Volkan Demirel Logo
25AUGUST 2016
Fenerbahçemiz Tur Peşinde

Fenerbahçemiz Tur Peşinde

Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi Play Off turu rövanş maçında 25 Ağustos Perşembe günü TSİ 20.00’de İsviçre temsilcisi Grasshopper ile Zürih şehrindeki Letzigrund Stadı'nda karşı karşıya gelecek. 

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan ilk maçta rakibini Aatif Chahechouhe'nun 1, Miroslav Stoch'un 2 golüyle 3-0 mağlup eden takımımızın tur için büyük avantajı bulunuyor.

Dirk Advocaat'ın öğrencileri Grasshopper karşısında galip gelmesi ya da berabere kalmasının yanı sıra gol atması durumunda her türlü 3 farklı yenilgi de dahil tur atlayan taraf olacak. Karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie yönetecek. Makkelie'nin yardımcılıklarını Mario Diks ve Hessel Steegstra yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Kevin Blom olacak.

Fenerbahçemiz, Grasshopper'ı elemesi durumunda UEFA Avrupa Ligi gruplarına 5. kez katılacak. Takımımızda Alper Potuk cezasını tamamladığı için Teknik Direktör Dirk Advocaat'ın görev vermesi halinde Grasshopper karşısında forma giyebilecek. Avrupa Kupaları’ndaki cezası devam eden Volkan Şen ise rövanşta da sahada olamayacak. Fenerbahçemiz, Grasshopper ile oynayacağı rövanş maçı ile birlikte Avrupa'daki 208. sınavına çıkacak. bugüne kadar 207 müsabakada boy gösteren Fenerbahçemiz bu karşılaşmalardan 75'ini kazanırken, 42 kez rakipleriyle berabere kaldı. Takımımız bu maçlarda rakip fileleri 259 kez havalandırdı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise bugüne kadar 41 maça çıkan Takımımız 22 galibiyet elde ederken 12 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı. UEFA Avrupa Ligi maçlarında 58 kez rakip fileleri sarsan Fenerbahçemiz, kalesinde 35 gol gördü. 

Fenerbahçemizin 19 Kişilik Grasshopper kadrosunda ise şu isimler yer alıyor:

Volkan Demirel, Fabiano Ribeiro, Ertuğrul Taşkıran,İsmail Köybaşı, Simon Kjaer, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Şener Özbayraklı, Gregory van der Wiel, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan, Alper Potuk, Aatif Chahechouhe, Miroslav Stoch, Robin van Persie, Jose Fernandao, Emmanuel Emenike.

SHARE