Volkan Demirel Logo
03APRIL 2015
Fenerbahçemiz, Çaykur Rizespor’a Konuk Oluyor

Fenerbahçemiz, Çaykur Rizespor’a Konuk Oluyor

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta mücadelesinde 4 Nisan Cumartesi günü Çaykur Rizespor ile karşılaşıyor. Yeni Rize Şehir Stadı’nda oynanacak maçın başlama saati 19:00. Karşılaşmada hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Bahattin Duran ve Tarık Ongun’un yardımcı hakem olarak görev alacağı maçın dördüncü hakemi Serdar Akkoçoğlu olacak.

Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 25 haftasında 16 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Takımımız 53 puanla 3. sırada bulunuyor. 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 11 mağlubiyeti bulunan Çaykur Rizespor ise 28 puanla 13. basamakta yer alıyor.

Fenerbahçemizin 19 kişilik maç kadrosunda şu oyuncularımız yer almaktadır:

Volkan Demirel, Mert Günok, Erten Ersu, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Bekir İrtegün, Serdar Kesimal, Bruno Alves, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Uygar Mert Zeybek, Mehmet Topuz, Alper Potuk, Emmanuel Emenike, Moussa Sow, Pierre Webo.

Çaykur Rizespor ile 30. randevu

Fenerbahçemiz ile Çaykur Rizespor, Rize'de oynanacak bu maçla birlikte Süper Lig'de 30. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 29 lig maçının 16'sını Fenerbahçe, 6'sını Çaykur Rizespor kazandı, 7 maç ise berabere sona erdi. Takımımız, rakip filelere 53 gol atarken, Çaykur Rizespor 27 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Fenerbahçemiz 2-1 kazandı.

Öte yandan iki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Rize'de karşılaştı ve turu geçen taraf 4-1'lik skorla ekibimiz oldu.

Rize’deki maçlar

Takımımız ile Çaykur Rizespor yarın karşılaşacakları Rize'de daha önce 14 lig maçına çıktı. Rize'de, konuk Fenerbahçe 6, ev sahibi Çaykur Rizespor 4 galibiyet alırken, 4 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçemiz 23, Çaykur Rizespor ise 16 gol attı. Geçen sezon Rize'de yapılan maçta Fenerbahçe 2-1 galip geldi.

Farklı skorlar

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 1986-1987 sezonunda İstanbul'da 6-0'la aldı. Takımımız ayrıca, 103 golle şampiyon olduğu 1988-1989 sezonunda Çaykur Rizespor'u deplasmanda 5-0 yenmişti.

SHARE