Volkan Demirel Logo
08APRIL 2016
Fenerbahçemiz Torku Konyaspor’un Konuğu Oluyor

Fenerbahçemiz Torku Konyaspor’un Konuğu Oluyor

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Torku Konyaspor’un konuğu oluyor. 9 Nisan Cumartesi günü Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 20:00'da başlayacak. Müsabakada hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Ligde bir maç eksiği bulunan Profesyonel Futbol Takımımız, 27. haftayı 0-0’lık Osmanlıspor beraberliğiyle kapattı. Geride kalan 26 karşılaşmada 18 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Takımımız, haftaya 2. sırada girdi. Rakibimiz Torku Konyaspor ise 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet sonucu topladığı 50 puanla 3. sırada yer alıyor. Ligin ilk yarısında Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan maçı Vitor Pereira’nın öğrencileri Fernandao’nun golüyle 1-0 kazanmıştı.

Karşılaşmayı Cüneyt Çakır Yönetecek

Torku Konyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak 28. hafta maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Bahattin Duran ile Tarık Ongun’un yardımcı hakem olarak görev alacağı maçın dördüncü hakemi ise Orkun Aktaş. Müsabakanın ilave yardımcı hakemleri de Süleyman Abay ve Serkan Ergün.

30. randevu

Süper Lig'de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçemiz ile toplam 29 maçta karşılaşan Torku Konyaspor sadece 2 kez galip gelebildi.

Takımımız, rakibiyle yaptığı 29 lig maçından 26'sını kazanırken, Fenerbahçemiz rakibine karşı ilk mağlubiyetini 2004-2005 sezonunda şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından aldı. Fenerbahçemizin ligdeki toplam 86 golüne karşılık Torku Konyaspor 31 golle yanıt verebildi. Geçen sezon Konya'da yapılan maçta, rekabetteki tek beraberlik yaşandı.

Fenerbahçemizin ligdeki toplam 87 golüne, kalesini hiçbir maçta rakibi karşısında gole kapatamayan Torku Konyaspor 31 golle yanıt verebildi.

Konya'daki maçlar

İki takım, Süper Lig'de Konya'da 14 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçemiz, deplasmandaki 11 maçı kazanırken, 2'sini kaybetti, Konya'daki son randevu berabere bitti. Takımımız, Konya'da 40 gol attı, kalesinde ise 20 gol gördü.

Fenerbahçemizin 19 kişilik kamp kadrosunda şu oyuncularımız yer almaktadır:

Volkan Demirel, Fabiano Ribeiro, Ertuğrul Taşkıran, Bruno Alves, Simon Kjaer, Michal Kadlec, Abdoulaye Ba, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Diego Ribas, Volkan Şen, Alper Potuk, Luis Nani ve Jose Fernandao.

SHARE