yer aldığımızda salonun tamamı sarı lacivert olacaktır. Böyle bir ortamda da Euroleague Kupası’nı kaldırmak harika olur. Bir ilki başararak Fenerbahçe tarihine geçmek istiyoruz. Bütün motivasyonumuz da bu yönde.
05: Nikola Kalinic, babası Zoran Kalinic (masa tenisi) ya da annesi Dragica Kalinic (hentbol)’ten farklı olarak basketbolu tercih etse de, bu iş için doğmuş deyimini sonuna kadar hak eden bir isim. Belki de Avrupa basketbolunun en değerli çok yönlü genç forvetlerinden biri olarak lanse edilmesinde, sporcu bir ailede büyümüş olması yatıyor. Üstelik Kalinic Ailesi’nde profesyonel olarak spor ile ilgilenen sadece Nikola da değil, kız kardeşi Mina Kalinic voleybol, ağabeyi Uros Kalinic de su topu ile ilgileniyor.

(Röportaj: Atilla Sertbakan / Fotoğraflar: Burak Saltık / Çeviri: İlker Üçer)

• Sandrine Gruda: “Avrupa’nın en iyi kulüplerinden birinde olmak istedim”

Babasının izinden giderek başladığı basketbol kariyerinde, çok sayıda başarıda başrol oynadı. Fransa ile 2012 Londra Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan yıldız isim; kariyerine Avrupa, Euroleague ve WNBA şampiyonlukları sığdırdı. Şimdilerde ise sarı lacivertli forma altında şampiyonluklar yaşamak için ter döken 1.93 boyundaki Fransız pivot, gösterdiği başarılı performansla parmak ısırtıyor.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

01: Kariyerinizde ve hayatınızda bazen evrim geçirecek, sizi farklı yere taşıyacak bir adım atmanız gerekiyor. Fenerbahçe’ye gelmeden önce de böyle hissettim. Avrupa’nın en iyi kulüplerinden birinde olmak istedim.
02: Türkiye Ligi’nin Avrupa’nın en zorlu liglerinden biri olduğunu biliyordum. Şimdi buradayım ve buna tanık oluyorum. Bu doğruymuş. En zorlu liglerden biri değil, en zorlusuymuş hatta.
03: Fenerbahçe çok büyük bir camia. Taraftarlarımız kendilerini takıma adıyorlar. Her zaman, her yerde, her şeylerini veriyorlar. Bu adanmışlığı seviyorum. Sporcu olarak da bu ortam senin daha üst seviyede oynamanı sağlıyor. Tesislerimiz de mükemmel.
04: Şu anda aynı zamanda öğrenciyim. Gazetecilik bölümünde okuyorum. Basketbol dışında; atletizm, okçuluk, jimnastik sporlarına karşı ilgim var. 2 yıl önce sörf yapmayı öğrendim. Ayrıca, dans etmeyi çok severim.
05: Eşi ve aynı zamanda menajeri olan Boris’le birlikte Akasya AVM içinde bulunan KidZania’da objektiflerimize poz veren Sandrine Gruda, yeni yıl için üç kulvarda şampiyon olmayı diliyor.

(Röportaj: İbrahim Kaya / Fotoğraflar: Semih Bahadır / Çeviri: Taylan Ege Cingöz)

• Alen Sket: “Fenerbahçe dev bir kulüp”

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımızın Sloven smaçörü Alen Sket, dergimizin yeni yıl sayısı için bizi evinde ağırladı. Sarf ettiği enerjiyle elde edilen galibiyetlerin en önemli paydaşlarından biri olan Alen Sket, pozitif kişiliği ve sempatik tavırlarıyla gönlümüzde taht kurdu. Voleyboldaki başarısı kadar misafirperverliği ve sıcakkanlılığını da röportajımıza yansıtan Alen Sket’le; kariyeri, voleybol, İstanbul ve daha birçok konu hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

01: Fenerbahçe’ye gelince daha iyi anladım ki; Fenerbahçe dev bir kulüp. Hedefler çok yüksek, camia çok büyük, imkanlar çok geniş. Amatör şubelere fazlasıyla değer var. Genç oyuncularla tecrübeliler harmanlanıyor. Tesislerimiz eşsiz. Fenerbahçe oyuncusu olarak gittiğim her yerde ayrı bir ilgi görüyorum. Burada kendimi çok özel hissediyorum.
02: Çok farklı takımlarda forma giydim ama burada, sahadaki voleybolculara ek olarak taraftarlar da oyuna dahil oluyorlar. Ben bunu oynadığım başka hiçbir takımda görmedim. Üstüne üstelik deplasman maçlarımızı bile evimizde oynuyoruz sanki. Bizi inanılmaz destekliyorlar.
03: Sezon başında hedefler koymuştuk. Öncelikle ilk devreyi ilk 4 içinde tamamlayacaktık ki bunu başardık. Şimdi hem Lig hem CEV Cup hem de Türkiye Kupası’nda şampiyonluk için mücadele edeceğiz.
04: Alen Sket, 3D puzzle yapanlardan… Ve tam bir motosiklet tutkunu. Başarılı smaçörümüz, boş zamanlarında ise; evde PlayStation oynamayı ve film seyretmeyi seviyor.

(Röportaj: Burak Soyer / Fotoğraflar: Ahmet Hopyar / Çeviri: Ediz Kaan Fırıncıoğlu)

• Genç Yetenek Bu Ay: Yiğithan Güveli: “Fenerbahçe’nin sembol oyuncularından biri olmak istiyorum”

Fenerbahçemizin genç yeteneklerini sizlere daha yakından tanıtmaya devam ediyoruz. “Genç Yetenek” bölümümüzün bu ayki konuğu; U21 Takımımızın futbolcusu olan ve geçtiğimiz ay içinde A Takım’da yer aldığı Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında görev alarak Gençlerbirliği’ne bir de gol kaydeden Yiğithan Güveli oldu.

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

01: Türkiye’de adından söz ettirecek bir futbolcu olmak istiyorum. Tabii ki Fenerbahçe’de forma giymek istiyorum. Fenerbahçe’nin sembol oyuncularından biri olmak istiyorum. Mesela Volkan Demirel… Çok sevilen bir futbolcu, onun gibi sevilmek isterim bu kulüpte.
02: A Takımımızın 2 stoperini de çok beğeniyorum. Simon Kjaer ile Martin Skrtel bence Türkiye’nin en iyi stoperleri. İkisiyle aynı formayı giyiyor olmak, antrenmanlarda, maçlarda bir arada olmak benim için büyük bir şans. Burası benim için bir okul, onlar da öğretmen gibi.

(Röportaj: Burak Soyer / Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)

• İlker Üçer, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın her iki kulvardaki mücadelesini, takım kimyasını ve tüm hedefleri Dergimizdeki köşesinde anlatmayı sürdürüyor.

• Yazarlarımız Baki Aydın (Dünya Şampiyonaları’nda Fenerbahçeliler 2 / Basketbol), Jak Benzonana (Zorlu maçların başarılı neticeleri) ve Gürdoğan Yurtsever (Avrupa Başarıları istikrarlı hale dönüşüyor) Fenerbahçe gündemiyle alakalı özel yazılarıyla sizlerle buluşuyorlar.

• Dr. Sedat Hayran ile “VIP Konuk” bölümünde bu ay konuk; Kulübümüzün Genel Koordinatörü Tamer Yelkovan yer alıyor. “Fenerbahçesiz bir yaşam hayal bile edemem”

(Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)

• Ersin Demirel ile “Hayatın İçinden Fenerbahçe”de konuk; Halil Mutlu: “Fenerbahçe tutkumu anlatamam!”

(Fotoğraflar: Ahmet Hopyar)

• “Zaman Tüneli”nde bu ay Alp Bacıoğlu, Donanma Kupası’nı konu alıyor.

•12 Numara’da konuk; Tuna Altuna: “Hedefim; Wimbledon”

• “Bir Milyondan Biriyim”de konuk; Ayşe Şule Bilgiç: “Fenerbahçe’nin geleceğinde söz sahibi olmak beni heyecanlandırıyor”

• Fenerbahçe Spor Okulları, Fenerbahçe Koleji, Fenerium, Fenercell, FenerNET etkinlikleri ve tüm duyurular derginizde.

• “Biz Bir Aileyiz” adlı köşemizde ailenizi Fenerbahçe camiasıyla tanıştırabilirsiniz. Tek yapmanız gereken [email protected] e-posta adresine isminizi/soyadınızı ve yaşadığınız şehir bilgisini paylaşarak yayınlanmasını istediğiniz fotoğrafı atmak.  

• Aralık ayında Fenerbahçe Dergisi üyesi olan Fenerbahçelilerin isim listesi ve VIP üyelerimize ait özel fotoğraflar… Siz de koleksiyon niteliğindeki bu özel sayfalarda yer almak isterseniz, tek yapmanız gereken 0 216 975 1907 no’lu Çağrı Merkezi’ni aramak.

• Instagram’dayız

Kulübümüzün resmi yayın organlarından biri olan Fenerbahçe Dergisi, okuyucusuyla olan iletişimini, sosyal medyaya da taşıdı. https://www.instagram.com/fenerbahcedergisi/ linki ve fenerbahcedergisi kullanıcı adıyla Instagram’da da yayın hayatını sürdüren Fenerbahçe Dergisi, özel içeriklerle sizlerle buluşuyor. instagram/fenerbahcedergisi

SHARE