Volkan Demirel Logo
17OCTOBER 2015
Fenerbahçemiz Kayseri Deplasmanında

Fenerbahçemiz Kayseri Deplasmanında

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Kayserispor’a konuk oluyor. 18 Ekim Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 17:00'da başlayacak. Müsabakada hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

Ligde geride kalan 7 haftayı 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile tamamlayan Ekibimiz, rakip kalelere 12 gol atarken, filesinde 8 gol gördü.  Portekizli teknik adam Vitor Pereira yönetimindeki Takımımız topladığı 14 puanla 3. sırada yer alıyor.

Tolunay Kafkas yönetimindeki Kayserispor ise geride kalan 7 haftada 5 puan topladı. 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden Kayseri temsilcisi 16. sırada yer alıyor.

Ligde 39. randevu

Lig tarihinde 39. kez karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçemiz ile Kayserispor arasındaki mücadelede, 38 maçta 25 galibiyetle Fenerbahçemiz, rakibinin açık ara önünde. Kayserispor’un ise 5 galibiyeti bulunurken, 8 maç da berabere sonuçlandı.

Fenerbahçemizin 87 golüne ise Kayserispor 34 golle karşılık verdi. İki takım arasında Lig’de yapılan son 7 maçın 6’sını Fenerbahçemiz, kazanırken 1 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Fenerbahçemizin, Kayserispor karşısında deplasmanlarda da bir üstünlüğü söz konusu. Yarın ki müsabakayla birlikte 20. kez karşılaşacak olan her iki takımdan Fenerbahçemizin 9, Kayserispor’un ise 3 galibiyeti bulunuyor. Kayseri’de Fenerbahçemiz 30, Kayserispor ise 15 gol attı.

En farklı galibiyetlerden ikisi Kayserispor’a karşı

Fenerbahçemiz, lig tarihindeki en farklı galibiyetlerinden ikisini Kayserispor karşısında elde etti.  20 Kasım 1994 tarihinde, İzmir’de oynanan maçta Fenerbahçemiz, Kayserispor’u 8-1 yendi. Fenerbahçemiz ayrıca, 20 Şubat 2005’te Kadıköy’de rakibini 7-0 mağlup ederken, 58. sezonunu yaşayan lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisine Kayserispor maçlarında imza attı.

Fenerbahçemizin 19 kişilik Kayserispor kamp kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Volkan Demirel, Fabiano Ribeiro, Ertuğrul Taşkıran, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Michal Kadlec, Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Diego Ribas, Lazar Markovic, Luis Nani, Fernandao ve Robin van Persie.
 

SHARE